حاج منصور ارضی: علمای اخلاق همیشه به اعمال خودشان نگاه میکردند و تصحیح اعمال میکردند
بیانات حاج منصور ارضی در دعای کمیل مورخ بیست و دوم آبان 1394 در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
وارث: بیانات حاج منصور ارضی در دعای کمیل مورخ بیست و دوم آبان 1394 در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام به شرح زیر است:

اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
علمای اخلاق همیشه به اعمال خودشان نگاه میکردند و تصحیح اعمال میکردند.
عرض کردیم که دعای پنجاهم صحیفه سجادیه ، که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام وقتی در محراب عبادت میایستاد این دعا را میخواند ، اسم دعا رهبه است. رسیدیم به اینجا که "فَیَا سَوْأَتَا مِمَّا أَحْصَاهُ عَلَیَّ کِتَابُکَ" به صورت ساده یعنی حواسمان باشد تمام اعمال ما نوشته شده و فردای قیامت حساب میکنند . حالا برای حساب خیلی معطلی دارد ، بعضیها میگویند به اندازه ای که ما کشش داریم برایمان از قیامت بگویید . بادیه نشین آمد و از حضرت دربارهی قیامت سوال کرد ، حضرت این آیه را برایش خواندند "فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ ، وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ" پس هر کس به وزن ذره ای نیکی کرده باشد آن را میبیند و هر کس به وزن ذره ای بدی کرده باشد آن را میبیند(سوره الزلزلة آیه 7و 8) شخص رفت در حالی که داد میزد و گریه میکرد . گاهی میبینی بنده فهم و شعورش به سمت خداست ، آمده بفهمد و خودش را اصلاح کند . این که حضرت میفرمایند "فَیَا سَوْأَتَا" یعنی چه رسوایی بزرگی است در قیامت ، آن زمانی که حساب و کتاب من که نوشته شده به من میدهند ، هر حرکتی که من انجام داده ام در کتابم آمده، پس از الان مراقب باشید . ما فقط کتاب مردم را میخوانیم ، فلانی این کار را کرد ، این مرد این کار را کرد ، آن زن آن کار را کرد . علمای اخلاق همیشه به اعمال خودشان نگاه میکردند و تصحیح اعمال میکردند ، ولی ما تصحیح اعمال دیگران میکنیم . بنده الان اینجا حرف میزنم میخواهم شما درست شوید و دنبال کار خودم نیستم ، این جای تاسف دارد. همین یک نکته برای هر کسی کافی است ، اگر این را بفهمد دیگر کسی را اذیت نمیکند ، نه برای کسی درد دل میکند ، فقط مشغول خدا میشود و حواسش بر این است که من این جمله را از دعای حضرت سجاد علیه السلام یاد گرفتم ، دعایی که موسی بن جعفر علیه السلام میخوانده و گریه میکردند .
در آیات و روایات آمده که قیامت دوازده ایستگاه دارد و گذر از هر ایستگاه پنجاه هزار سال طول میکشد.
"فَلَوْ لَا الْمَوَاقِفُ الَّتِی أُؤَمِّلُ مِنْ عَفْوِکَ" اگر نبود ایستگاهها و موقف هایی که آرزو دارم از عفوت ، "الَّذِی شَمِلَ کُلَّ شَیْءٍ" که شامل هرچیزی است این عفوت ، "لَأَلْقَیْتُ بِیَدِی" دیدی کسی میگوید میخواهم خودکشی کنم؟ اینجا تو هم میگویی ، اگر در هر ایستگاه آن نگاه عفو تو ، که در آیات و روایات آمده دوازده ایستگاه است و گذر از هر ایستگاه پنجاه هزار سال طول میکشد ، من هلاک میشدم و خودم را به دست خودم میکشتم . در اینجا میگوید این عفو تو شامل "کُلَّ شَیْءٍ" میشود ، همه بحث ما در کمیل این است که "کُلَّ شَیْءٍ" را بیان میکنیم و میگوییم ما هم جزئی از آن هستیم ، یعنی امیدوارانه آمده ایم . "وَ لَوْ أَنَّ أَحَداً اسْتَطَاعَ الْهَرَبَ مِنْ رَبِّهِ" و اگر احدی توانست که بگریزد از خدایش ، "لَکُنْتُ أَنَا أَحَقَّ بِالْهَرَبِ مِنْکَ" من اولین نفری بودم که از دستت فرار میکردم اما در کمیل میگویی "وَلا یُمْکِنُ الْفِرارُ مِنْ حُکُومَتِکَ" . گریزی وجود ندارد . احدی میتواند از خدا فرار کند؟ ما اگر بفهمیم ، قیامت را برای خودمان تضمین میکنیم ، جالب این است که بزرگان ما میفرمایند در نیمه شب جمعه که در خانهی خدا میآیی فهم انسان بهتر میشود و اگر مناجات کنی لذت بیشتری میبری ، حتی شب جمعه گناه هم که کنی ظاهرا بیشتر لذت میبری ، این یعنی شیطان لحظه ای از تو غافل نمیشود . اعمال شب جمعه را در مفاتیح ببینید ، بعضی سورهها سفارش شده که خوانده شود ، خواندن این آیات هم اثر آنی دارد و هم اثر وضعی ، اثر میگذارد تا جمعه آینده . دعایی دارد در سحر جمعه که هرکسی این دعا را بخواند در یک پوششی قرار میگیرد تا جمعه بعد . اگر شما هر روز اول صبح دوازده "قُلْ هُوَ اللَّهُ" بخوانید گناه سمتتان نمیآید ، شما هم نسبت به گناه بی میل میشوید .
صدای مقام معظم رهبری هم بلند شده از عملکرد بعضی وزرا که این چه بساطی است که در دانشگاهها ایجاد شده است.
ما اگر این چیزها را در دل قرار بدهیم و بفهمیم ، باور کنید آنقدر با خدا قشنگ صحبت میکنیم ، آنقدر قشنگ توبه میکنیم و مشغول به خدا میشویم و با این که وضع جامعه ات را بدانی ، وضع دولت و مجلس را بدانی ، خیانت هایی که یک عده میکنند را بدانی ، اینها با مناجات و بندگی منافاتی ندارد ، باید بدانی ، باید سیاست را بدانی ، باید دشمن اصلی و دشمن فرعی را بشناسی ، الان باید بدانی که در دانشگاهها چه بر سر جوانان میآید . من خیلی وقت است که میگویم محیط دانشگاهها خراب شده است ، حتی صدای مقام معظم رهبری هم بلند شده از عملکرد بعضی وزرا که این چه بساطی است که در دانشگاهها ایجاد شده و نتیجه اش هم این چیزی میشود که در خیابانها میبینید ، حتی میبینید که مسئول دولتی برای این که عده ای را خوشحال کند میآید میگوید شما اهالی مطبوعات که بعضا خبرهایی را به دروغ پخش میکنند، میتوانید از امام المسلمین هم انتقاد کنید . من یک دعایی را برای شما میخوانم که بدانید حرفی که ما میزنیم به معنای گیر دادن نیست . "اَللّهُمَّ احْفَظْ اِمامَ الْمُسْلِمینَ بِحِفْظِ الاْیمانِ، وَانْصُرْهُ نَصْراً عَزیزاً وَافْتَحْ لَهُ فَتْحاً یَسیراً وَاجْعَلْ لَهُ وَلَنا مِنْ لَدُنْکَ سُلْطاناً نَصیراً اَللّهُمَّ الْعَنْ فُلاناً وَ فُلاناً وَالْفِرَقَ الْمُخْتَلِفَةَ عَلى رَسُولِکَ وَ وُلاةِ الاْمْرِ بَعْدَ رَسُولِکَ وَالاْئِمَّةِ مِنْ بَعْدِهِ" خدایا پیشواى مسلمانان را حفظ کن به حفظ ایمان و او او را یارى ده یارى پیروزمندانه و بگشاى براى او گشایشى آسان و براى او و ما از جانب خود فرمانروایى پیروزمندانه قرار ده، خدایا لعنت کن فلان و فلان و گروه هایى که اختلاف کردند بر رسولت و والیان امر بعد بعد از رسولت و امامان پس از او . امام صادق علیه السلام فرمودند اگر هیچ کدام از ادعیه صبح را نخواندی ، این دعا را که بخوانی کفایت میکند و دعا این گونه شروع میشود "اَللّهُمَّ اِنّى اَصْبَحْتُ اَسْتَغْفِرُکَ فى هذَا الصَّباحِ" . حضرت این دعا را سفارش میکنند تا تو بفهمی امام المسلمین کیست . بعضی عقلشان را از دست داده اند ، هرچه میخواهند میگویند ، بعد هم میگویند من که چیزی نگفتم . بیست و پنج سال پیش کسی مقاله ای چاپ کرد به اسم اشتباهات امیرالمومنین علیه السلام که من گفتم روایت است اگر کسی فکر میکند که امام معصوم اشتباه کرده ، ولدالزناست و در روز عید فطر هم مقام معظم رهبری نسبت به آن شخص عکس العمل نشان دادند. اینها را ما باید بدانیم و وقتی که در مسیر بندگی هستی و حواست به قیامت است، باید همه مسائل اطرافت را هم بدانی .
شب جمعهی اول ماه صفر است از غروب که اهل بیت علیهم السلام به پشت دروازهی شام رسیدند، نگه شان داشتند تا زینت دادن شهر کامل شود و استراحت مردم در شهر بهم نخورد. بلایی که بر سر اهل بیت علیهم السلام در شام آمد، در کربلا نیامد و با شهادت سه ساله امام حسین علیه السلام، بساط یزید لعن الله علیه بهم ریخت.
منبع: قدیم الاحسان
/1102001307
/1102001307