حجت الاسلام موسویان: اگر کسی محبت به امام حسین (ع) پیدا کرد، دیگر گناه نمی کند

کد خبر: 39781
جلسه هفتگی هیئت بین الحرمین با سخنرانی حجت الاسلام سید جلال موسویان و مداحی کربلایی جواد مقدم و کربلایی میثم استاد آقا برگزار شد.

وارث:جلسه هفتگی هیئت بین الحرمین با سخنرانی حجت الاسلام سید جلال موسویان و مداحی کربلایی جواد مقدم و کربلایی میثم استادآقا برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام سید جلال موسویان را می خوانید:

حجت الاسلام سید جلال موسویان : اگر کسی محبت به امام حسین علیه السلام پیدا کرد، دیگر گناه نمی کند

1400 سال است بین شیعه و سنی یک سوال مطرح است. کسانی که در مدینه در کنار پیغمبر صلی الله علیه و آله زندگی می کردند، پنج وعده با پیامبر صلی الله علیه و آله نماز می خواندند. همین نمازی که ما شیعیان می خوانیم و به مقامی رسیده بودند که مرجع سوالات پیغمبر صلی الله علیه و آله و نایب ایشان شده بودند. کسانی که در رتبه پیغمبر صلی الله علیه و آله حافظ قرآن شده بودند، چه اتفاقی برای این مردم افتاد؟

مردمی که پنج وعده با پیامبر نماز می خواندند و امام علی علیه السلام را دوست داشتند، فاطمه زهرا سلام الله علیها را دوست داشتند و یکی از نشانه هایش این بود که وقتی آمدند حضرت علی علیه السلام را به مسجد ببرند، ابن ابی الحدید سنی معتزلی در شرح نهج البلاغه اش می نویسد: به در خانه ایشان آمدند و عمامه علی علیه السلام را باز کردند و به گردن ایشان بستند و کشان کشان به مسجد بردند.

ابن ابی الحدید می گوید تمام مهاجرین و انصار در مسجد جمع بودند. حضرت زهرا سلام الله علیها وقتی به مسجد وارد شدند فرمودند: "آه و بکی بکاء عالیا" و مردها بلند بلند گریه می کردند. وقتی ولی خدا آه می کشد، جن و انس گریه می کنند. تمام کائنات آه می کشند. حضرت می فرمایند: من گریه های شما را نمی خواهم، برای دفاع از همسرم شمشیر بکشید. چه اتفاقی افتاد که دختر پیامبر صلی الله علیه و آله را در بین آتش سوزاندند؟ هنوز جنازه پیامبر صلی الله علیه و آله روی زمین است که خانه حضرت زهرا سلام الله علیها را به آتش کشیدند. چه اتفاقی می افتد؟ وقتی امام حسین علیه السلام در کربلا به شهادت رسیدند، 50 سال از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله گذشته بود. بعضی از کسانی که در لشگر عمر سعد لعنت الله علیه بودند وقتی حضرت علی اکبر وارد میدان شدند گفتند: ما با پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله نمی جنگیم. ممکن است برای ما هم رخ بدهد؟

در زمان پیامبر صلی الله علیه و آله بین مهاجرین و انصار نقل مجالس این بود که می گفتند: شنیده اید جبرئیل به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله گفته است که فرزندانش را امتش می کشند. بین همدیگر متواتر بود و روایت صحیح السند است. چه اتفاقی برای مردم کوفه افتاد که حضرت زینب سلام الله علیها که برای مردم درس تفسیر قرآن می گفتند، چه شد که ایشان را در کوفه اسیر کردند؟ محبت داشتند فقط یک چیزی نداشتند و آن این بود که اهمیتی نمی دادند که امیرالمومنین علیه السلام پشت سر حاکم فاسد نماز بخواند. اهمیتی ندادند که فاطمه زهرا سلام الله علیها شبانه غسل داده شدند و در جایی دفن شدند که کسی خبر ندارد. مردمی که خبر داشتند حضرت زهرا سلام الله علیها در بین در و دیوار به شهادت رسیده اند، هیچ کسی برایش مهم نبود که بداند قبر ایشان در کجا است؟ قبر حضرت علی علیه السلام 90 سال مخفی بوده است. علی علیه السلام فرمودند: اگر کسی دستش به علی برسد بدن را آتش می زنند.

در دین اسلام، هم محبت به اهل بیت علیهم السلام داریم و هم بغض نسبت به دشمنان ایشان داریم. اهل بیت علیهم السلام فرموده اند: اگر می خواهید میزان محبت کسی را بدانید، ببینید بغض او چه مقدار است؟ دروغ می گوید کسی که می گوید حضرت علی علیه السلام را دوست دارد و از دشمنان ما بیزار نیست.

ما بغض نداریم. به شیعیان گفته اند باید درد داشته باشید. کسی در مدینه حضرت زهرا سلام الله را مادر خودش نمی دانست. باید از اهل بیت علیهم السلام درد بخواهیم. آقای قاضی 1رحمت الله علیه وقتی یک لیوان آب به ایشان می دادند گریه می کردند و می فرمودند: حسین علیه السلام تشنه است. یک شب تسبیح تربت روی زمین افتاد و ایشان تا صبح پایشان را دراز نکردند. ما می توانیم به یک سطح معرفت برسیم اما درد نداریم. گفت ای خواجه درد نیست وگرنه طبیب هست.

زهیر2درد در وجودش بود، نوشته اند عثمانی مذهب بوده است ولی محبت امام حسین علیه السلام در دلش بود. خیمه به خیمه به دنبال حضرت می آمد. حضرت فرمودند: طوری عمل کنید که زهیر گمان کند می خواهیم خیمه بزنیم. این کار را کردند، زهیر تا فهمید ابی عبدالله علیه السلام می خواهند خیمه بزنند، خیمه اش را علم می کند. حضرت می فرماید: خیمه زهیر بن قین بجلی برپا شد، خیمه تان را به سمت او ببرید. آقا امام حسین علیه السلام به خیمه اش می روند و زهیر به پای ایشان می افتد. اگر درد داشته باشیم امام حسین علیه السلام خودش به دیدنمان می آید. اگر درد در وجودمان نباشد باید التماس کنیم. در کربلا درد نبود. دردشان نمی آمد به حسین علیه السلام شمشیر می زنند. شمر در جنگ صفین جانبازشده بود. مبادا ما دردی نداشته باشیم و آقا بیاید و بگوید این که درد ندارد و خواب است.

فرزند آیت الله بهجتمی گفت: پدر ما صبح جمعه لباس می پوشید و ساعت دستشان می گرفتند و مدام می گفتند: آقا نیامده!

اگر درد بخواهیم از کجا باید به دست بیاوریم؟ اول باید محبتمان را درست کنیم، اگر می گوییم حسین علیه السلام را دوست دارم، باید واقعا ایشان را دوست داشته باشی. اگر کسی محبت به امام حسین علیه السلام پیدا کرد، دیگر گناه نمی کند.

اگر درد در وجودمان باشد، هیچوقت امام حسین علیه السلام را فراموش نمی کنیم. باید به امام احتیاج داشته باشیم. بدانیم کسی در زندگیمان کارهایمان را انجام می دهد و امام حسین علیه السلام نقشه زندگیمان را طراحی می کند.

/1102101304

حجت الاسلام سید جلال موسویان : اگر کسی محبت به امام حسین علیه السلام پیدا کرد، دیگر گناه نمی کند

پی نوشت:

1.سید علی قاضی طباطبایی (متولد ۹ اردیبهشت ۱۲۴۵ در تبریز - درگذشته ۱۶ بهمن ۱۳۲۵). پدر او، سید حسین قاضی از شاگردان میرزا محمدحسن شیرازی بود. سید علی قاضی از شخصیت‌های کم‌نظیر معاصر عرفان و شیعه است. او همچنین استاد علامه طباطبایی و محمدتقی بهجت بوده‌است.

2.زهیر بن قین، از بزرگانقبیله بَجیلهبود که درکوفهمی ‌زیست. زهیر نخست طرفدار «عثمان» بود، تا این ‌که در سال شصتم هجری، هنگام بازگشت از سفرمکه، در یکی از منازل بین راه،(بنابر نقل دینورى، این ملاقات در منزل‌گاه« زَرُود» انجام گرفته است)همزمان با کاروانامام حسینعلیه السلام در یک جا فرود آمد.زهیر پس از نبردهای دلیرانه و کم‌ نظیر و کشتن حدود ۱۲۰ نفر از دشمن، سرانجام به وسیله «کثیر بن عبدالله شعبی» و «مهاجر بن اوس» بهشهادترسید.

در زیارت منسوب بهناحیه مقدسه، ازوفاداریوایثارزهیر این گونه تجلیل شده است: السَّلامُ عَلی زُهَیْرِ بْنِ الْقَیْنِ الْبَجَلِیِّ، الْقائِلِ لِلْحُسَیْنِ وَقَدْ اذِنَ لَهُ فِی الانْصِرافِ: لا وَاللَّهِ لا یَکُونُ ذلِکَ ابَداً، اتْرُکُ ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ اسیراً فِی یَدِ الَاعْداءِ وَانْجُو! لا ارانِیَ اللَّهُ ذلِکَ الْیَوْمَ.

3.محمدتقی بهجت فومنی (زادهٔ ۲ شهریور ۱۲۹۵ برابر با ۲۵ شوال ۱۳۳۴ در فومن درگذشتهٔ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ برابر با ۲۲ جمادی الاول ۱۴۳۰ در قم)، از عرفای به‌ نام و از مراجع تقلید شیعه بود. او از شاگردان آیت الله غروی اصفهانی (مشهور به کمپانی) و آیت الله قاضی طباطبایی بود و از جانب آیت الله قاضی لقب فاضل گیلانی گرفته بود وی در ۹۲ سالگی به علت ایست قلبی در بیمارستان ولیعصر قم درگذشت و در حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.