حجت الاسلام پناهیان : محرم، انسان باید در خودش تحول اساسی ایجاد کند!
وارث: مراسم صبح روز اول محرم با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی حاج محسن عسگری و قرائت زیارت عاشورا توسط حاج مهدی سماواتی در حسینیه مرحوم آیت الله حق شناس رحمت الله علیه برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام پناهیان را می خوانید:
لزوم ایجاد تحول در افراد در محرم
هر محرم انسان باید در خودش تحول اساسی ایجاد کند و ببیند قبل از محرم چه بود و بعد از محرم چه روحیه ای پیدا کرد. انسان هر هفته هم می تواند تحول پیدا کند، سالی یک بار تحول پیدا کردن چیز بسیار سخت و عجیبی نیست. بعضی ها در عمرشان یک بار، بعضی ها دو بار تحول پیدا می کنند. لااقل سالی یک بار انسان باید در محضر سیدالشهدا علیه السلام تحول پیدا کند. این انتظار را از خودمان داشته باشیم. ما باید انتظار داشته باشیم با امام حسین علیه السلام بتوانیم تحولات در جامعه مان ایجاد کنیم.
"سفینه النجاة و مصباح الهدی"، امام حسین علیه السلام با آن قدرت ید بیضایی که دارد حتماً باید در ما تحول ایجاد کند. مقدار نوری که به ما در ماه محرم می تواند برسد، خیلی بیشتر از نوری است که در ماه رمضان به ما می رسد.
پس ما سطح توقع و انتظارمان را برای خودمان و جامعه مان بالا ببریم. ما انتظار خود را بالا ببریم، بعد ببینیم خدا چه می خواهد؟ برای جامعه مان هم انتظار تحول داشته باشیم.
برنامه ریزی برای تحول
باید در محرم یک اشکال بسیار اساسی را برطرف کنیم و یک معرفت و معنویت بسیار مهم را به دست آوریم و خودمان و فرهنگ جامعه مان را در آستانۀ یک انقلاب قرار دهیم. بعد به محرم های دیگر نگاه می کنیم. بعضی ها می گویند مگر آدم چند بار می تواند انقلاب کند؟ شما امسال یک انقلاب و سال بعد یک انقلاب و همین طور هر سال یک انقلاب می توانید بکنید. خدا با این راه بی نهایتی که برای رشد بشر قرار داده است، امکان همچین چیزی را سهل می کند.
محرم موقعیتی است که انسان ها بتوانند در خودشان تحول ایجاد کنند.
یکی از انتظاراتی که ما معمولاً از دین نداریم و مهمترین شاخص دینداری است، قدرت قلب و قدرت روح است. معمولاً دینداری یعنی این که ما لطیف و بی آزار و آرام و باصفا باشیم، خوب باشیم. خوب بودن هم معمولا به این است که مهربان باشیم و ...! ولی یکی از شاخصه های موفقیت در دینداری و یکی از جاهایی که دین آدم را به سرعت به جایی می رساند قدرت دین است. جملۀ "قوی شدی؟" در فرهنگ ما کم است. "نماز خواندی قوی شدی؟ قدرتمند شدی؟" خداوند ما را در دنیایی با برنامه دینی ای - که زندگی ما را رنگین کرده - قرار داده است که بیشتر از این که بیرون ما را درست کند می خواهد داخل ما را درست کند.
دینداری یعنی قوت
وقتی به امتحانات الهی از اول به آخر نگاه می کنیم، با دیدن دستورات دینی ای که دربارۀ این است که در امتحانات چگونه عمل کنیم، به اینجا می رسیم که هدف اکثر اینها این است که آدم قوی شود. آدم اگر قوی نباشد بندۀ خیرخدا می شود.
خیلی از مستکبران و سلطه طلب های عالم دنبال ضعیف کردن آدم ها هستند. ما خیلی بیشتر باید راجع به قدرت روحی صحبت کنیم.
من امیدوارم زمانی مهدکودک ها و مدارس و دانشگاه های ما کاری کنند که در جامعۀ ما همه در جهت قدرت روحی باشیم. وقتی این قدرت برای ما یک ارزش شد، وارد بحث خودمان که غضب است می شویم.
امام علی علیه السلام فرموده اند: «اقوی النّاس من قوی علی غضبه بحلمه»1 قوی ترین انسان ها کسی است که بر غضب خویش غلبه کند.
/1102101306
پی نوشت:
1. غررالحکم