حاج ماشالله عابدی: دنبال دعای پدر و مادر باشید

کد خبر: 41714
مراسم استقال از محرم با سخنرانی حاج ماشاالله عابدی و مداحی کربلایی مجید پناهی در هیئت نورالرضا علیه السلام برگزار شد

وارث: مراسم استقال از محرم با سخنرانی حاج ماشاالله عابدی و مداحی کربلایی مجید پناهی در هیئت نورالرضا علیه السلام برگزار شد.


در ادامۀ خبر متن سخنان حاج ماشالله عابدی را می خوانید:

ماشاالله عابدی/

نزدیک ماه محرم است و کم کم برای دهۀ عزاداری آماده می شویم، که یکی از بهترین کارها و از بهترین چیزهایی است که موجب نزدیکی خدا می شود، بنابراین کار بسیار با ارزشی است، وقتی بسیار باارزش شد شیطان هم بسیار پشتش است که اینکار اول قدم صورت نگیرد و اگر صورت گرفت یک جور آن را خراب می کند. ما اول قدم باید کاری کنیم که به عنایت خدا موفق به این کار شویم و مهم تر از آن مراقب باشیم که خراب نشود. 

اهمیت نیکی به والدین
والدین یک نعمتی هستند که معمولا تا وقتی که در اختیارشان داریم قدرش را نمی دانیم، وقتی که آنها را از دست دادیم آنوقت است که قدرشان را می دانیم و در صدد هستیم که کارهایی کنیم تا بتوانیم جبران کنیم. یکی از گناهان کبیره عاق والدین است. امام رضا علیه السلام فرمودند " و منها عقوق الوالدین..." 1 یعنی از گناهان کبیره عاق والدین شدن است، " جعل العاق جباراً شقیا 2خداوند عاق والدین را جبار شقی قرار داده است، جبار یعنی بسیار ستمگر، شقی یعنی بد عاقبت. در قرآن آمده است که حضرت عیسی علیه السلام فرمودند من به مادرم نیکی کنم تا مرا جبار شقی قرار ندهید. یعی اگر کسی به پدر و مادرش نیکی نکند مساوی با جبار و شقی شدن است.
نیکی کردن یک درجه بالاتر از حرف پدر و مادر را شنیدن است. " رب اغفرلی و لوالدی وارحمهما کما ربیانی صغیرا 3خدایا پدر و مادر مرا بیامرز و به آنها رحم کن چنانکه مرا پرورش دادند درحالیکه صغیر بودم. کلمۀ "رب " خاص خداوند است ولی خود خدا در اینجا برای پدر و مادر آن را به کار برده است، " کما ربیانی صغیرا..." . 
گاهی ما در محفل امام حسین علیه السلام پدر و مادر را دیگر فراموش می کنیم، یکی از این جهت که به جلسه می آییم چه پدر و مادرمان راضی باشند و چه نباشند. یکی هم از این جهت که آنقدر عزاداری ها طولانی می شوند که خسته می شویم و وقتی به منزل می رویم دیگر هیچ حوصله ای در برابر پدر و مادرانمان نداریم. 
اگر ما کارهای مان روی حساب و کتاب باشد نتیجه می دهد.
پدر و مادر آنقدر از نظر خدا مهم هستند که در کنار عبادت خدا اطاعت از پدر و مادر را آورده است. 
در حالات آیت الله بهجت آورده اند که خیلی به درس آیت الله سید علی قاضی4علاقه داشت. آیت الله بهجت احساس کردند که پدرشان راضی نیست ایشان پای درس آیت الله قاضی بروند، با همۀ علاقه ای که داشتند نرفتند و مقامات بالایی بود که به ایشان رسید که یک گوشه اش فقط طی الارض است! 
مجلستان وقتی مجلس است که رضایت پدر و مادر پشتش باشد. دنبال دعای پدر و مادر باشید.
حاج منصور ارضی می گفتند که من هرچه دارم از دعای پدر و مادرم است. اینکه می گویند بهشت زیر پای مادران است یعنی اینکه بروی در مقابل مادر تواضع کنی و دست و پایش را ببوسی.

وای به حال جوانی که خودش را پیش پدر و مادرش کسی بداند. 
رسول خدا صلوات الله علیه یک خواهر رضاعی داشتند که پیش حضرت آمد، وقتی که نگاهش کرد پیغمبر صلوات الله علیه خوشحال شد و جای خودش را به او داد. پیغمبر صلوات الله علیه خیلی او را تحویل می گرفت و با او صحبت می کرد، تا اینکه خواهر رضاعی ایشان رفت و برادر رضاعی حضرت آمدند، اما حضرت کارهایی را که برای خواهرشان انجام دادند برای برادرش انجام ندادند. از حضرت پرسیدند چرا انقدر خواهر را تحویل گرفتید ولی برادر را نه؟ پیامبر صلوات الله علیه فرمودند آن دختر نسبت به پدر و مادرش نیکوکار تر بود تا این پسر، به همین دلیل او را بیشتر تحویل گرفتم. 


دانش نامۀ امام حسین (ع)
جناب آقای ری شهری کتاب های گروهی که در خدمتشان هستند را جمع آوری کردند و تالیف کردند که یکی از آنها دانش نامۀ امام حسین علیه السلام می باشد. اگر کسی می خواهد زندگی دقیق و صحیحی و در کنارش مقتل صحیحی از امام حسین علیه السلام داشته باشد، این منبع بسیار خوبی است. این کتاب 14 جلد است و راجع به امام حسین علیه السلام، موضوعات مختلفی را بیان کرده است از جمله اینکه خدا قبل از وقوع عاشورا و کربلا خبر داده است به شهادت امام حسین علیه السلام، و یک روایاتی آورده است که پیغمبر صلوات الله علیه و امام علی و ائمۀ دیگر علیهم السلام خبر داده اند. اینکه امامان ما می دانستند چه سرنوشتی برایشان هست این یک مسئلۀ بدیهی است و از منزلتشان هم هیچ کم نمی شود به این دلیل که طبق روال طبیعی عمل می کردند. امیرالمؤمنین علیه السلام وقتی که در جای پیامبر صلوات الله علیه خوابیدند می دانستند که زنده می مانند ولی از آن طرف به همان میزان که می دانست زنده می ماند به همان مقدار هم معتقد بود که کار در دست خداوند است. 

حدیثی از کامل الزیارات
امام صادق علیه السلام می فرمایند " زمانی که پیغمبر صلوات الله علیه در معراج بودند به او فرمودند که خداوند می خواهد تو را در سه چیز امتحان کند ببیند صبرت چگونه است؟ حضرت فرمودند که من تسلیم امر تو هستم ای خدا و توان صبر ندارم مگر به قوت تو. آن سه مورد چیست؟ فرمودند اولین آنها گرسنگی است، که دیگران را باید در این گرسنگی به خودت ترجیح بدهی، حضرت فرمودند قبول کردم و تسلیم امر تو هستم، این توفیق را از جانب خودت بده و صبرش را هم از جانب خودت بده. 
اینجا به ما یاد می دهند، اصلا این دعاهایی که می خوانیم به قول آقای مصباح می خواهند به ما بگویند که شما کاره ای نیستید، همه کاره خداوند است.
دومین آنها این است که مردم تو را تکذیب می کنند و می گویند تو دروغ گو و مجنون هستی و برایت خوف و وحشت به وجود می آورند، باید با همۀ اینها بسازی. حضرت فرمودند که قبول کردم و تسلیم هستم، توفیق و صبرش از جانب خود شما است. 
همه چیز از جانب خدا است، سینه زنا و روضه خوان ها بدانید سینه زنی و خواندمان از جانب خدا است. ما اگر خودمان باشیم هیچ چیز نداریم. 
و سومی آنها اینکه اهل بیت تو را بعد از تو می کشند، علی بن ابی طالب علیه السلام را بعد تو بسیار اذیت می کنند و در آخر هم می کشند. حضرت فرمودند قبول می کنم و تسلیم امر تو هستم. اما دخترت را ظلم به او می کنند و حقش را از او می گیرند، او را می زنند در حالی که بچه ای در رحم دارد، بدون اجازه وارد خانه اش می شوند. در اینجا پیغمبر صلوات الله علیه فرمودند " قال انا لله و انا علیه راجعون" قبول می کنم و تسلیم امر تو هستم و توفیق و صبرش از جانب خود شما است. از علی علیه السلام دو فرزند می ماند که یکی از آنها را با حیله گری و اذیت و آزار می کشند. حضرت فرمودند خداوندا قبول می کنم و تسلیم امر تو هستم. اما پسر دیگر را، امام حسین علیه السلام، او را می خوانند که کمک و یاری اش کنند اما قتل صبر نصیبش می شود. همۀ آنهایی که با او هستند را می کشند و حرمش را غارت می کنند، همۀ اهل آسمان ها و زمین برای تو گریه می کنند، سپس از او پسری می ماند که به واسطۀ او یاری می شود.
امام زمان عجل الله تعالی می آید و انتقام حسین علیه السلام را می گیرد. 

/1102101301

حاج ماشالله عابدی:

پی نوشت:
1- من لا یحضره الفقیه ج 3 ص 368
2- بحار الانوار، ج 74، ص 74.
3- دعای ابوحمزۀ ثمالی
4- سید علی قاضی طباطبایی (متولد ۹ اردیبهشت ۱۲۴۵ در تبریز - درگذشته ۱۶ بهمن ۱۳۲۵). پدر او، سید حسین قاضی از شاگردان میرزا محمدحسن شیرازی بود. سید علی قاضی از شخصیت‌های معاصر عرفان شیعه است