حجت الاسلام کرمی: کمال انسان در قرب است

کد خبر: 42924
شب هفتم محرم با سخنرانی حجت الاسلام کرمی و مداحی حاج سعید خرازی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در هیئت مکتب الرضا علیه السلام افسریه برگزار شد

وارث: شب هفتم محرم با سخنرانی حجت الاسلام کرمی و مداحی حاج سعید خرازی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در هیئت مکتب الرضا علیه السلام افسریه برگزار شد 

در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام کرمی را می خوانید:

حجت الاسلام کرمی: کمال انسان در قرب است

استدراج

استدراج از درجه است، تدریج هم از این مقوله است. انسان به گونه ای آفریده شده است که امور مرتبط با روانش- امور مألوف و مأنوس با انسان- بر اثر استمرار در وجود او نهادینه می شود، همانطور که در مسائل فیزیکی عادت بر اثر ممارست ایجاد می شود.

ممکن است خیلی چیزها در ابتدا برای ما آسان نباشد ولی با تمرین آسان می شود. روح هم همچون جسم است. خیلی از امور سخت بر اثر ممارست برای انسان آسان می شود. برخی نمی توانند پول ببخشند، اما بر اثر تمرین روحشان صیقل پیدا می کند و کریم و سخا می شوند. خدا روان را طوری خلق کرده است که بر اثر ریاضت های آن، روح ورزیده می شود.

برخی جوانان با امور خارق العاره مرعوب می شوند. کمال طلبی انسان، حس کنجکاوی انسان، و از این دست مسائل رو به بالایی که در درون انسان است و منشأ آن فطری است، اگر خوب مدیریت نشود، انسان به انحراف می افتد. اعتیاد یا بزه برای این است که انسان کمال را دوست دارد ولی در تعیین مصداق کمال دچار خلط و اشتباه شده است. کسی که اعتیاد پیدا می کند منشأ این اعتیاد یک امر بسیار خجسته و مبارک است. یعنی هرچیزی که در درون انسان به خاطر زیاده خواهی و تکثرطلبی، از حس تنوع طلبی انسان است. انحرافاتی که انسان دارد منشأهای خیر دارد منتهی وقتی مدیریت و تمشیت و سیاست نمی شود وضع به جایی می رسد که شخص سر از اعتیاد و بزه و خودکشی و جنون در می آورد.

خیلی از آدم ها هستند که کمال را در این می بینند که کفش جلوی پای آنها جفت شود یا چشم برزخی داشته باشند یا این که بتوانند از خیلی از مکنونات و مطویات این عالم خبر داشته باشند، برای همین هم دنیال علوم غریبه می روند. کسانی که با این انگیزه ها و اغراض در وادی عمل می آیند و ذکر می گویند و ورد می گویند و روزه می گیرند، اگرچه شکل کار آنها شکل الهی و روحانی است، کار آنها شرک است اگر کسی دنبال این باشد که نماز بخواند و روزه بگیرد و ریاضت بکشد که پشت دیوار را ببیند و خودش را اذیت کند که فلان کمال را پیدا کند، شرک است.

وقتی انسان می خواهد کامل بشود، به کمال برسد، باید نفسش را نادیده بگیرد.

کمال انسان در قرب است. اگر ما نفهمیدیم کمال یعنی چه، فکر کردیم کمال یعنی این که من پشت در را ببینم، کمال یعنی اینکه من به جایی برسم که اگر دلم خواست الان در کربلا باشم، اینها قدرت هایی است که بر اثر سلوک دنیایی ممکن است یک مرتاض هندی هم داشته باشد. مرتاض های هندی دستشان از خیلی از مردمی که به اشتباه می روند دست اینها را می بوسند و دور اینها می گردند، پرتر است. الان عده ای از لطافت طبعی که جوانها دارند، تمایلات و گرایشاتی که کمال طلبی جوان است، سوء استفاده می کنند، اینها را به دام می اندازند، اینها صیادند. خواستگاه صیادی هم همین لطافت های روحانی جوانهاست. جوان وقتی به کمال گرایش پیدا کرد و بعد آن را اشتباه فهمید، به جای جنس اصلی به او جنس تقلبی می دهند.

به سلوک رسیدن تدریجی است

انسان باید سلوک را آهسته آهسته در مسیر طی کند. مانند ورزش های سختی که انسان اول نمی تواند آنها را انجام دهد، ما ریاضت هایی برای روحمان داریم که اگر خوب آنها را عمل کنیم، روحمان ورزیده می شود. بدن که قوی شود به جای 50 کیلویی که بلند می کرد 200 کیلو بلند می کند. وقتی روح قوی شد، شمایی که فقط به اینجا اشراف و احاطه داشتید، از اینجا به آفریقا و اروپا اشراف پیدا می کنید. روح اینگونه می شود، تصرفات معنوی اش توسعه پیدا می کند.

/1102101306


تمام حقوق مادی و معنوی این خبر متعلق به سایت وارث می باشد و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع شرعاً اشکال دارد.حجت الاسلام کرمی: کمال انسان در قرب است