حجت الاسلام موسوی مطلق : یاری امام حسین (ع) در هر زمانی یک نوع نمود پیدا می کند

زیارت
زیارت در اندیشه شیعه یک مفهوم بسیار بلند و آثار غیر قابل وصفی را دارد. مفهومش خیلی بلند است. زیارت که ما خیلی به آن معتقد هستیم، یک جایگاه جدا نشدنی را در تشیع دارد. بخش اعظمی از روایات ما در باب زیارت کردن آمده است. یک بخشی از آثار دنیوی و اخروی زیارت در روایات آمده است. کسی که عارف باشد می داند زیارت کردن چه آثاری دارد. عارف به حق هم که نباشد می فهمد حالش در حرم با زمان دیگر متفاوت است. هر چه بالاتر برود خیلی فرق می کند. خود ائمه از فراق زیارت گریه می کردند.
زیارت در شب نیمه شعبان
زیارت مختصری در شب نیمه شعبان است که فضائل و آثاری را که برای این شب گفته اند که در ایام سال کم نظیر است.
مصافحه با انبیا(ع)
در کتاب کامل الزیارات از امام صادق علیه السلام و امام سجاد علیه السلام نقل شده است که می فرمایند: «من أحب أن یصافحه مائة ألف نبی و أربعة و عشرون ألف نبی فلیزر قبر أبی عبد الله (ع) الحسین بن علی (ع) فی النصف من شعبان فإن أرواح النبیین (ع) یستأذنون الله فی زیارته فیؤذن لهم منهم خمسة أولو العزم من الرسل قلنا من هم قال نوح و إبراهیم و موسى و عیسى و محمد (ص) قلنا له ما معنى أولو العزم قال بعثوا إلى شرق الأرض و غربها جنها و إنسها»1 هر کسی که بخواهد با 124 هزار پیغمبر مصافحه کند باید قبر ابا عبدالله الحسین علیه السلام را در نیمه شعبان زیارت کند. چه بسا مصافحه هم می کنند ولی ما متوجه نمی شویم.
حضرت فرمودند: بخاطر اینکه ارواح پیغمبران در چنین شبی مانده اند تا برای زیارت ابا عبدالله علیه السلام اجازه بگیرند. شب نیمه شعبان مثل شب قدری که تمام ملائکه حاضر می شوند و به محضر امام می روند اینجا هم تمام انبیاء علیهم السلام منتظر هستند تا به آنها اجازه دهند به زیارت قبر امام حسین علیه السلام بروند. از این 124 هزار پیغمبر، اولوالعزم هایشان هم هستند. گفتند: اولوالعزم ها چه کسانی هستند؟ فرمودند: حضرت نوح و ابراهیم و موسی و عیسی و حضرت محمد صلی الله علیه و آله. یکی از معانی اولوالعزم این است که آن ها را در شرق و غرب زمین و برای جن و انس مبعوث کرده است.
بخشیده شدن گناهان
وجود مقدس امام باقر علیه السلام هم فرمودند: «زائر الحسين عليهالسلام في النِّصف مِن شعبان يُغْفَر له ذنوبه، ولن يكتب عليه سيّئة في سَنَتِه حتّى يحول عليه الحَول ، فإن زار في السَّنَة المُقبلة غفر الله له ذنوبه.»2 کسی که امام حسین علیه السلام را در شب نیمه شعبان زیارت کند خداوند گناهان او را می بخشد و در آن سال خدا برای ایشان هیچ گناهی را نمی نویسد تا این سال تمام شود و اگر در سال بعد زیارتی انجام داد خداوند گناهانش را می بخشد.
ثواب حج
امام صادق علیه السلام هم فرمودند: «من زار قبر الحسین علیه السلام لیله النصف من شعبان و لیله الفطر و لیله عرفه فی سنه واحده کتب الله له ألف حجه مبروره، و ألف عمره متقبله و قضیت له ألف حاجه من حوائج الدنیا و الآخره»3 هر کس قبر امام حسین علیه السلام را در شب نیمه شعبان و شب عید فطر و شب عرفه در یک سال زیارت کند، خداوند برای او هزار حج مبرور و هزار عمره قبول شده نوشته و هزار حاجت و نیاز از حاجتهای دنیوی و اخروی برایش برآورده می کند.
«من زار قبر الحسین علیه السلام لیله من ثلاث غفر الله له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر.»4 هر که در نیمه شعبان زیارت کند امام حسین علیه السلام را خدا گناهان گذشته و آینده اش را می بخشد. معنای آینده اش این است که این زیارت چنان اثری روی شخص می گذارد که دیگر میل به گناه ندارد و شخص را بیمه می کند.
در روایت دیگری می فرمایند: اگر مردم خبر داشتند که زیارت قبر حسین علیه السلام در شب نیمه شعبان چه اثری دارد مردها ولو شده سوار چوب شوند خودشان را به کربلا می رساندند.
در این چند روایت معلوم شد که از آثارش این است که زائر قبر امام حسین علیه السلام مصافحه با انبیاء است، خدا گناهان را می بخشد و گناهان گذشته و آینده را هم خدای متعال می بخشد و ثواب هزار حج و هزار عمره و هزار حاجت از حوائج دنیا و آخرتش را روا می کند.
آثاری برای نفس خود زیارت امام حسین علیه السلام داریم، اگر شب نیمه شعبان برویم این آثار اضافه بر او می شود.
در مفاتیح در بخش زیارات در زیارت سومش آورده است که در شب نیمه شعبان یک زیارت مختصری است. می فرماید: ما شهادت می دهیم که امام حسین علیه السلام کشته شد ولی نمرد. کسانی که در مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند آنها مردند. امام حسین علیه السلام در آن نصف روز چه کردند؟ و می گوید زنده بودنت امید قلوب شیعیانت هست. می فرماید: به نور تو است که کسانی که راه را پیدا کرده اند هدایت شده اند. طالب راه خدا به واسطه سیدالشهدا علیه السلام راه را پیدا کرده است. سریع ترین راه به خدا از طریق حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام است. نور خدایی که هیچ وقت خاموش نمی شود حضرت سیدالشهدا علیه السلام است. این مکانی که ما مانده ایم جایگاه بدن تو است. وقتی در زیارات این چنین حرف بزنی و بدانی چه می گویی از خودت غافل می شوی.
هیچ کسی ذلیل نمی شود اگر تو را عزیز بدارد. یعنی هر کسی که به دنبال این باشد که عزت دستگاه امام حسین علیه السلام حفظ شود هیچ وقت ذلیل نمی شود. کسی که تو را یاری می کند هیچ وقت شکست نمی خورد. یاری امام حسین علیه السلام در هر زمانی یک نوع نمود پیدا می کند. الان یاری کردن امام حسین علیه السلام این است که سبک زندگیمان، سبک زندگی امام حسین علیه السلام بشود. رعایت تقوا یعنی یاری امام حسین علیه السلام را کنیم. باید متخلق به اخلاق الهی شود. خود ائمه علیهم السلام فرموده اند ما را با ورع و اجتهاد یاری کنید. تقوا و کوشش. یکی دیگر از مصادیق یاری ابا عبدالله الحسین علیه السلام حضور در مجالسی است که حفظ شعائر الهی و احیاء امر آنها را می کند.
/1102101304
پی نوشت:
1.
بحار الانوار الجزء 98 باب 13 /93/ 2
2.
کامل الزیارات، ص198، ح1، ح5؛ بحارالانوار، ج101، ص94
3.
وسائل الشیعه، ج ١٠، ص ٣٧١.
4.
همان