سنتهای عید قربان در مالزی
در این عید در همه ایالتهای مالزی به جز کلانتان، ترنگانو، کداح و پراک دو روز تعطیل عمومی است، در سایر نقاط مالزی یک روز تعطیل است.
مسلمانان شرق مالزی عید قربان را با شور بیشتری جشن میگیرند
بخشهای شرقی مالزی که تجمع اقوام ملایوی مسلمان در آن مناطق است، عید قربان را با شور بیشتری جشن میگیرند و در این شهرها در چنین عیدی به سختی میتوان هتلی را برای اقامت پیدا کرد؛ اما چنین جشنی در کوالالامپور به علت ترکیب جمعیتی چندان مشهود نیست.

در روز عید قربان مسلمانان مالزی لباسهای نو بر تن میکنند و برای تبریک عید به دیدن بزرگترها میروند و در این دیدارها معمولا هدایای مختصری نیز برای یکدیگر تهیه میکنند که ارزش مادی زیادی ندارند. غذاهای شیرین و نیز بریانی و برنج به سبک جنوب شرق آسیا از جمله غذاهای مرسوم در مالزی در عید قربان است.
اگرچه مسلمانان جهان در این روز گوسفند قربانی میکنند؛ اما مردم مالزی بیشتر بز و یا گاو را برای قربانی انتخاب میکنند و گوشت قربانی تحویل جمعیتهای اسلامی داده میشود تا در میان مسلمانان فقیر توزیع شود.
برای قربانی معمولا برخی مناطق مناسب در شهر و یا روستا تعیین میشود تا مردم قربانیهای خود را در آنجا انجام دهند؛ چراکه اختصاص یک منطقه از شهر و یا روستا از این جهت مناسب است که همه امور مربوط به قربانی و توزیع گوشت بهصورت متمرکز زیر نظر جمعیتهای اسلامی انجام میشود و یک سازماندهی مناسب بر قربانی حیوانات و توزیع گوشت آنها اعمال میشود.
گاهی مزارع خاصی صرفا برای تهیه حیوانات قربانی اختصاص داده میشود تا مسلمانان به راحتی بتوانند قربانیهای خود را انتخاب کنند. در سالهای اخیر مردم مالزی به قربانی کردن شتر علاقه نشان دادهاند و هماکنون در برخی مناطق آن را قربانی میکنند.

با توجه به اینکه در طول تاریخ گذشته مردم مالزی با شتر آشنایی خاصی نداشتند و هرگز از گوشت آن نیز استفاده نمیکردهاند، افرادی که شتر را در این روز قربانی میکنند عموما مردم اصلی مالزی یعنی قوم ملایو نبوده و به نژادهای دیگر تعلق دارند. میتوان گفت این رسوم جدید به مهاجران عربی باز میگردد که در سالهای اخیر به این کشور مهاجرت کردهاند.
یکی از مراسم عبادی این روز برگزاری نماز عید قربان در مساجد مالزی چون مسجد نگارا، مسجد پوتراجایا و مشهد شاه علم است.
/1102101305