حجت الاسلام موسوی مطلق : زیارت مقبول حرم معصومین(ع) آدمی را به کمال می رساند
وارث:مراسم شب زیارت مخصوص امام رضا علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی ذاکرین اهل بیت علیهم السلام حاج امیر کرمانشاهی ، کربلایی محمد حسین پویان فر ، کربلایی هادی هاشمی در هیئت انصارالحجة مشهد مقدس برگزار شد.

شب بیست و سوم ذی القعده شب زیارتی امام رضا علیه السلام است و به نقلی هم در روایات شب شهادت حضرت ذکر شده است. امام رضا علیه السلام یک ماه زیارتی هم دارد و آن عبارت است از ماه مبارک رجب که اولین ماه حرام می باشد و یک روز زیارتی هم دارد که آن روز بیست و سوم ذی القعده می باشد که مخصوص برای زیارت امام رضا علیه السلام مورد سفارش واقع شده است.
یکی از سفارشات مهم دین ما باب زیارت است. زیارت خانه خدا و ائمه معصومین در حیاتشان و در مماتشان است. ممات هم منظور موت مورد نظر ما نیست. کسی به کمال نمی رسد، مگر اینکه بهره کامل را از زیارات برده باشد. هر زیارتی یک اثری دارد. همانطور که جسم ما نیازمند انواع ویتامین ها است، روح ما هم همینطور است. اگر کسی معتقد به زیارت نباشد به کمال نمی رسد و بهره الهی را نبرده است. جاهایی که دین و اهل بیت علیهم السلام تاکید کرده اند را هدف گرفته اند. در باب روایاتی که ما داریم یک بخش اعظمی از این روایات تشویق به امر زیارت است. بعضی از بزرگان کتاب های مستقلی را در این زمینه تالیف کرده اند. از جمله آن آثار، کتاب شریف و کم نظیر کامل الزیارات است. کامل الزیارات از آثار پر برکت ابن قولویه1است، ابن قولویه استاد شیخ مفید بوده است، بخش اعظم کتاب راجع به زیارات سید و سالار شهیدان امام حسین علیه السلام است. بخشی از این کتاب راجع به زیارت علی بن موسی الرضا علیه السلام است. گفته اند هر کسی علی بن موسی الرضا علیه السلام را زیارت کند، خدا گناهان گذشته و گناهان آینده اش را می بخشد. معنای باطنی اش این است که شما دیگر سمت گناه نمی روید و منزجر از گناه می شود. یعنی حقیقت زیارت را درک می کنید.
فرمودند: کسی که ایشان را زیارت کند، گناهانش را می بخشد و منبری برای زائر می گذارد و در فردای قیامت که موقع حساب و کتاب می شود، می گویند شما در اینجا بنشینید تا مردم حساب و کتابشان را پس دهند و بعد از آن شما در جوار اهل بیت علیهم السلام قرار بگیرید. فرموده اند هر کسی امام رضا علیه السلام را زیارت کند، حضرت در سه جای مهم به دیدارش می آید. در پل صراط، در جایی که همه دست هایشان خالی است، از مواقع حساس قیامت زمانی است که می خواهند نامه عمل را بدهند و همه منتظر هستند ببینند نامه عملشان در دست راستشان می دهند یا در دست چپشان می دهند. فرموده اند ثواب هفتاد حج مقبول را دارد. نه حجی که ما به جای می آوریم. حجی که مقبول امام باشد، مهم است و در اینجا ثواب چنین حجی را دارد. اگر امشب شب شهادت امام رضا علیه السلام باشد اهل بیت چه حالی دارند. یک میلیون حج هم در روایاتی آمده است. وقتی غم داریم حرم امام رضا علیه السلام که می رویم فراموشمان می شود. شما باور می کنید کسی به خانه امام رضا علیه السلام برود و دست خالی برگردد؟ هر کسی که باشد فرقی ندارد. آیت الله العظمی بهجت فرموده بود ما که اینقدر گناه کرده ایم به ما لطف دارد اگر بندگی اش را کنیم چه می شود؟افضل از تمام زیارات طبق بیان صریح اهل بیت علیهم السلام زیارت امام رضا علیه السلام است.
یک زن و شوهر آمریکایی با هم در دانشگاه آشنا می شوند و با هم ازدواج می کنند. بعد از مدتی آن مرد به زنش می گوید من قبل از ازدواج خلایی داشتم و فکر می کردم بعد از ازدواج بر طرف می شود ولی نشد، همسرش هم گفت من هم همین احساس را دارم و خیال می کردم بعد از ازدواج به آرامش می رسم. گمشده وجود همه خدا است. آرامش نسبی به وجود می آید ولی روح فقط با خدا آرام می گیرد. ما برای جای دیگر هستیم. همسرش به او گفت بیا یک فکری بکنیم. ما مسیحی هستیم باید ارتباطمان را با کلیسا بیشتر کنیم. مدتی به کلیسا رفتند ولی تغییری حاصل نشد. گفتیم چه کنیم؟ گفتیم بهتر است دوری بزنیم و به شهرهای دیگر برویم. تحقیق کردیم و فهمیدیم در چین ادیان زیادی است. به چین رفتیم ولی باز هم تغییری حاصل نشد. تصمیم گرفتیم به تبت برویم. دستورالعمل هایی به ما دادند ولی تغییری حاصل نشد. ریاضت های سختی کشیدیم و یکی از آنها این بود که چهل شب روی تختی می خوابیدیم که میخ داشت ولی باز هم آرامشی پیدا نکردیم. دوباره تحقیق کردیم و دیدم در هند هم ادیانی وجود دارد به هند آمدیم و در آنجا اقسامی از مرتاض ها بود ولی باز هم بی اثر بود. به ایران رفتیم و وارد شهری شدیم. تا وارد شهر شدیم حالمان عوض شد. دیدیم وسط شهر یک عمارت بلندی است. پرسیدیم آنها گفتند اینجا مقبره امام است. ما پرسیدیم امام کیست؟ اینها دینشان چیست؟ گفتند: اینها کتاب آسمانی دارند و دینشان اسلام است. معتقدند همه انبیاء باید دینشان به دین پیامبر آنها دربیاید. معتقدند که دین فقط اسلام است. عده ای بعد از رفتن پیامبرشان به سه نفر اعتقاد پیدا کردند و عده ای به کسی که خدا و پیامبر صلی الله علیه و آله گفته بود و معرفی کرده بودند روی آوردند. گفتیم از کتاب آسمانیشان بگویید. گفتند کتاب آسمانیشان این است و معتقدند همه اشیاء عالم ذکر خدا را می گویند. مرحوم علامه طباطبایی فرموده بود: من نمی توانم بخوابم، تا می آیم بخوابم، می بینم تمام اشیاء ذکر خدا را می گویند.
آن شخص به همسرش گفت گمشده ما همین جا است. رفتند که به آن عمارت وارد شوند و دیدند کسی با یک لباس خاص و یک عصا جلوی در ایستاده است و تا ما را دید گفت کجا می روید؟ شما مسیحی هستید و نمی توانید داخل شوید. گفتند ما همه جا رفتیم و با همه ادیان ما را راه داده اند. شما چرا مار ا راه نمی دهید. آن مرد عصا به دست به آنها گفت شما اجازه ندارید داخل شوید، باید مسلمان باشید. تعریف می کند خیلی ناراحت شدم و برگشتیم و یک مسافرخانه ای پیدا کردیم و در آنجا به فکر کردیم. آنها گفته بودند این امام هر کجا که باشید صدایتان را می شنود. آن مرد گفت اگر صدای ما را می شنوی صدای من را هم بشنو. من از آمریکا آمده ام و همه ادیان را امتحان کردم و اثری نداشت، اگر زنده هستی جواب من را بده. یک شخص دستفروش را دید که با لهجه انگلیسی محل زندگی اش صحبت می کند و به او گفت: اینجا چه می کنی؟ و آنها هم گفتند ما گمشده ای داشتیم و تصمیم گرفتیم به دنبالش برویم به اینجا آمدیم و عمارتی دیدیم و خواستیم وارد شویم و راهمان ندادند. آن دست فروش گفت: برو الان راهت می دهند. گفت: هر کاری کردیم راهمان ندادند. دستفروش دوره گرد گفت: آن موقع اجازه نداشتی و الان اجازه داری. موقع صحبت کردنش آرامش گرفتند و بعدا متوجه شدند او پسر فاطمه سلام الله علیها است. آنها به حرم رفتند و همان کسی که به آنها اجازه نداده بود داخل بیایند جلوی در ایستاده بود و اصلا به آنها نگاه هم نکرد. داخل شدند و دیدند همه مشغول ذکر گفتن هستند. در یک جایی که بعدها متوجه شدند، ضریح است یک آقایی نشسته است.
امام رضا علیه السلام از ما جدا نیست و ما هم از او جدا نیستیم.
/1102101304
پی نوشت:
- ابوالقاسم جعفر بن محمد بن جعفر بن موسی بن مسرور بن قولویهٔ قمی مشهور به ابن قُوْلُوْیه (به عربی: ابن قُولِوَيْه)، درگذشتهٔ ۳۶۹ قمری، محدث و فقیه بزرگ امامی در شهر قم به دنیا آمد. احتمالاً تحصیلاتش را آغاز کردهاست. وی ریاست فقهی شیعه را در زمان خود داشته است. وی شاگرد برجسته شیخ کلینی و از سویی استاد برجسته شیخ مفید بوده است.