حجت الاسلام مهدی سلامت : شیعه واقعی چه کسی است؟

کد خبر: 43328
مراسم شب سیزدهم محرم با سخنرانی حجت الاسلام سلامت و مداحی کربلایی محمدجعفرپور، کربلایی امیرحسین حیدری و سیدامیرحسین مدنی در هیئت مبعوثین برگزار شد
وارث: مراسم شب سیزدهم محرم با سخنرانی حجت الاسلام سلامت و مداحی کربلایی محمدجعفرپور، کربلایی امیرحسین حیدری و سیدامیرحسین مدنی در هیئت مبعوثین برگزار شد. 

در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام سلامت را می خوانید:


حجت الاسلام مهدی سلامت :


شیعه انقلابی

جناب جبرئیل علیه السلام یک روز خیلی شاد خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله رسید و خبری را به ایشان داد و حضرت آن چنان خوشحال شدند که امیرالمومنین علیه السلام و صدیقه کبری سلام الله علیها و حسنین را هم خبر کردند و این مطلب را به آنها هم منتقل کردند. مطلب این است که خدا به پیامبر صلی الله علیه و آله خبر داده است که بدان علی علیه السلام و شیعیان ایشان اهل بهشت هستند. آنقدر همه خوشحال می شوند که امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: خدایا من نصف حسنات و عباداتم را به شیعیانم دادم. همین طور صدیقه طاهره سلام الله علیها و امام حسن و امام حسین علیه السلام هم این را می گویند. پیامبر صلی الله علیه و آله می فرمایند: شما که کریم تر از من نیستید، من هم نصف حسنات و عباداتم را می بخشم. خدا وقتی این طور می شنود می فرماید: شما کریم تر از خدا نیستید. خدا فرمود: شیعیان علی علیه السلام را بخشیدم و اهل بهشت هستند. هر چند به تعداد برگ درختان گناه داشته باشند. این روایت در کتب تشیع مسلم است.

ما از این دست روایات زیاد داریم. این روایت ها نباید ما را به خطا بیندازد. منظورشان کدام شیعه است؟ شیعه یعنی کسی که اطاعت از امام سرلوحه کارش باشد. این روایت را نگفتند که باب گناه برای شیعه باز شود؟ شیعه اگر مطیع بود و اولین حق امام را شناخت و خودش را ماموم دید، حتی اگر گناهی کند سریع یاد خدا می کند و توبه می کند.

راوی می گوید ما خدمت امام باقر علیه السلام آمدیم و یک سوالی در ذهنمان بود، گفتیم: یا بن رسول الله بنی هاشم بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله چه می کردند که آن فجایع در جلوی خانه جد شما اتفاق افتاد؟ حضرت فرمودند: اگر جناب جعفر و حمزه سیدالشهدا علیه السلام بودند، آن اتفاقات این طور صورت نمی گرفت. راوی تعجب کرد. سلمان و ابوذر و عمار که بودند. حضرت توضیح دادند. سلمان یک لحظه در دلش شک افتاد. اباذر یک جایی تند رفت. عمار یک جایی خطا کرد، البته توبه کرد. تنها کسی که در جریانات سقیفه بی نظیر رفتار کرد مقداد بود. نه شکی در دلش افتاد و نه لحظه ای عقب و جلوتر از امامش رفت.

حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه نامه ای برای کمیل می نویسند که خیلی جالب است. کمیل یک جایی وا می دهد. حضرت می فرمایند: کمیل تو به چه دردی می خوری؟ نه می توانی جلوی دشمن بایستی و نه اینکه می توانی از امامت دفاع کنی.

شیعه واقعی چه کسی است؟

شیعه کسی است که اولین و آخرین دغدغه زندگی اش تبعیت از امامش است. محبت خوب است ولی کافی نیست. کسی که محب اهل بیت علیهم السلام است را خیلی تحویل هم می گیرند ولی محب تنها بودن تضمین برای عاقبت به خیری اش نیست.

شما هر چه روایت می شنوید که شیعیان علی بر منبرهای نور دور حضرت علی علیه السلام در بهشت هستند. منظور چه شیعیانی است؟ شیعه ای که در مسیر امامش است. در جریان ابا عبدالله علیه السلام کسی که با ابا عبدالله علیه السلام همراه نشد شیعه واقعی نیست. اگر هم شیعه باشد شیعه قائد است نه مجاهد.

اگر انسان بخواهد فرد زمانش باشد بهترین الگویی که می شود معرفی کرد چیست؟

امام سجاد علیه السلام در مدت 35 سال امامتشان کولاک کردند. ما دو چیز را می خواهیم بررسی کنیم، امام سجاد علیه السلام چه جامعه ای را بعد از حادثه عاشورا تحویل گرفت؟ خود امام سجاد علیه السلام فضای روحیه اش چطور بود؟

امام سجاد علیه السلام غروب عاشورا علم را در دست گرفته است. جامعه ای که منفی بی نهایت از فساد و خرابی پر شده بود.

فضای اجتماع زمان حکومت امام سجاد (ع)

شام مدت ها تحت تربیت معاویه لعنت الله علیه بوده است. کم ترین کار خلافشان این بود که اسم علی علیه السلام را که می شنیدند متنفر بودند.

مروان در جریانی به جوانان بنی هاشم خبر می دهند که بخشی از بیت المال را می خواهند بین آنها تقسیم کنند. همه می روند و اسم آنها را می پرسند. می پرسد اسمت چیست؟ و امام سجاد علیه السلام می فرمایند. علی. او می گوید باز پدرت اسم علی را گذاشت! بیت المال را می دهد و ایشان پیش پدرشان می روند و برای ایشان ماجرا را تعریف می کنند و می فرمایند: اگر هزار پسر داشتم اسم همه را علی می گذاشتم. شام روی بغض علی علیه السلام تربیت شده است.

کوفه هم مقر امامت امیرالمومنین علیه السلام بود. امام سجاد علیه السلام به آنها می فرمایند: شما بارها دروغ گفته اید و گفته اید پشت امامتان هستید ولی نبوده اید.

کار به جایی رسید که امام سجاد علیه السلام فرمودند: قرار ما اهل بیت علیهم السلام با شما مردم کوفه. نه با ما باشید و نه ضد ما.

مدینه هم اگر چند نفر آدم حسابی داشت دو تا خانواده از آن سالم بودند. خانواده ابن عباس و خانواده امام سجاد علیه السلام. واقعه حره در آنجا اتفاق افتاد. یکی از امیدهای بزرگ امام سجاد علیه السلام مدینه بود. فرمودند: بعد از واقعه عاشورا همه مرتد شدند الا سه نفر. این جامعه که اینقدر مشکل دارد اگر دست ما بود خیلی باید روحیه ضعیفی می داشتیم. زینب کبری سلام الله علیها هم که استوانه دین هستند بعد از یک سال به شهادت می رسند. امام سجاد علیه السلام می فرمایند: اگر دنیا به من پشت کند و تک و تنها بمانم و فقط من و قرآن باشیم هیچ احساس تنهایی و وحشت ندارم. ذره ای احساس شکست در چهره حضرت نبود. امام سجاد علیه السلام فرمودند: از فردای عاشورا که حکومت را به دست گرفتم فرزندم امام باقر علیه السلام و نوه ام صادق علیه السلام در شهر حوزه علمیه زدند. امام سجاد علیه السلام ذره ای از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکردند. نکته جالب توجه این است که دوران امامت امام سجاد علیه السلام تقریبا بیشترین دوران امامت اهل بیت علیهم السلام است.

 این جامعه کارش از این حرف ها گذشته بود. امام زین العابدین علیه السلام سه کار را برای جامعه بعد از عاشورا انجام دادند که خیلی مهم است. ما می توانیم از کار امام سجاد علیه السلام الگو بگیریم.

قرآن طناب آویخته ای است که آن سرش را خدا گرفته است و این سرش را به دست ما فرستاده است. اگر کسی آن را بگیرد دستش در دست خدا است. شب عملیات شهدا قرآن می خواندند. قرآن روحیه را قوی می کند. در روایت آمده است که اگر صبح، شب بشود و کسی ده آیه قرآن را نخواند از غافلین است.

امام سجاد علیه السلام خودشان شخصا با قرآن روحیه شان را ساخته اند. قرآن معجزه است. بنویسید که این سوره استفاده اش برایتان چه بوده است.

سه راهبرد کلیدی امام سجاد (ع)

امام سجاد علیه السلام سه کار می خواهند انجام بدهند:

تربیت افراد و یاران

حضرت در این مدت هزار غلام خریدند و آزاد کردند. غلام و برده کسی است که در ابتدا دینش اسلام نیست و در جنگ اسلام و کفر به اسارت رفته است. حکومت اسلامی برای اینکه زندان هایش پر نشود می گوید این اسیر را به خانه خودتان ببرید و بر سفره خودتان بنشانید. امام سجاد علیه السلام این هزار غلام را هر کدام یک سال در خانه خودشان نگه می داشتند و آن غلام تحت تربیت ایشان بوده است. یک نفر هم برایشان مهم بوده است حتی اگر دینش اسلام نبوده است. پس از یک سال یک شیعه ناب از خانه امام سجاد علیه السلام می رفت و در جامعه ازدواج می کرد و بچه دار می شد و این ها می شدند محب اهل بیت علیهم السلام. یکی از کارهای جدی در این فضا، تبلیغ چهره به چهره است. باید برای تبلیغ دین دغدغه مند باشیم.

فضای ذکر مصیبت و بیان معارف اهل بیت (ع)

حرکت مهم دیگری که امام سجاد علیه السلام برای جامعه بحران زده انجام دادند این بود که فضای ذکر مصیبت اهل بیت علیهم السلام را درست می کردند و احساسات مردم را به کار می گرفتند. امام صادق علیه السلام فرمودند: خدا رحمت کند کسانی را که امر ما را احیا می کنند. احیاء امر یعنی همین. اگر روضه خانگی می گیریم چند نفر فامیل و همسایه را دعوت کنیم. روضه ماهیانه و هفتگی را در خانه هایتان زیاد کنید، باید صبر کنیم، فامیلمان هیئتی نیستند فقط باید یک ربع روایت بگوییم، این قدر دین ما روی ارحام تاکید دارد.

دعوت به دعا کردن

یکی از نکات جامعه بعد از عاشورا این است که جامعه با خدا قهر کرده است و خیلی مصیبت دیده است. امام سجاد علیه السلام در این فضا علم دعا را رواج می دهند. ادعیه صحیفه سجادیه خیلی زیبا است. امام سجاد علیه السلام در این کتاب می خواهند بفرمایند هر چقدر که از خدا دور شده ای ولی این را بدان که خدا نعمت هایی را به تو داده است. برای این نعمت ها نمی خواهی خدا را شاکر باشی. می فرمایند: اگر شکرت را از من بگیری من چه فرقی با چهارپایان دارم. امام سجاد علیه السلام نگرش های توحیدی مردم را تغییر می دهند. امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: بدترین گناه، گناهی است که آن شخص گناه کار بگوید کاری نکرده ام. مردم باید اهل این شوند که بفهمند گناه کرده اند و بفهمند باید توبه کنند و اینکه خدا آنها را می بخشد.

/1102101304

حجت الاسلام مهدی سلامت :