بی‌عفتی در جامعه باعث نزول زلزله و مرگ‌های ناگهانی می‌شود

کد خبر: 39855
حجت الاسلام میرلوحی گفت: گناهان علاوه بر آثار مخرب معنوی از جمله حبس دعا و مستجاب نشدن آن آثاری هم بر عالم پیرامون ما می‌گذارند.
وارث : حجت‌الاسلام سید محمد حسین میرلوحی، کارشناس و پژوهشگر مذهبی با اشاره به گناهانی که باعث نزول عذاب خداوند می‌شود، اظهار داشت: گناهان علاوه بر آثار مخرب معنوی از جمله حبس دعا و مستجاب نشدن آن آثاری هم بر عالم پیرامون ما می‌گذارند.

وی افزود: در روایات زوال نعم و نزول بلایا از جمله آثار گناهان ذکر شده و برای همین در دعای کمیل از خدا می‌خواهیم آن دسته از گناهان را که موجب نزول بلا می‌شود بر ما ببخشاید.

حجت‌الاسلام میر لوحی ظلم، استهزاء، ترک امر به معروف و نهی از منکر و همچنین کمک نکردن به دیگران را از جمله گناهانی دانست که در روایات برای آنها نزول عذاب ذکر شده است.

وی تاکید کرد: عالم اطراف ما هوشمند است به طوری که اعمال انسان ها بر روی آن آثار مثبت و منفی می‌گذارد، اگر چه نمی‌توانیم این آثار را مانند آثار مادی به صورت ملموس درک کرده و برای آن فرمول مشخصی در نظر بگیرم اما ناتوانی ما در درک این آثار دلیل بر نبودن آن نیست.

این کارشناس و پژوهشگر مذهبی با اشاره به حدیث امام صادق(ع) مبنی بر « إذا فَشا الزِّنا کَثُرَتِ الزَّلازِلُ» گفت: وقتی زنا و انواع بی‌عفتی‌ در رفتار و پوشش در جامعه رواج یابد در نتیجه زلزله و مرگ ناگهانی نیز زیاد می‌شود.

وی اظهار داشت: گاهی اوقات در شبکه‌های ماهواره‌ای با مسخره کردن اثر گناه بر نزول عذاب مدعی می‌شوند اگر قرار بود بواسطه گناهان عذاب نازل شود باید کشورهای غربی و به خصوص سواحل پر از فساد این کشورها پیش از هر مکانی نابود می‌شد.

حجت‌الاسلام میرلوحی در پاسخ به این شبه بیان کرد: از یک طرف نزول عذاب‌های چون سونامی را در این مکان‌ها دیده‌ایم و از طرف دیگر اگر شاهد نزول عذاب نیستیم علت آن به سنت املا و استدراج باز می گردد.

وی در پایان در توضیح سنت املا و استدراج خاطرنشان کرد: در قرآن روایات آمده است که گاهی خداوند می‌خواهد به یک گناهکار مهلت بیشتری بدهد تا او بر گناهانش بیافزاید و خداوند عذابش را افزایش دهد، بنابراین اگر خداوند گناهکاران عذاب نمی‌کند نباید اثر گناه را بر نزول بلایا انکار کرد.

/1102101305