حجت الاسلام سعیدیان: در خانه امام حسین (ع) تعلق را کنار بگذارید+ گزارش تصویری

کد خبر: 44347
مراسم شب بیست و نهم محرم با سخنرانی حجت الاسلام سعیدیان و مداحی حاج روح الله بهمنی در هیئت عشاق العباس علیه السلام برگزار شد
وارث: مراسم شب بیست و نهم محرم با سخنرانی حجت الاسلام سعیدیان و مداحی حاج روح الله بهمنی در هیئت عشاق العباس علیه السلام برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام سعیدیان را می خوانید:

حجت الاسلام سعیدیان:

رویش ها و ریزش های کربلا

یکی از مهم ترین روش های شناخت عاشورا یا عاشورا شناسی معرفتی بررسی رویش ها و ریزش هایی است که در مسیر مدینه تا رسیدن سیدالشهدا علیه السلام به کربلا صورت گرفت. تاریخ می نویسد بیش از 300 نفر با حسین بن علی علیه السلام از مکه حرکت کردند و هزار نفر را هم ذکر کرده اند. چه می شود که از این هزار نفر 72 نفر باقی می مانند؟ ما در این مسیر هم ریزش داشته ایم و هم رویش. رویش ها کم تر و ریزش ها بیشتر بوده است.

در منزل 13 که سیدالشهدا علیه السلام حدود یک روز استراحت کردند با جناب زهیر بن قین بجلی1 هم مسیر شدند. زهیر از شجاعان و نامداران عرب بود. ثروتمندی بود که تا آن زمان کسی به عدد انگشتان دست این قدر ثروت داشت. در سرزمین عرب آن موقع مانند انگشتان دست مثل زهیر پیدا می شد. معاویه خیلی بر شیعه سخت گرفت. کار را به جایی رساند که اگر کسی اسم فرزندش را علی می خواست بگذارد از یک چیزی می ترسید و حکومت می آمدند و سقف خانه را خراب می کردند. امام حسین علیه السلام هم فرمودند: هر چه پسر خدا به من بدهد اسمش را علی می گذارم. دلیل این حرفشان این بود که می خواستند با بدعت معاویه مقابله کنند. معاویه کار را به جایی رساند که عده ای اسم علی بن ابیطالب علیه السلام را کف پایشان می نوشتند تا به ایشان بی احترامی کنند.

از تجمع ها جلوگیری می کرد و شیعیان را می کشت یا زندانی می کرد. در این وضعیت امثال زهیر خیلی علاقه ای به امام حسین علیه السلام نداشتند.

کاروان امام اتفاقی به کاروان زهیر رسیدند و سیدالشهدا علیه السلام به دنبال زهیر فرستادند و او محضر ابا عبدالله الحسین علیه السلام آمد. هیچ کتابی ننوشته است که حضرت به او چه فرمودند. زهیری که می ترسید امام حسین علیه السلام را ببیند بعد از دیدار امام صورتش از خوشحالی می درخشید. آمد و گفت: همه ثروتم را انفاق می کنم و مهریه زنش را داد و یار امام حسین علیه السلام شد.

درس بزرگی که در این رویش ها و ریزش ها وجود دارد مسئله تعلق و عدم تعلق بوده است. دنیا را داشته باش ولی تو سوار دنیا باش. دنیا سوار تو نباشد. در مناجات شعبانیه که از مناجات های عرفانی شیعه است می گویند این چنین بگویید: « اِلهي هَبْ لي كَمالَ الاِْنْقِطاعِ اِلَيْكَ» خدایا من از همه عالم می برم و فقط تو برایم مهم هستی. اگر جایی بنا است که از ثروتم بگذرم تا در رکاب تو باشم این کار را می کنم.

باید از دنیا برید. در دستگاه امام حسین علیه السلام علاقه به دنیا باعث می شود به این دستگاه کمک نکند. کسانی وصل به امام حسین علیه السلام برایشان صورت می گیرد که خودشان را خرج امام حسین علیه السلام کنند.

امام صادق علیه السلام فرمودند: مدعیان محبت اهل بیت علیهم السلام سه گروه می شوند: گروهی هستند که ما را برای رسیدن به دنیا می خواهند. به در خانه امام حسین علیه السلام نیامده است که خرج کند. دائما در خانه اهل بیت علیهم السلام طلب می کند و خرج نمی کند. لذا خدا حضرت امام رحمت الله علیه را رحمت کند، می فرمودند: عشق ما به اهل بیت علیهم السلام عشق کبوتری است و می فرمودند: هیچ کبوتری عاشق کفتر باز نیست. همه به دنبال دانه آمده اند. خیلی از مدعیان محبت اهل بیت علیهم السلام در خانه اهل بیت علیهم السلام می آیند و خوب هم داد می زنند ولی برای این است که چیزی گیرش بیاید. افرادی که با امام حسین علیه السلام آمدند خیلی هایشان از ثروتمندان بودند آن وقت ما در خانه اهل بیت علیهم السلام می آییم که چیزی گیرمان بیاید.

فرمود: بعضی ها ما را برای مقام و دنیا می خواهند. این طور نباشد که وقتی چیزی می خواهیم به در خانه شان برویم.

امیرالمومنین علیه السلام در احوالات زید بن صوحان2 فرمودند: خدا زید را رحمت کند زید یار ما اهل بیت علیهم السلام بود تا اینکه بار ما باشد. در قیامت کسانی به امام حسین علیه السلام نزدیک هستند که خودشان را خرج امام حسین علیه السلام کرده اند.

حاج محمد علامه از ذاکران قدیمی و خوب است که قبرشان در باغ طوطی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه است. ایشان می گفتند: من دهه اول محرم دو جلسه قول داده بودم. جلسه اول برای یک حاج خانومی بود که وضعش خوب نبود و جلسه دوم برای بازاری پول داری بود. شب دهم گفتم مجلس آن حاج خانوم را زود تمام کنم و مجلس دومی را سنگ تمام بگذارم که او هم از آن طرف سنگ تمام بگذارد. در خانه پیرزن آمد و به او گفت: من امشب نذر کردم روضه امام باقر و امام هادی را بخوانی. در دلش گفت: این دو امام خیلی روضه طولانی ای ندارند و زود جمعش می کند. یک آن به خودش آمد و گفت: نگاهت به روضه امام حسین علیه السلام چگونه است. اگر روضه زیاد ندارند مناقب و قصیده که زیاد دارند. مناقب را خواند و روضه را خواند و ساعت را نگاه کرد دید نیم ساعت از آن مجلس گذشته است.

خودش را با موتور به آن جا رساند و دید بر خلاف روال روضه خوانی آمده است و مجلس را به دست گرفته است. آن روز تا رسید گفت: «السلام علیک سیدنا المظلوم» با همین سلام مجلس گُر گرفت. روضه را خواند و جلسه تمام شد و صاحب جلسه آمد و دو پاکت به او داد. علامه گفت: من یک روضه خواندم چرا دو پاکت به من داده ای؟ صاحب جلسه گفت: من در عالم رویا، امام حسین علیه السلام را دیدم. ایشان به من فرمودند: علامه نیم ساعتی دیر می رسد یک مداح دیگر دعوت کن و روضه ات را نگه دار. بعد از جلسه دو پاکت به او بده یک پاکت از طرف خودت و یکی از طرف من به این مبلغ. به او سلام برسان و بگو حسین سلام رساند و گفت: شما وظیفه تان را انجام بدهید. ما در انجام وظیفه نسبت به شما کی کوتاهی کرده ایم؟

امام رضا علیه السلام فرمودند: ما به قلوب شما که نظر می کنیم می بینیم سه نوع محبت است. بعضی برای دنیا می خواهند. بعضی برای آخرت چون از مردن می ترسند.

در خانه امام حسین علیه السلام تعلق را کنار بگذارید. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: در آخرالزمان عده ای ما را برای کاسبی می خواهند. نام ما اهل بیت زمینه کسب دنیا می شود.

/1102101304

حجت الاسلام سعیدیان:

تمام حقوق مادی و معنوی این خبر متعلق به سایت وارث می باشد و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع شرعاً اشکال دارد.

پی نوشت:

1.     

زُهَیْر بن قَیْن بَجَلیّ از فرماندهان شهید سپاه امام حسین علیه السلام بود.

2.     

زید بن صوحان عبدی از بزرگان قبیله عبدالقیس و از تبار ربیعه بود. او در سال‌های ظهور اسلام، در بلاد عمان در ساحل خلیج فارس دیده به جهان گشود. پدر وی، صوحان، از بزرگان قبیله بود که همه مردم وی را به دیده احترام می نگریستند.

3.     

پیرغلام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مرحوم محمدمهدی علامه، در محله دروازه دولاب تهران در سال 1304 متولد و بدلیل ناراحتی ریوی در شانزدهم فروردین ماه 1380 بدیدار اربابش نایل آمد.