حجت الاسلام صدیقی: امام حسین علیهالسلام محور تمام دل های خدا جو است
وارث: مراسم شب اول محرم در هیئت موج الحسین علیهالسلام با سخنرانی حجت الاسلام صدیقی و مداحی حاج حسین سازور برگزار شد .
در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام صدیقی را می خوانید :
باید به منبع نور وصل شویم
خداوند متعال عمالش را چراغ راه قرار داده است. خداوند شما را نور خلق کرد. شما چلچراغ عرش هستید. لذا برای هدایت ما آنها را آورد پایین. خدا آنها را قرار داد که دل های |آماده را نورانی کنند. نور دل باید به کانون برق وصل شود. برخی بزرگان ما در دعاهای خاص و اذکار اجازه می خواستند بدون اجازه خطرناک است. این چیزهایی که از بزرگان نقل می شود برای آدمهایی که به جایی وصل نیستند خطرناک است. گاهی نه تنها نتیجه نمی دهد بلکه انسان را پرت می کند.
برای هر چیزی باید به کارشناسش مراجعه کرد. خود درمانی همیشه مختوم به کار کشنده است.
«فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لاتَعْلَمُونَ»1 هرکسی ذکر می خواهد باید از اهلش بخواهد.
یکی از توضیحاتی که در اجازه مطرح است همین نکته سوره احزاب است. آیه تطهیر33 «َ و قَرْنَ في بُيُوتِکُنَّ وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولى وَ أَقِمْنَ الصَّلاةَ وَ آتينَ الزَّکاةَ وَ أَطِعْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَکُمْ تَطْهيراً»
و در خانه های خود بمانید و چنان که در زمان پیشین جاهلیت میکردند زینتهای خویش را آشکار مکنید و نماز بگزارید و زکات بدهید و از خدا و پیامبرش اطاعت کنید. ای اهل بیت، خدا میخواهد پلیدی را از شما دور کند و شما را پاک دارد.
در این جنگ جز علی علیهالسلام برای جنگ با یک دیو مخوف آماده نشد. که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: « بَرَزَ الْإِيمَانُ كُلُّهُ إِلَى الشِّرْكِ كُلّهِ»2
برای رفع عطش به امام حسین علیه السلام نزدیک شوید
امام حسین علیهالسلام آیینه خداست. هر دلی که امام حسین علیهالسلام در آن باشد خدا هم در آن است. مردی در تهران جایی به نام امام حسین علیهالسلام درست کرده بود که قبلا قمار باز بود. خودش می گفت: رفتم مشهد و در خواب دیدم امام رضا علیهالسلام خادمانش را جمع کرده که مرا بیرون کنند از حرم. بیدار شدم و زار زدم که مرا از حرمت بیرون نکن. تمام زندگی اش را بخشید.
در این جنگ تمام اسلام مقابل کفر بود و انقلاب ما هم همین گونه بود. تماماسلام مقابل تمام کفر بود. حال این سوره هل اتی که گفتیم می گوید: امامان ما که مرکز برق هستند و معصومند تا به آنها وصل نشویم اگر دائم الذکر باشیم و نماز بخوانیم و غیره هیچ اثری ندارد. چون به محل تولید وصل نیستیم. در تولید نور و ایمان و حقیقت همه اهل بیت علیهم السلام متمرکز شده اند در وجود مبارک امام حسین علیهالسلام . این است که در زیارت عاشورا می گوییم:« یا اَباعَبْدِاللَّهِ اِنّی اَتَقَرَّبُ اِلی اللَّهِ وَ اِلی رَسُولِهِ وَ اِلی امیرِالْمُوْمِنینَ وَ اِلی فاطِمَهَ وَ اِلَی الْحَسَنِ»
ای اباعبداللّه من تقرب جویم به درگاه خدا و پیشگاه رسولش و امیرالمو منین و فاطمه و حسن
می خواهید به هر کسی نزدیک شوید به امام حسین علیهالسلام نزدیک شوید. امام حسین علیهالسلام محور تمام دل های خدا جو است. امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف هم دور امام حسین می چرخد وقتی می آید خود را اینگونه معرفی می کند:« يا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِي الحُسَين علیهالسلام » کدام حسین ؟ الذی قتلوه عطشانا.
در این سوره هل اتی دارد چشمه را به ما نشان می دهد. اگر تشنه محبت هر امامی هستی و به هر چیزی عطش داری باید بروی سراغ این خانواده.
مطهر شویم
«و سَقاهُمْ رَبُّهُمْ شَراباً طَهُوراً»3طهارت یکی از اهداف دین است. دین برای پاکیزه کردن زندگی ما آمده است. «انَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ يُطَهِّرَكُمْ »4 طهارت ابعادی دارد و همه ابعادش مد نظر دین ما است. طهارت ظاهر. ایمان اساس ارزش هاست و بدون ایمان هیچ ارزشی ارزش نیست خود را در طهارت و نظافت نشان می دهد. انسانی که به مجلس امام حسین علیهالسلام می آید اپر پاک نباشد جالب نیست. فردی خدمت امام صادق علیه السلام رسید و جنب بود. امام پرسید: چرا اینگونه پیش ما آمدی؟ گفت : می خواستم شما را امتحان کنم. او که امام است.
همه جا در محضر خداییم بی وضو نباشیم ، بی غسل نباشیم. نظافت جزء اساس زندگی ما است . زنی که برای همسرش خود را نظیف نکند بی لیاقتی کرده است یا مردی که برای نامحرم نظافت می کند و به خود می رسد ولی برای زن خودش که ذخیره اش است نمی رسد بی لیاقت است.
مجلس امام حسین (ع) کمتر از مسجد نیست
اسلام فرمود: «خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ»5 هر وقت به مسجد می روید به خود برسید و مجلس امام حسین علیهالسلام کمتر از مسجد نیست. رئیس مساجد عالم کعبه است و کعبه علم امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف است. هرجا نام امام حسین علیهالسلام است باید در آنجا طهارت داشته باشیم. طهارت باطنی هم مهم است. زیرا کسی که ظاهرش پاک باشد و باطنش پاک نباشد منافق است. علی علیهالسلام « مَنْ أَصْلَحَ سَرِيرَتَهُ أَصْلَحَ اللَّهُ عَلَانِيَ» هر كه درونش را اصلاح كند خدا برونش را اصلاح كند. «مَنْ أَصْلَحَ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ » هر كس آنچه را ميان او و خداست اصلاح نمايد، خداوند آنچه را بين او و مردم است اصلاح كند. دل ها به دست خدا است. شما دل به خدا بدهید خدا دل بندگانش را به شما می دهد. «صْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْيَاهُ »و هر كس كار آخرتش را به اصلاح آورد، خداوند كار دنيايش را اصلاح كند.
برخی ظاهر دارند ولی خضراء الدمن هستند. گلی هستند که در لجن روییده اند. بروید دنبال کسانی که باطن دارند. ظاهر سازی فایده ندارد. انسان لباس مشکی بپوشد و دروغ بگوید مردم را بدبین می کند.
خدا در این آیه می فرماید: پیامبر صلی الله علیه و آله آمده است تا تو را پاک کند. یک بخش از آن طهارت ظاهری است. بخش دیگر طهارت باطنی است. یکی از قسم های طهارت وضو است:« الْوُضُوءُ عَلَى الْوُضُوءِ نُورٌ عَلَى نُور»6تجديد وضو، همانند نورى است بر روى نور ديگر .
در مجلس امام حسین علیهالسلام ارواح طیبه هستند چگونه می توان بدون وضو وارد این مجالس شد؟
شق دیگر طهارت دوری از گناه است. گناه خباثت است. دل ما دفتری نانوشتنی است و تمام کار ما نوشتن دل است. همان چیزی که در قیامت می خوانی دل نوشته خودت است. استنساخ داریم در قرآن. یک نسخه از دلت نزد ملائکه است. « إِنَّا كُنَّا نَسْتَنْسِخُ مَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»7 ما از آنچه انجام می دهید نسخه برداری می کنیم. لایه های کار خود را می بینیم در آخرت.
ما دو طهارت داریم. نوعی از آن پیشگیری از گناه است. که باید خود را از کناه و آلودگی آن حفظ کنیم و کسانی که خود را پاک نگه نمی دارند ملائکه آنها را هنگام مرگ می زنند و نوع دیگر این است که ما قبلا گناه کردیم و حال می خواهیم پاک شویم. با هر بار آمدن به مجلس امام حسین علیهالسلام مراتبی از طهارت نصیبمان می شود.
/1102101302
پی نوشت:
1.
سوره نحل آیه 44.
2.
کنز الفوائد، ج 1، ص 297؛ شرح نهج البلاغة، ج 19، ص 61.
3.
سوره احزاب آیه 21.
4.
سوره احزاب آیه 33.
5.
سوره اعراف آیه 31.
6.
وسائل الشيعه ج1 ص 377.
7.
سوره جاثیه آیه 29.