حجت الاسلام مرادی: ثانیه ثانیه برای عزادارها دعا کنید

کد خبر: 43214
مراسم دهه دوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام شهاب مرادی در مسجد عمار یاسر برگزار شد

وارث: مراسم دهه دوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام شهاب مرادی در مسجد عمار یاسر برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام شهاب مرادی را می خوانید:



حجت الاسلام مرادی:

فراموش شدن حضرت خدیجه(س)

حضرت خدیجه سلام الله علیها از فضای معرفتی ما کنار گذاشته است. امام حسین علیه السلام در روز عاشورا به اینکه فرزند خدیجه سلام الله علیها است مباهات می کند. از جناب ابوطالب علیه السلام به واسطه امیرالمومنین علیه السلام نام برده می شود ولی از حضرت خدیجه سلام الله علیها خیلی کم نام برده می شود. این جنگ بین شیعه و سنی از ناحیه سنی ها بوده است که حکومت در دستشان بوده. بعد از رحلت رسول خدا صلی الله علیه و آله حکومت از مسیر اصلی خودش خارج شد و خلفا حکومت را به دست خودشان گرفتند. قریب 4 سال حکومت در دست امیرالمومنین علیه السلام بود که 4 جنگ هم داشتند. جنگ جمل و نهروان و صفین و جنگ چهارم هم همه آماده بودند که امیرالمومنین علیه السلام را ترور کردند.

دوره صفویه زمان زنده شدن شیعه

دوره صفویه از جهت حمایت از دین، دوره بسیار خوبی بوده است. در دوره قاجاریه و صفویه توجه پادشاهان به فتوای مراجع بوده است. به تاریخ باید درست نگاه کنیم. مرحوم شریعتی یک شخصیت پر شور انقلابی بوده است ولی نه انقلابی درجه یک. او را با چهره های پر خروش مثل نواب صفوی نمی توان مقایسه کرد. اینکه می گویند او ساواکی بوده است یا تهمت است یا تحلیل غلطی است. آدم محترمی بوده است. او یک بدبینی به دولت صفویه داشته است. در مورد صفویه حرف تاریخی دقیق را پیدا کنید و بخوانید. رسول جعفریان پژوهش هایی در مورد صفویه دارد که خواندنی است. موقعی با اطمینان صحبت می کنم که از معصوم علیه السلام سخن می گویم. این کتاب ها را بخوانید و نظر بدهید. در دوره صفویه، شیعه در ایران جان گرفت. شخص سنی در ذات فکری اش با هر گرایشی که دارد، باید محب آل محمد صلی الله علیه و آله باشد.

سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی

عشق محمد بس است و آل محمد

کم رنگ شدن حرمت عزاداری

این همه اشعار در مدح امیرالمومنین علیه السلام و حسنین علیهم السلام اینها طبق عرف جامعه است. ولی اگر به جامعه فضائل اهل بیت علیهم السلام را نگوییم، جامعه پس رفت می کند. در روستاهای دور افتاده که بزرگ تری ندارند هر کسی هر کاری که دلش بخواهد انجام می دهد. در گذشته کسی در محرم و صفر تخمه می خورد؟ بحث حلال و حرام نیست ولی نفس همین تخمه نخوردن، حرمت را نگه می دارد. کسی که معلوم نیست با چه فرهنگی به این جامعه می آید. اوستایی که می دید شاگردش پیراهن مشکی نپوشیده به شاگردش می گفت برو پیراهنت را عوض کن. قدیمی ها حرمت نگاه می داشتند و خدا هم حرمتشان را حفظ می کرد.

در همین تهران خیلی از صنف ها در مغازه شان سیاهی می زدند. دهه اول محرم همه مغازه های بازار تعطیل بود. تکیه ها در خیلی از مناطق تشکیل میشد و مغازه های اطراف تکیه را تعطیل می کردند و عزاداری می کردند. قدیم عرق خورها در ماه رمضان روزه می گرفتند. تهرانی که این همه غذا و خرج می دهند چرا باید روز عاشورا پیتزا فروشی اش باز باشد؟ جامعه به حال خودش رها می شود. شادترین گروه هایی که در جامعه دیدم از هیئتی ها هستند.

ما دوست داریم در روز عاشورا اگر تلوزیون روشن می شود سینه زنی و عزاداری پخش شود. اگر جامعه به حال خودش رها شود دین داری و اخلاق اجتماعی رها و ضعیف می شود. همه ما نیاز به مراقبت داریم.

جنگ بین شیعه و سنی، جنگ بین مذاهب دیگر و شیعه در طول تاریخ بوده است. یک نکته در مورد جنگ و درگیری این است که ما جنگی با کسی نداریم. صفویه شیعه را در ایران رسمی و حاکم کرده است. بعضی ها در ماموریتشان است که آن را بزنند. هیچ وقت از بیان حقیقت نترسید. دشمنی ادامه دارد. این دشمنی با شیعه و بساط شیعه همچنان ادامه دارد.

دنیا در بیان ضوابطش با هیچ کسی رو در بایستی ندارد و ما با همه رو در بایستی داریم. ضابطه گریز و قانون گریز هستیم. نکته این است که رسانه های دوست و دشمن روی یک موضوع فوکوس می کنند و آن هم عزاداری محرم است. چرا آشغال در خیابان می ریزید؟ روزهای دیگر را چرا کار ندارند؟ می گویند به جای اینکه به مردم شام بدهید به فقرا شام بدهید! این چه ربطی دارد؟ مجلس امام حسین علیه السلام برای همه است. در همین کشور ما چند نفر برای قمار از ایران خارج می شوند و بعضا هم می بازند و بر می گردند.

نباید حج رفتن کم رنگ شود

هر کسی هر حرفی به شما می زند حلاجی کنید. پولی که حاجی می دهد و به حج می رود اگر بخواهد به دبی و امارات برود خیلی بیشتر از این ها می شود. داستان خیلی پیچیده تر از این حرف ها است. عددی که از خودشان گفته اند این است که درآمد حج در سال بین هفت تا هشت میلیارد دلار است. چرا باید رویکرد شما زدن حج باشد؟ در تریبون های رسمی شان به ما توهین می کنند. شیعه باید به حج برود. نباید حضور شیعیان در آنجا کم رنگ شود. صدای عزادارها را که می شنوید ثانیه ثانیه برایشان دعا کنید و خدا را شکر کنید.

/1102101304

تمام حقوق مادی و معنوی این خبر متعلق به سایت وارث می باشد و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع شرعاً اشکال دارد.

 

حجت الاسلام مرادی: