حاج منصور ارضی: دل که از خدا برگردد، کربلا هم اگر باشد بی توجهی می‌کند

کد خبر: 39904
سعی کنید در هنگام نماز و مناجات توجه داشته باشید. بعضی حتی هنگام نماز هم این گوشی موبایلشان را کنار نمی‌گذارند . من چندین بار التماس مداحان را کردم که شما حداقل رعایت کنید. آیا ما می‌توانیم با شیطان بجنگیم؟ این که انسان خود را در معرض گناه قرار دهد اشتباه است. شاید خود ما آنقدر آلوده شویم که همین مناجاتی که الان انجام می‌دهیم را مسخره کنیم.
وارث: صحبتهای حاج منصور ارضی در دعای کمیل مورخ سیزدهم شهریور 1394 در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام به شرح زیر است:


حاج منصور ارضی: امید و خوف دو بال است که باید با هم زده شود تا بنده همیشه استقرار داشته باشد


اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها

تو خدایی هستی که سائل تو را خسته نمی‌کند.
گروهی در خانه‌ی خدا می‌آیند به نام گروه راجین. این مناجات این طور شروع می‌شود: "یَا مَنْ إِذَا سَأَلَهُ عَبْدٌ أَعْطَاهُ‏" ، تا عبد سوال و درخواست می‌کند به او عطا می‌کنی. بعضی می‌گویند حاجت با سوال فرق می‌کند، در سوال سماجت است اما حاجت یک گفتگویی است و شاید حاجت به سوال برسد. سائل سماجت دارد، صفات سائل در ادعیه مخصوصا ابوحمزه آمده و خیلی مهم است، یکی از صفاتش این است که خیلی شلوغ می‌کند ، با داد و فریاد خدا را مشغول خودش می‌کند . "الهی انت الذی لا یحفیک سائل" تو خدایی هستی که سائل تو را خسته نمی‌کند . پس معلوم می‌شود سائل سماجت دارد . "یَا مَنْ إِذَا سَأَلَهُ عَبْدٌ أَعْطَاهُ" تا بنده سوال می‌کند به او عطا می‌کنی . در مناجات ماه رجب می‌گویی "یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ، وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ، یا مَنْ یُعْطِى الْکَثیرَ بِالْقَلیلِ، یا مَنْ یُعْطى‏ مَنْ سَئَلَهُ" در این مسیر عطا که پیش می‌آید دیگر با فضل و روزی فرق می‌کند ، وقتی عطا از جانب خدا می‌آید شامل "یا مَنْ یُعْطى‏ مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ" هم می‌شود، بدون این که بخواهد خدا به او می‌دهد ، شاید خرج باطل هم بکند. شاید از ما هم سر بزند، جوانی، عمر و سرمایه ای که خدا به ما داده را در مسیری غیر از راه او مصرف کنیم. سائل در ادعیه سیرهای مختلفی دارد، مثلا در کمیل سوال داریم که جلوه ای از سائل است، "اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ سُؤَالَ خَاضِعٍ" و "اللَّهُمَّ وَ أَسْأَلُکَ سُؤَالَ مَنِ اشْتَدَّتْ فَاقَتُهُ" . خدا رحمت کند مرحوم نجفی را ایشان می‌گفت این "مَنِ اشْتَدَّتْ فَاقَتُهُ" یعنی دیگر کارد به استخوان رسیده است.

امید و خوف دو بال است که باید با هم زده شود تا بنده همیشه استقرار داشته باشد.
نکته‌ی بعدی این که انسان باید عبد باشد . گاهی سوال و عطا وجود دارد ولی بندگی وجود ندارد ، اما اینجا سیر یک بنده ای را بیان می‌کنیم که با امید در خانه‌ی خدا آمده و چیزی می‌خواهد . امید و خوف دو بال است که باید با هم زده شود تا بنده همیشه استقرار داشته باشد . "وَ إِذَا أَمَّلَ مَا عِنْدَهُ بَلَّغَهُ مُنَاهُ‏" و چون آرزو کند آنچه را نزد اوست به آرزو برساند . یکی از این موارد همان نیت است . مثلا تو نیت می‌کنی کاش امشب کربلا یا مشهد بودم ، به خاطر همین نیت ، در نامه عملت می‌نویسند . ای کاش پدر و مادر زنده بودند برایشان زحمت می‌کشیدم ، برایت می‌نویسند، یعنی قطع نمی‌شود. عمل صالح ما فنا نمی‌شود ، باقیات و صالحات باقی می‌ماند و تا قیامت برایت می‌نویسند ، خودت هم می‌توانی باقی بمانی ، اما مهم این است که از سیر بندگی به این مرحله برسی . این جمله را از آقا مجتبی تهرانی رحمه الله علیه شنیدم ، وقتی می‌گویی "اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ" به همه‌ی مومنین می‌رسد، هم کسانی که در زمان امیرالمومنین علیه السلام بودند و هم کسانی که تا قیامت می‌آیند. این که علما این همه برای ما زحمت می‌کشند برای همین است که تو عمل صالح انجام دهی ، این عملی که تو انجام می‌دهی برای تو می‌ماند. اگر فرزند صالحی داشته باشی می‌ماند. همیشه دعا کنید خدا نسل ما را محب امیرالمومنین علیه السلام قرار دهد.

بهترین موهبت الهی، محبت امام حسین علیه السلام است.
یکی از آرزوها بر روی نیت و دیگری بر روی عملت قرار می‌گیرد ، توانستی برو زیارت ، نتوانستی از دور سلام بده . اگر دعای عالیه المضامین را بعد از زیارت هر امامی بخوانی ، تمام مومنینی که با تو هستند را در بر می‌گیرد . دست ما باز است ولی نمی‌دانیم چگونه از خدا بخواهیم . با یک دعا می‌توانی همه را دعا کنی. چقدر به ما گفتند که آرزوهای بزرگ از خدا بخواهید؟ چون از بزرگ درخواست می‌کنی . خدا خود باید برای ما شرح دهد که برای ما چه کرده است . خدایا ما را به خودت رسانده ای ، بهترین هدیه را به ما داده ای که محبت امام حسین علیه السلام است . این که این محبت را به تو داده اند ولی به دیگری نداده اند یعنی یک حساب و کتابی دارد. ببین با این محبت چقدر دستت باز است ، با همین محبت کاری می‌کنی "خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ" . تو هر عمل صالحی انجام می‌دهی به نیت حضرت زهرا سلام الله علیها انجام بده و به ایشان هدیه کن ، چند برابر می‌شود. بعضی‌ها هر خیراتی می‌کنند می‌گویند بی بی جان از ما قبول کنید، به حساب شما این عمل را انجام دادم. بعضی‌ها زرنگ اند، هر خیر و نیکی را در خط اهل بیت علیهم السلام انجام می‌دهند "خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ" می‌شود، اما ما اصلا متوجه نیستیم.

 روایت است هرکسی به عالم احترام بگذارد به خدا احترام گذاشته است.
خیلی علما برای ما زحمت کشیدند تا ما هم مثل آنها به درجات والای بندگی برسیم ، علمایی مانند مرحوم شاه آبادی بزرگ رحمت الله علیه که ایشان مبتلا به بیماری بودند وقتی کمیل می‌خواندند و با خدا مناجات می‌کردند بیماری از بدنشان خارج می‌شد ، اینها به مرحله ای رسیده بودند که کامل بر خود مسلط بودند. من روایتی خواندم خیلی عجیب بود، روایت است هرکسی به عالم احترام بگذارد به خدا احترام گذاشته است. با این بی حجابی و بی بند و باری و گناهانی که عادی شد، خیلی از خیرات را از ما گرفتند. سعی کنید در هنگام نماز و مناجات توجه داشته باشید. بعضی حتی هنگام نماز هم این گوشی موبایلشان را کنار نمی‌گذارند . من چندین بار التماس مداحان را کردم که شما حداقل رعایت کنید. آیا ما می‌توانیم با شیطان بجنگیم؟ این که انسان خود را در معرض گناه قرار دهد اشتباه است. شاید خود ما آنقدر آلوده شویم که همین مناجاتی که الان انجام می‌دهیم را مسخره کنیم، دل که از خدا برگردد تمام است، کربلا هم اگر بروی بی توجهی می‌کنی.
منبع: قدیم الاحسان
/1102001307