اخلاق، محور فعالیت هیئت‌های مذهبی باشد

کد خبر: 41715
امام‌جمعه موقت تهران با تأکید بر لزوم آگاهی مداحان از شبهاتی که در رابطه با عزاداری‌ها مطرح‌ شده است، گفت: محور فعالیت هیئت‌های مذهبی، عزاداری‌ها و مداحی‌ها باید اخلاق باشد.
وارث : آیت‌الله صدیقی، امام‌جمعه موقت تهران عصر روز گذشته، 14 مهرماه در همایش سراسری بسیج مداحان کشور که در محل سالن همایش‌های سازمان جهاد کشاورزی لرستان برگزار شد، گفت: هیئت رزمندگان در کشور با شناسایی مداحان باانگیزه، بابصیرت و ولایت‌مدار، دفاع از حریم انقلاب و خوان امام حسین(ع) را رونق بخشیده است.
وی افزود: هرساله همایش بسیج مداحان در یکی از استان‌های کشور برگزار می‌شود تا ضمن تقدیر از مداحان برجسته و عرض ادب به خانواده شهدای مداح و بیعت با خون این شهیدان به اعلام موجودیت عاشورایی، حسینی و انقلابی نظام بپردازند که امسال میزبانی این همایش سراسری استان لرستان است.
آیت‌الله صدیقی با بیان این‌که این همایش سراسری بسیج مداحان بیعتی با خون شهدا و اعلام موجودیت عاشورایی، حسینی و انقلابی است، اضافه کرد: معرفت‌افزایی، بصیرت‌افزایی و علم به اعتقادات حقه و احکام و اخلاقیات اسلام و آشنا بودن به حلال و حرام و معنویات اهل‌بیت(ع) که جزء واجبات ما محسوب می‌شود باید مدنظر مداحان قرار بگیرد.

مداح نباید به‌دنبال پول باشد/ مداحان از دعبل خزاعی و فرزدق الگو بگیرند


امام‌جمعه موقت تهران با تاکید براین‌که مداح نباید به‌دنبال پول باشد و در مقابل مردم باید مجالس عزای امام حسین(ع) هزینه کنند، گفت: مداحان ما باید از دعبل خزاعی و فرزدق الگو بگیرند این دو شاعر زمان‌شناس بودند و با سخن و شعر به‌موقع خود توانستند بر امام عصر خود تاثیر بگذارند.
وی با یادآوری این‌که مداحان باید با مسائل شرعی آشنا باشند، نحوه برخورد با محرم و نامحرم را بلد باشند تا بتوانند مورد رضایت ائمه‌ اطهار(ع) قرار بگیرند، اذعان کرد: یک مداح باید با شبهات دینی آشنا باشد و بتواند برای نسل جوان و نوجوانی که در مجلس وی حضور دارند رفع شبهه کند.


دین‌شناسی، ولایت‌مداری و ولایت‌محوری؛ لازمه ترویج مکتب اهل‌بیت(ع)


آیت‌الله صدیقی دین‌شناسی، ولایت‌مداری و ولایت‌محوری را لازمه ترویج مکتب اهل‌بیت(ع) دانست و گفت: همه ما زیر پرچم عزت، معرفت، دین‌شناسی، سیاست، حماسه، زنده ماندن، تسلیم‌ناپذیری، استکبارستیزی و پرچم امیرالمؤمنین(ع) هستیم که این پرچم امروز به دست ولی فقیه ماست.
وی تصریح کرد:آشنایی با دین و احکام اسلامی، معنویت و مکتب اهل‌بیت(ع)، از واجبات قرآنی محسوب می‌شود، بنابراین اولین قدم برای مداحان باید فهم دینی و کسب آگاهی‌های فکری، شرعی و اخلاقی باشد.
امام‌جمعه موقت تهران جایگاه مداحان اهل‌بیت(ع) را بسیار ارزشمند دانست و عنوان کرد: در شبهات سیاسی و فتنه‌ها، بسیاری از افراد لغزیدند، اما قشر مداحان به‌واسطه ولایتمداری، عالم‌محوری و فقیه‌محوری محکم و استوار ایستادند.
امام‌جمعه موقت تهران با اشاره به لزوم آگاهی مداحان از شبهاتی که در رابطه با عزاداری‌ها مطرح‌ شده، گفت: محور فعالیت هیئت‌های مذهبی، عزاداری‌ها و مداحی‌ها باید اخلاق باشد، وجود حسادت بین هیئت‌ها و یا عدم تکریم مداحان پیشکسوت توسط مداحان جوان در شأن دستگاه امام حسین(ع) نیست و افرادی که آراسته به صفات اخلاقی نیستند، دیر یا زود راهشان را از عزاداران واقعی جدا می‌کنند.


خطیبان و مداحان باید جوانان را به وظایف خودآگاه کنند


وی اظهار کرد: خطیبان و مداحان باید جوانان را به وظایف خودآگاه کنند، به‌طور مثال این موضوع را به آن‌ها یادآور شوند که اگر مادر یا پدری راضی نباشد که فرزندش در مراسم عزاداری شرکت کند و یا بدون اجازه حتی به سفر زیارتی برود، این عزاداری و زیارت او قبول درگاه الهی واقع نمی‌شود؛ مجلس‌های امام حسین(ع) برای این است که زندگی‌ها ما به نور شریعت روشن شود.
صدیقی با بیان این‌که مجلس مداحان باید مروج اخلاق، وظیفه‌شناسی و مسئولیت‌پذیری در جامعه باشد، افزود: سه محور مهم در مجالس مداحی تعلیم احکام اخلاقی و اعتقادات، خودسازی عملی و تعظیم شعائر است.


حادثه منا یک کار برنامه‌ریزی‌ شده و از پیش طراحی‌ شده بود


وی در بخشی از سخنانش با اشاره به فاجعه منا، تصریح کرد: هزاران حاجی را مظلومانه کشتند و این حادثه یک کار برنامه‌ریزی‌ شده و از پیش طراحی‌ شده بود و آل‌سعود از هرگونه امدادرسانی به مجروحان خودداری کرد و اگر به‌موقع این امدادها انجام می‌گرفت، جان بسیاری از حاجیان از مرگ نجات می‌یافت.
آیت‌الله صدیقی با بیان این‌که آل سعود بدون اجازه آمریکا قدم از قدم برنمی‌دارد که مرگ بر آل سعود و مرگ بر آمریکا باد.


وی با تأکید بر این‌که مداحان باید دین‌شناس باشند چراکه امروز دو خطر سکولاریسم و خشونت آمریکایی و لندنی ما را تهدید می‌کند، عنوان کرد: آل‌سعود و خشونت وهابیت و تشیع آمریکایی و لندنی امروز دو تهدید برای دین محسوب می‌شوند چراکه این دو خواهان جدایی دین از سیاست هستند.


جدا دانستن دین از سیاست اهانت به پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع) و خیانت به خون شهدا است

آیت‌الله صدیقی جدا دانستن دین از سیاست را اهانت به پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع) و خیانت به خون شهدا دانست و گفت: پیامبراکرم(ص) به‌محض مهیا شدن شرایط لازم در مدینه اقدام به تأسیس حکومت اسلامی کرد احکام الهی را اجرا و سیاست دینی را در اوج عظمتش رایج کرد.
مشاور عالی رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: هوشیاری جامعه اسلامی و دشمن‌ستیزی از قرآن نشأت گرفته است و در قرآن کریم، به مسائل حکومتی و بین‌المللی پرداخته‌ شده بنابراین هیچ‌گاه نمی‌توان دین را از سیاست جدا پنداشت و مداحان باید به این نکته توجه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: اگر در بین ما دین‌شناسی، بصیرت فکری و اخلاق وجود نداشته باشد به‌راحتی فریب ظاهرسازی‌های دشمن را خورده و گمراه می‌شویم بنابراین نخست باید فهم دینی خود را افزایش دهیم و بعد درون خود را از آلودگی و گناه پاک‌کنیم تا بتوانیم مجذوب امام حسین(ع) و اهل‌بیت شویم.
وی در پایان سخنان خود در این زمینه تأکید کرد: کسی‌ که در دستگاه امام حسین(ع) فعالیت می‌کند باید تمام رفتار و کردارش متناسب با قداست این دستگاه باشد.

/1102101305