لزوم مراقبت بیماران دیابتی در پیادهروی اربعین
وارث :وحید حمیدی، عضو تیم اعزامی مرکز پزشکی هلال احمر به عتبات عالیات و یکی از جراحانی که سالها تجربه خدمت به زائران امام حسین(ع) را دارد با اشاره به حضور افرادی که بیماری زمینهای دارند در پیادهروی اربعین، عنوان کرد: به هیچ وجه توصیه نمیکنیم افرادی که دچار مشکل پای دیابتی هستند در پیاده روی شرکت کنند چرا که ممکن است ضایعات خطرناکی بر روی پای آنها ایجاد شود.
وی به همه افرادی که دچار بیماری دیابت هستند توصیه کرد: بسیار مراقب بیماری خود باشند و از آنجایی که همه بیماران دیابتی مستعد ابتلا به بیماری پای دیابتی هستند، گفت: در صورت حضور در مراسم پیاده روی مقدار کمی از مسیر را پیاده طی کرده و بقیه راه را از وسایل نقلیه استفاده کنند.
همچنین رضا افشار، متخصص داخلی، فوق تخصص کلیه نیز به حضور بیماران دیابتی در سفر پیادهروی اربعین اشاره و عنوان کرد: غذاها، چای، قهوه، حلوا و اغلب غذاهای ارائه شده در مراسم پیادهروی اربعین بسیار شیرین و چرب هستند به همین دلیل بیماران دیابتی باید بسیار مراقب تغذیه و ناپرهیزی خود در این سفر باشند.
وی به زائران مبتلا به دیابت توصیه کرد: از خادمان موکبها بخواهند که چای بدون شکر به آنها بدهند و در طی سفر هم هر جایی برای استراحت ایستادند کفش و جوراب خود را از پا خارج کنند و با دقت انگشتان پا و کف پا را نگاه کنند که اگر احیاناً تاول و یا زخمی ایجاد شده به سرعت به آن رسیدگی کنند.
این متخصص داخلی افزود: زائران دیابتی در صورت مشاهده هر گونه تاول و یا زخم باید از نزدیکترین چادر هلال احمر کمک گرفته و زخمها را پانسمان کنند چون ممکن است همین زخمهای ساده بعدها به زخمهای بدی تبدیل شوند که در بیماران دیابتی این مسئله بسیار خطرناک است و این بیماران باید مراقب نظافت پای خود باشند.
/1102101305