حجت الاسلام عمادی: خدا هم دست دهنده است هم دست گیرنده+ گزارش تصویری؛
وارث:شام شهادت حضرت جواد علیه السلام هیئت الرضا علیه السلام در امامزاده یحیی(ع) با سخنرانی حجت الاسلام عمادی و مداحی حاج عبدالرضا هلالی ، حاج روح الله بهمنی ، حاج موسی رضایی ، کربلایی علی عسگری برگزارشد.

به عیادت خدا برویم
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: «إِنَّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ یَقولُ یَومَ القیامَةِ: یَابنَ آدَمَ مَرِضتُ فَلَم تَعُدنی! قالَ: یا رَبِّ کَیفَ أَعودُکَ وَأَنتَ رَبُّ العالَمینَ؟! قالَ: أَما عَلِمتَ أَنَّ عَبدی فُلانا مَرِضَ فَلَم تَعُدهُ؟! أَما عَلِمتَ أَنَّکَ لَو عُدتَهُ لَوَجَدتَنی عِندَهُ؟؛»1خدای عزوجل در روز قیامت میفرماید: ای پسر آدم؛ من بیمار شدم اما عیادتم نکردی؟ عرض میکند: پروردگارا چگونه تو را عیادت کنم، حال آنکه تو پروردگار جهانیانی؟ میفرماید: مگر ندانستی که فلان بندهام بیمار شد و عیادتش نکردی، مگر نمیدانستی که اگر به عیادتش روی، مرا نزد او مییابی؟
پیامبر به سلمان فارسی وعده داد که میتی باتو سخن خواهد گفت. این اتفاق افتاد و سلمان به قبرستان رفت و میتی در آمد و با او حرف زد. گفت: چه خبر؟ گفت: سلمان وقتی مردم کسی آمد که از هیبتش وحشت کردم. گفت هرچه کردی بنویس. گفتم: چیزی ندارم. گوشه ای از کفنم را پاره کرد و گفت: بنویس . گفتم قلم ندارم، گفت: با انگشتت بنویس. یک جاهایی یادم می انداخت که جا انداختی و من هرچه بود نوشتم و او همه را می دانست. ناظر بر نوشتن من بود و تمام شد. پارچه را گرفت و وسطش را شکافت و انداخت به گردنم. میت گفت: سلمان اگر تمام کوه ها را به گردنم می آویختند اینقدر سنگین نبود.
«حاسِبُوا اَنْفُسَکُم قبلَ اَن تُحاسَبُوا »2خویشتن را محاسبه کنید قبل از آنکه به حساب شما برسند.
بد نیست اگر مریض شویم. گاهی یاد خدا می کنیم. در این سختی بیماری ها. «یا جابر العظم الکسیر»3 دکتر نهایتا برای ما آتل ببندد و گچ بگیرد اما آن کسی که استخوان را جوش می دهد خداوند است.
به خدا طعام دهیم
« يَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ : يَا ابْنَ آدَمَ ! اسْتَطْعَمْتُكَ فَلَمْ تُطْعِمْنِي ، قَالَ : فَيَقُولُ : يَا رَبِّ ، وَكَيْفَ اسْتَطْعَمْتَنِي وَلَمْ أُطْعِمْكَ ، وَأَنْتَ رَبُّ الْعَالَمِينَ ؟ فَقَالَ : أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ عَبْدِي فُلانًا اسْتَطْعَمَكَ فَلَمْ تُطْعِمْهُ ، أَمَا عَلِمْتَ أَنَّكَ لَوْ أَطْعَمْتَهُ لَوَجَدْتَ ذَلِكَ عِنْدِي» میفرماید: ای پسر آدم؛ من غذا خواستم و مرا اطعام نکردی؟ عرض میکند: پروردگارا چگونه تو را اطعام کنم، حال آنکه تو پروردگار جهانیانی؟ میفرماید: مگر ندانستی که فلان بندهام غذا می خواست و اطعامش نکردی، مگر نمیدانستی که اگر اطعامش می کردی، مرا نزد او مییابی؟
در روایت داریم: دست دهنده خدا است دست گیرنده هم خدا است. هرچه در عالم هست برای خدا است. مرحوم مجتهدی می فرمودند اسم خود را روی کتاب ننویسید، بنویسید:« کیف اقول هذا ملکی و هوالله المالک ما فی السماوات و الارض» چگونه بگوییم این ملک من است در حالی که هرچه در زمین و آسمان است ملک خداوند است. «الْمَالُ مَالُ اللَهِ»4
امام مجتبی علیهالسلام فرمودند:«مانند جنگجو به دنبال روزی نرو و البته مانند مستسلم و کسی که در جنگ تسلیم شده هم نباشید. عفت برای مرد آن است که در مورد روزی توکل به خدا کند.»
خدا را سیراب کنیم
« يَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ : يَا ابْنَ آدَمَ ، اسْتَسْقَيْتُكَ فَلَمْ تَسْقِنِي ، فَقَالَ : يَا رَبِّ ، وَكَيْفَ أَسْقِيكَ وَأَنْتَ رَبُّ الْعَالَمِينَ ؟ فَقَالَ : أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ عَبْدِي فُلانًا اسْتَسْقَاكَ فَلَمْ تَسْقِهِ ، أَمَا عَلِمْتَ أَنَّكَ لَوْ كُنْتَ سَقَيْتَهُ لَوَجَدْتَ ذَلِكَ عِنْدِي. » ای پسر آدم یادت هست من آب طلب کردم و مرا آب ندادی؟ خدایا تو چگونه آب طلب کردی و من ندادم در حالی که تو رب العالمینی؟ یادت هست فلانی از تو آب طلب کرد و ندادی؟ نمی دانستی اگر دقت می کردی مرا آنجا می دیدی.
با خدا و با خدایی ها معامله کنید
با امامزاده ها و اولیای خدا معامله کنید. مرحوم سیبویه5 می فرمودند:«سادات امام زادگان حی هستند.» و من اعتقاد دارم از جمله برکات موجود در نقاط کشور همین امامزادگان هستند. شبهاتی نقل می کنند که چرا اینان اینجا زیادند. یکی از اسرارش این است ایرانی متمدن محب و پذیرای اهل بیت علیهم السلام بودند و آنها پناه آوردند و اهل بیت علیهم السلام هم پناهگاه ما شدند. اگر باورتان می شود که این امام زادگان گره گشا هستند بخواهید. اگر باورتان نمی شود نخواهید. خیلی از شما امام زاده یحیی علیهالسلام را نمی شناسید. ولی می دانید بچه حضرت زهرا سلام الله علیها است.
اینجا پناهگاه ما است. برای تعلیم و تعلم هم نیامدیم. مرحوم سید علی نجفی می گفت: اگر این سفره و تجمع اهل بیت علیهم السلام نبود در کدام مجلس عرفا ما را راه می دادند.
/1102101302
پی نوشت:
1.
کنزالعمال/ بحار الانوار/امالی شیخ طوسی/ نهج الحق/وسائل الشیعه ج2 ص17/الترغیب والترهیب، ج4، ص317، ح3
2.
رسول اکرم صلی الله علیه و آله / بحارالانوار، ج 67، ص 73 به نقل از اخلاق در قرآن، ج 1، ص 255.
3.
جوشن کبیر
4.
حدیث عنوان بصری
5.
آیتالله میرزا احمد سیبویه در 20 ربیعالثانی 1337 قمری در کربلا به دنیا آمد. وی پس از خواندن دروس مقدماتی و ادبیات، سطوح را نزد پدر و عمویش مرحوم حاج شیخ محمدعلی سیبویه از علمای کربلا، فرا گرفت و سطوح نهایی و خارج فقه را از مرحوم علامه فقیه و حاج شیخ یوسف بیارجمندی شاهرودی که از مجتهدین و علما مبارز کربلا بود، آموخت. وی در سال 1400 قمری برابر با 1359 شمسی از طرف دولت بعث عراق تسفیر و به ایران رانده شد؛ بعد از عمری مجاهدت در راه تهذیب نفس و عمل به معلومات خود سر انجام این عالم اهل معنا دار فانی را وداع گفت و مرحوم آیت الله بهجت بر او نماز گذاشت . قبر مبارک حضرت آیتالله میرزا احمد سیبویه (ره) در حرم حضرت معصومه (س) کنار قبر شهید مفتح است و هر هفته متوسلین به حضرت عباس (ع) در آنجا مجلس روضه برپا میکنند.