حجت الاسلام ناصری پور: چرا برخی دوست دارند در مجلس سیدالشهدا(ع) از دنیا بروند؟

انواع امام
در روز ششم محرم یکی از صحابه امام حسین علیه السلام که عضو قبیله بنی اسد بود در کربلا از حضرت سوال کرد: «که آقا منظور از امام چیست؟» حضرت فرمودند: «دو گروه امام داریم امامی که مردم را به سمت نور و خدا هدایت می کند و امامی که انسان ها را به سمت ظلالت و گمراهی می کشاند که ماحصل دسته ی اول بهشت و وصل به خدا است و ماحصل گروه دوم جهنم و دور کردن مردم از راه درست است.»
هدف انبیا چه بود؟ آیا هدف انبیا محقق شده بود؟ عاشورا در تحقق این هدف چه نقشی داشت؟ آیا عاشورا توانست آن هدف را مشخص کند یا خیر؟ا
اگر عاشورا نبود امکان تحقق رسالت انبیا وجود نداشت
شیعیان ادعا دارند که اگر عاشورا نبود امکان تحقق رسالت انبیا، وجود نداشت. همان عاشورایی که مردم مسبب به وجود آمدنش بودند. این ادعای بزرگی است که شیعه رسالت 124هزار پیغمبر را به عاشورا گره می زند. در اصل همه برای یک هدف آمدند «تعالی» ولی جایگاه هایشان متفاوت است.
باید تحلیلی صحبت کرد که چرا امام حسین علیه السلام به کربلا رفتند و چرا از 4000 نفر همراهی که با امام بودند فقط کمتر از 100 نفر تا آخرش پای حضرت ایستادند؟
اهمیت دنیا و دیدگاه مردم
گروه اول می گویند: انبیا کاری با دنیا ندارند و هدفشان آخرت است یعنی همان تعالی «وَ ما هذِهِ الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوانُ لَوْ كانُوا يَعْلَمُونَ.» اين زندگى دنيا چيزى جز سرگرمى و بازى نيست و زندگى واقعى سراى آخرت است، اگر مى دانستند!»
1پس این دنیایی که قلیل است ارزش داشتن پیامبر و امامان را ندارد جای سرمایه گذاری نداردگروه دوم مخالف اند می گویند: دنیا خیلی اهمیت دارد. «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَ أَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَ الْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند.2 » در اینجا که خداوند حرف دنیا را می زند یعنی دنیا هم ارزش دارد پس این دنیا هم یک رکن است. حالا چطور می شود گفت دنیا ارزشی ندارد صد درصد دنیا مهم است. عقلا تناقض در هدف امکان ندارد. درست است که نسبت این دنیا و آن دنیا هم عرض نیست ولی اگر این دنیا بی ارزش باشد، پس چرا آخرتی وجود دارد؟ اگر آخرت اهمیت ندارد پس چرا این همه پیامبران آمدند؟ اگر دنیا بی ارزش است و ارزش وقت گذاشتن را ندارد پس چرا امام حسین علیه السلام خودشان و خانوادشان را در کربلا به جنگی نابرابر بردند؟ پس دنیا هم در این هستی ارزشی دارد که امام حسین علیه السلام خونشان را به خاطر هدایت مردمش روی زمین ریختند.
همه چیز با حساب و کتاب است همین قطره باران در آخر سر به اصل خودش برمی گردد. بدانید ما برای عالم خاک نیستیم برای عالم پاکیم. اینجا آزموده می شویم تا به آن دنیا برویم و حساب پس دهیم و به اصل خودمان برسیم، حالا فرق ما با تمام انسان های دنیا در این است که ما یک امام حسین علیه السلام داریم که درهای رحمتش باز است و در خانه ی هر کدام از بچه هایش برویم ما را تنها نمی گذارند. با امام حسین علیه السلام می توانیم عوالم متعدد را به راحتی طی کنیم.
تعبیر ملاصدرا از رفتن به عالم پاک
ملاصدرا یک تعبیری دارد از عالم خاک به عالم پاک رفتن. او می گوید می دانید آدمها در چه حالتی می روند به آن دنیا؟ شما یک اسب سوار را مجسم کنید که از مبدأی حرکت کرده تا به مقصدش برسد، حال رسیده اما درست لحظه ای که می خواهد از مرکب پیاده شود همان جا می میرد و مردمی که این اسب سوار را دیدند او را به قبرستان می برند. حال فرض کنید وقتی داشت پیاده می شد افتاد و پایش شکست، مردم او را به بیمارستان می برند. حال فکر کنید به آخر سفر که رسید دیوانه شد مردم او را به تیمارستان می برند. اما اگر این آقا وقتی پیاده شد خیلی سرحال و سالم و سلامت باشد او را به بهترین جای شهر می برند. ملاصدرا می گوید این اسب تن ماست و آن مرد نفس ماست. در هر حالتی که روحمان از بدنمان جدا شود تا ابد در همان حالت می ماند. به همین دلیل است که یکسری از انسان ها می خواهند در مجلس امام حسین علیه السلام از دنیا بروند چون دوست دارند تا آخر مهمان حسین علیه السلام باشند.
لحظه ایی که داریم از دنیا می رویم اگر مشغول نفس اماره باشیم با شیطان محشور می شویم چون نفس اماره نفس شیطانی ماست. اما اگر مشغول نفس مطمئنه ی خود باشیم بهشت جای ما می شود. پس اگر این را بپذیریم باید بدانیم هر کاری در این دنیا انجام دهیم ماحصلش را در آن دنیا دریافت می کنیم.
از رسول الله پرسیدند: «که نسبت ما به آن دنیا چطور است؟» ایشان فرمودند: «نسبت شما به آن دنیا مثل نوزاد در رحم مادر است، دنیا رحم آخرت است.»
پس همه ی انسان ها احتیاج به امام دارند. هر چه در این دنیا ما بتوانیم خوب کار کنیم در آن دنیا جایگاه بهتری را به دست می آوریم .
/1102101303
پی نوشت:
1. سوره عنکبوت آیه 64
2. آیه 25 سوره حدید.