حاج منصور ارضی: گاهی در ما، بندگی نفسمان بر بندگی خدا غلبه میکند
بیانات حاج منصور ارضی در شب بیست و ششم محرم مورخ هفدهم آبان 1394 حسینیه بیت الزهرا سلام الله علیها
وارث: بیانات حاج منصور ارضی در شب بیست و ششم محرم مورخ هفدهم آبان 1394 حسینیه بیت الزهرا سلام الله علیها به شرح زیر است:
اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
گاهی در ما، بندگی نفسمان بر بندگی خدا غلبه میکند.
بحث "ایّاکَ نَعْبُدُ وَ اِیّاکَ نَسْتَعین" که در نماز امام زمان علیه السلام است یک تجلی دارد که ما را در مسیر بندگی کمک میدهد. البته بعضیها توجه ندارند و این نماز را هر شب نمیخوانند ، ما باید استعانت مطلق بخواهیم و به تعبد مطلق برسیم . خواندن ادعیه ، عرض صلوات و نماز ، اثر میگذارد . وقتی این جمله را در هر رکعت صد مرتبه تکرار میکنی ، این تعبد در درون ایجاد میشود ، اما گاهی در ما ، بندگی نفسمان بر بندگی خدا غلبه میکند . امروز با دوستان بحثی داشتیم در رابطه با "وَ قَعَدَتْ بِی أَغْلاَلِی" (دعای کمیل) ، زنجیرها و تعلقات ظاهرا نمیگذارد من تکان بخورم ، بعضی گرفتار "أَغْلاَلِی" هستند ، یعنی یک زنجیر نیست ، هزاران زنجیر به خودشان بسته اند . این بر مبنای این نیست که ما مسئولیتها را هم قاطی این زنجیرها کنیم . تو گریه کن امام حسین علیه السلام هستی ، دیگری میخواند ، یکی گوینده است ، دیگری مجلس را مدیریت میکند ، اینها مسئولیت است و باید انجام دهی . کسی سالها مسئولیتی را گردن میگیرد ، منتها یکدفعه شانه خالی میکند ، هیئت چند وقت لنگ میشود ، خدا میتواند جایگزین کند ، در دعا هم میگویی "ولا تستبدل بی غیری" جای من کسی را قرار نده ، اما قانون الهی است ، مقداری چراغ خاموش میشود و کارها بهم میریزد تا بفهمند بعضی در مسیر بندگی نمیتوانند مسئولیت را جایگزین زنجیرهای نفسانی کنند . این عبارت "ایّاکَ نَعْبُدُ وَ اِیّاکَ نَسْتَعین" آرام آرام استعانتهای دنیایی ما را کم میکند و میرساند به سمت خدا . وقتی در زیارت امین الله میگویی "وَ الْإِعَانَةَ لِمَنِ اسْتَعَانَ بِکَ مَبْذُولَةٌ" ، چه به خدا بگویی و چه به اهل بیت علیهم السلام ، حقیقت این است که خدا تمام استعانتش را قرار داده در کفه وجودی اهل بیت علیهم السلام .
پیغمبر اکرم صلوات الله علیه و آله فرمودند: بدان زهرا جان، دوستان حسینم را حتی اگر در جهنم هم باشند نجات میدهم.
حالا این اهل بیت چه کسانی هستند؟ کسانی که منتظر شخصی هستند که صدا بزند و استعانت بخواهد تا جوابش را بدهند "مَبْذُولَةٌ" . امام هادی علیه السلام را بردند داخل کاخ آن نانجیب ، شخصی سنی مقابل در بود و حضرت را دید ، تا حضرت را دید دلش رفت و گفت ان شاءالله این آقا را اذیت نکنند ، حضرت را نمیشناخت اما حضرت با یک نگاه دلش را برد . ما شاید نفهمیم چون نخواسته ایم اهل بیت علیهم السلام ما را نگاه کنند ، با این که شاید در دعا هم بگویی "وَ انْظُرْ إِلَیْنَا نَظْرَةً رَحِیمَةً" . تا این مطلب از ذهنش گذشت ، حضرت هادی علیه السلام ایستادند و فرمودند نگران نباش کاری با من ندارند ، فقط آمده ام به تو بگویم خدا به تو ده پسر میدهد که همهی آنها شیعه ما میشوند و حضرت رفتند . استعانت یعنی همین که به دلت بیفتد ، به زبانت بیفتد "مَبْذُولَةٌ" می شود . ما راه را گم کرده ایم ، من همیشه شعر جواد محدث را میخوانم "میان مردمی گم کرده ره اندر میان راه ، که خود نوعی زگمراهی است" ، در هیئتیم اما گمراهیم ، نمیدانیم این گریه و سینه زدن چه فیضی دارد ، نمیدانیم امام حسین علیه السلام ضل الله است ، سایهی خداست ، مگر سایه از خدا کوچکتر میشود؟ امام حسین علیه السلام بینهایت است . در زیارت دوم مطلقه امام حسین علیه السلام بیان میشود همهی موجودات بر امام حسین علیه السلام گریه میکنند حتی بهشتیان و جهنمیان. بدانید پرچم امام حسین علیه السلام تا خود خدا بالاست . قرار بر این است تنها کسی که کمر شیطان را بشکند امام حسین علیه السلام باشد ، لذا من این روایت را در کتاب آیت الله دستغیب رحمت الله علیه خواندم ، پیغمبر اکرم صلوات الله به حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند بدان زهرا جان ، دوستان حسینم را حتی اگر در جهنم هم باشند نجات میدهم .
هرکسی درخواست داشته باشد، مورد عنایت قرار میگیرد.
ما اگر بتوانیم برای مداوای دلمان هر شب نماز امام زمان علیه السلام را بخوانیم ، اثرش را میبینیم و آرام آرام متعبد میشویم ، به حقیقت مستعان الهی میرسیم و تجلی آن امام حسین علیه السلام است . چیزی که دارند بذل میکنند را ما فقط باید زحمت جمع کردن آن را بکشیم . البته ظرف وجودیمان هم کوچک است ، گریه نداریم ، حال نداریم ، کم میگذاریم ، چون نمیدانیم آن طرف چه خبر است . احمد شفیعی را خواب دیدند گفت این طرف همین سینه زدنها به درد من خورد . این بذل استعانت برای کسانی است که از این خانواده درخواست داشته باشند ، هرکسی هم درخواست داشته باشد مورد عنایت قرار میگیرد . اما وقتی نمیتوانیم حتی در مجلس از این موبایلمان بگذریم ، چگونه میخواهیم به آن حقیقت استعانت الهی برسیم؟
اباعبدالله علیه السلام فرمود عزیز دلم تو فردا به بلای عظیمی گرفتار میشوی.
ما در قرآن در سوره نحل داریم وقتی از زنبور صحبت میکند ، حرف قرآن بر این است که نتیجهی این حشره برای همهی مردم ، یعنی مومن و کافر ندارد "فِیهِ شِفَاء لِلنَّاسِ" (سوره النحل آیه 69) ، این خیلی مهم است . ما چند سالی است که آمده ایم در خانهی امام حسین علیه السلام ، وقتی هم داخل بیایی دیگر نمیپرسند تو که هستی و چه بودی ، میگویند با این آقا کار دارد . این دستگاه به ما ثابت کرد چیزی شیرینتر از عسل هم وجود دارد و فرمود "احلی من العسل" و ثابت هم کرد . قاسم جان امشب تو به ما بذل کن . اگر میبینی ظرفت کوچک است ، سوره الانسان را بخوان "قَدَّرُوهَا تَقْدِیرًا" (16) ، اگر اینها بخواهند ظرف ما بزرگ میشود ، دلی به تو میدهند که غیر از امام حسین علیه السلام دیگر نمیبینی ، زندگیت را میفروشی که پرچم امام حسین علیه السلام بماند . امام حسین علیه السلام از یک نفر ، از قاسم علیه السلام سوال کرد ، اما جوابی که قاسم علیه السلام داد جواب همه بود و جوابی بود که مانند قرآن تا قیامت ماندگار شد و دیگر زن و بچهها با خیال راحت به خیمهها برگشتند . آن نگاهی که حضرت به قاسم کرد که برای خواص است ، اما اگر ما را زیر چشمی هم نگاه کند ما آدم میشویم . حسین جان ما زحمتی نکشیده ایم ، ولی تو بیا این شور ظاهری ما را نتیجه بده ، یک نیمه نگاه تو ما را بهم میریزد . منتها ما اگر در زیارت عاشورا دقیق شویم و آن را بشکافیم ، شاید عبارت "مُصِیبَه مَا أَعْظَمَهَا" اشاره به قاسم علیه السلام داشته باشد ، چون اباعبدالله علیه السلام فرمود عزیز دلم تو فردا به بلای عظیمی گرفتار میشوی .
منبع: قدیم الاحسان
/1102001307
/1102001307