حجت الاسلام کاشانی : چگونه با منافقین مقابله کنیم؟+گزارش صوت و عکس
وارث: مراسم شب ششم محرم با سخنرانی حجت الاسلام حامد کاشانی و مداحی کربلایی حنیف طاهری و کمیل خامنه در هیئت عبدالله بن الحسن علیه السلام برگزار شد.

نفاق
بحث ما نفاق و خطرناکتر از نفاق است. تا نفاق بحث نشود به خطرناکتر از نفاق نمی رسیم. ما می خواهیم وارد این بحث شویم که سیدالشهدا علیهالسلام برای جلوگیری از آن خطرناکتر از نفاق قیام کرد و این حداقل یکی از اهداف آن بزرگوار بود. در مورد بعضی از معیارهای شناخت منافقین و رفتارهایشان گفتگو کردیم از جمله اینکه تمام همتشان بر این است که علمدار را بزنند زیرا از علمدار سیلی خوردند. چون از پیغمبر صلی الله علیه و آله سیلی خورده بودند. پیغمبر صلی الله علیه و آله را تخریب گسترده کردند. ما وقتی می خواهیم برای کسی جوک بسازیم بعضی از آن چیزهایی را که نسبت به رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شد را نمی توانیم برای بعضی آدمهایی که برایشان جوک ساختیم نقل کنیم. علتش عظمت اسلام است اگر اسلام موفق باشد، قاهر باشد،جامعه اسلامی اگر قاهر و پیروز و مقتدر باشد جریان نفاق درسطح نفاق فعالیت می کند. اگر نباشد همان خطرناکتر اتفاق می افتد. انگیزه نفاق برای دوران قدرت است، دوران محبوبیت است. خداوند در قرآن فرمود: ای پیغمبر! اینها قسم می خورند چون سند ندارند قسم می خورند. شش بار در سوره مبارکه توبه خداوند فرموده: اینها قسم می خورند و بعد در سوره مبارکه منافقون آیه 2می فرمایند: « اتَّخَذُوا أَيْمَانَهُمْ جُنَّةً » اینها قسم می خورند تا سپرشان شود زیرا سند ندارند.
منافقان از چه می ترسند؟
منافقین می ترسند که آیه ای نازل شود و آنها برملا شوند. اگر جامعه بیدار باشد منافق می فهمد که چه کار کند. هر چه جامعه کندتر حرکت کند، حق را نشناسد منافق علنی تر عمل می کند. کما اینکه حذیفه بن یمان 1 که از اصحاب برجسته رسول خدا صلی الله علیه و آله و امیرالمومنین علیهالسلام است، فرمود: منافقین زمان پیغمبر صلی الله علیه و آله سریع عمل می کردند. می ترسیدند پیغمبر صلی الله علیه و آله بگوید: آیه علیه شما نازل شده است. در آن دوران بیچارگی اسلام قبل از حکومت حضرت علی علیه السلام فرمود: مرد نیست بایستد علنی عمل می کند کارش همین است. شما هم همینطور هستید دوست دارید عزاداری شما علنی باشد و یا در زیرزمین؟ منافق هم همینطور است البته بلا تشبیه شان شما، اجل است. دوست دارد که علنی شود.
به آیه 73 رسیدیم :"ای پیغمبر! تویی که اگر سخت دل بودی بداخلاق بودی همه از کنار تو می رفتند. تو اگر که به رحمت الهی نرمی، به رحمت الهی با همه مهربانی، رحمت عالمیانی.
« جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقِينَ وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ »2، اى پيامبر، با كافران و منافقان جهاد كن و بر آنان سخت گير [كه] جاى ايشان در جهنّم خواهد بود و چه بد سرانجامى است. اصلا اجازه ندهید که آنها در جامعه ابراز وجود کنند. این یعنی باید در جامعه قبایح را مطرح کرده باشیم که وقتی او قبیح می گوید متوجه باشیم. اینجا به رسولش می فرماید و در آیات پایانی سوره توبه به همه ما می گوید "ولیجدو فیکم واغلظ"آنجا دستور خاص به پیغمبر صلی الله علیه و آله می دهد شاید شما بگویید دستور ولایی است و امام مسلمین به پیغمبر صلی الله علیه و آله گفته است اما اینطور نیست.
منافقین شما را به راحتی می بینند و برچسب می زنند
دیگر شاخصه ای که منافق دارد شما به راحتی می بینید این است « الَّذِینَ یَلْمِزُونَ الْمُطوِّعِینَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ فی الصدَقَتِ » 3برچسب می زنند، برچسب می زنند برای اینکه کار را پیش ببرد. کسانی که با پیغمبر صلی الله علیه و آله هستند و پرچمدار هستند را می زنند. در دو آیه فرمود: که از اینها نگذر. اینها دیگر لیاقت ندارند در جامعه نقش داشته باشند. تو دیگر حق نداری درعرصه اجتماع به عنوان خواص وارد شوی و بعد فرمود: دیگر تو حق سرداری نداری و در جای دیگر نیز فرمود: اینها پول هم دادند از آنها نگیرید.« قُلْ أَنفِقُواْ طَوْعًا أَوْ كَرْهًا لَّن يُتَقَبَّلَ مِنكُمْ إِنَّكُمْ »آیه 53 توبه . آنها توبه هم کنند پذیرفته نیست او دیگر به صحنه اجتماع نباید برگردد. صحنه اجتماع یعنی صحنه گردانی کند.
یکبار زبیر جمل را راه انداخت کافی است. چند بار زبیر و عایشه بیست هزار آدم را بکشند، لذا قبلا در ماه مبارک رمضان عرض کردیم هرچه عایشه به امیر المومنین علیهالسلام اصرار کرد در بصره بماند ایشان فرمود نمی شود. این توبه اجتماعی ندارد مانند قاتل، منظورتوبه الهی نیست، قاتل هم اگر توبه کند خداوند او را می بخشد، مرتد توبه کند خدا می بخشد ولی کاری اجتماعی کردی و باید جواب آن را ببینی. اگر خطا کردی باید محاکمه شوی و اگر توبه کردی خدا برای بهشت رفتن تو را می بخشد.
منافقین خستگی را القا می کنند
نکته بعدی که می فرماید یکی از کارهای منافقین القای خستگی است. وقتی قرآن در آیه 86 سوره توبه می فرمید:« أن آمنوا بالله وجاهدوا مع رسوله » آنها می گویند بس است و باید کمی اعتدال داشته باشید.
جهاد تندروی نیست، همیشگی است او چون از جهاد سیلی خورد می گوید بس است. می فرماید: عده ای داریم آنها نقطه اوج ایمانند، عده ای منافقینن نقطه ضلالتند و عده ای داریم مانند مردم عادی هستند.
شاه کلید نفاق این است که هر کس علمدار را در جامعه می زند برای ایجاد دودستگی و دو صدایی، یا نمی داند و یا می داند و عامل تفرقه است.
در نماز جماعت حق نداری صف مسلمین را بشکنی
در مباحث اسلامی اینگونه است که اگر برای نماز خواندن به مسجدی می روی و امام جماعت در حال نماز خواندن است و یک یا دو صف تشکیل شده است، اکثر آقایان می گویندحق نداری به نماز دیگری بایستی، در حد نماز جماعت حق تفرقه نداری وای به حال اینکه صف مسلمین را بشکنی. ایجاد تفرقه جز قبایح ویژه است. جامعه نسبت به شقاق باید تند برخورد کند. انسجام جامعه اسلامی را نباید شکست.
چارۀ مقابله با منافقین
چاره اطاعت از پرچمدار است. در آیه 120می فرماید:« مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُم مِّنَ الْأَعْرَابِ » اهل مدینه و اطرفیان آن، شهرنشین و بادیه نشین، حق ندارند از رسول الله صلی الله علیه و آله به عنوان حاکم اسلامی تخلف کنند، انسجام را نباید بشکنند. چاره چیست؟ اطاعت است برای اینکه قدرت به جامعه اسلامی برگردد«وَلَا يَرْغَبُوا بِأَنفُسِهِمْ عَن نَّفْسِهِ »هر کسی خواست او را بزند او را از بین ببرید.
پی نوشت:
1.
حُذَیفة بن یمان، صحابی مشهور پیامبر اکرم(ص) و از نخستین اسلام آورندگان است. او در بسیاری از جنگهای صدر اسلام با پیامبر(ص) همراهی کرد. وی از اصحاب و شیعیان خاص حضرت علی (ع) نیز بوده، به طوری که در برخی از روایات به عنوان یکی از ارکان چهارگانه صحابی امام علی (ع) از او یاد شده است. از حذیفه روایاتی در شان و منزلت امام علی(ع) و اهل بیت (ع) نقل کرده اند. وی در فتوحات دوره خلفا از جمله جنگ نهاوند شرکت کرد.
2.
سوره تحریم آیه 9
3.
سوره توبه آیه 80
تمام حقوق مادی و معنوی این خبر متعلق به سایت وارث می باشد و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع شرعاً اشکال دارد.