حجت الاسلام زائری: یک ساعت کار در خانه از هزار سال عبادت بالاتر است

کد خبر: 45120
مراسم شب یازدهم صفر با سخنرانی حجت الاسلام زائری و مداحی محسن گرسویی، حمید علیمی و سید امیر جوزی در حسینیه نیاوران برگزار شد
وارث: مراسم شب یازدهم صفر با سخنرانی حجت الاسلام زائری و مداحی محسن گرسویی، حمید علیمی و سید امیر جوزی در حسینیه نیاوران برگزار شد. 
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام زائری را می خوانید : 

حجت الاسلام زائری:

دین و خانواده

امروز بیش از هر زمان دیگر در طول تاریخ خانواده در معرض تهدید است. اساس و بنیاد سلامت جامعه و استقرار اجتماعی در سلامت خانواده است و ریشه همه ی مشکلات اجتماعی و نابسامانی ها و آسیب ها از خانواده است، بدین سان در اسلام تاکید و سفارش فراوان نسبت به خانواده می بینیم و وجود روایات و احادیث متعدد درباره خانواده گویای اهمیت زیاد این موضوع است. در روایات دارد که نشستن مرد در کنار زن و بچه وخانواده اش از نشستن او در مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله برای اعتکاف در نزد خدا محبوب تر است، همین ساعتی که در کنار خانواده هستید بدون اینکه بفهمید جلوی بسیاری از آسیب های اجتماعی و خطرات را گرفته اید.

متخصصان علوم تربیتی و روان شناسان معتقدند که عمده دخترانی که به گناه و فساد آلوده می شوند بخاطر سست بودن رابطه عاطفی و محبتی با پدر خانواده است. اگر رابطه پدر و دختر محکم بود و دل دختر از جهت محبت اشباع شد دیگر با خیلی از وسوسه ها نمی لغزد و در این بین، روایات زیادی موجود است که زن و مرد هم برای استحکام زندگی باید آنها را رعایت کنند.

دین مجموعه ای است که تمام مواردش با هم معنی کامل پیدا می کند؛ نماز جمعه و جهاد با هم، حجاب و راستگویی باهم، نظافت شخصی و نظم با هم و ... دین یعنی زندگی و اگر دین نتواند دنیای ما را درست کند برای آخرتمان نیز کاری نخواهد کرد. دین قرار است رفتارمان را اصلاح کند، زندگی ما را عوض کند. از طرفی برای زن مشخص شده که یک لقمه غذا در دهان شوهرت بگذاری فرشته ها برایت استغفار می کنند و از طرف دیگر به مرد گفته می شود یک ظرف آب دست زنت بدهی گناهانت پاک می شود. این یک رابطه دوطرفه است که همه این ها با هم می شود دین که در کنار نماز و روزه رعایت این موارد در زندگی، دین را کامل می کند چرا که خانواده سالم می ماند و دیگر فساد و بدبختی جامعه را در بر نمی گیرد.

امانتهای زندگی

دین آمده است همین زندگی عادی ما را درست کند. دین به ما می گوید زن و مرد نزد هم امانت هستند «أخذتموهنَّ بأمانة الله»1 و اساس زندگی ما فهم این نکته است که با امانت های زندگی چه کردیم! فرق زندگی مسلمان مومن با فرد غیر مسلمان فقط یک نکته است که انسان مومن زندگی را ماموریت می داند نه بازی و پذیرفتن همین یک نکته کل زندگی ما را تغییر می دهد.

اگر انسانی باور کرد حضورش در زندگی این دنیا با برنامه ریزی و هدف خاص است تمام فکر و ذهنش می شود رسیدن به موضوع ماموریتش؛ خداوند در قرآن می‌فرماید: «و ما خَلقَتِ الجِنَّ و الانسانَ اِلّا لِیَعبُدون»2، و ما جن و انس را نیافریدیم مگر برای اینکه مرا پرستش کنند، خداوند نیز هدف از آفرینش را مشخص کرده است تا با برنامه و هدف مشخص زندگی کنیم.

خداوند می فرماید من تو را به این دنیا آوردم تا با ماموریت زندگی کنی و یک دل پاک و سالم به تو دادم «الا من اتی الله بقلب سلیم»3 با آن دل چه کردی؟! خداوند با تمام تفاوت ظاهری انسان ها یک دل یکسان مثل ورق سفید به همه داده است. خدا به همه ما رحم کند، باشد که گرفتار حق مردم نباشیم تا این ودیعه را سالم و پاک تحویل دهیم.

نماز که مهم ترین مساله است و حد فاصل ایمان و کفر می باشد موقع بازخواست در قیامت خداوند به هر بهانه به فرشتگان دستور می دهد برای نجات بنده ام  بهترین های نمازش را  به حساب بیاورید. آمده است که کسی که نماز را ترک کند اگر در آن حال بمیرد کافر مرده است.

مجالس امام حسین علیه السلام نیز از بهانه های زیبای خدا است که انسان ها را پاک کند، امروزه در دنیا شاهد همه گیری عظمت امام حسین علیهم السلام هستیم که به تعبیر زیبای حاج آقا مجتبی تهرانی مقدمه جهانی شدن دعوت امام زمان عجل ‌الله ‌تعالی‌ فرجه و ظهور ایشان این است که امام حسین علیه السلام جهانی شود. و آن لحظه که امام زمان عجل ‌الله ‌تعالی‌ فرجه کنار خانه کعبه می ایستند و خودشان را معرفی می کنند می فرمایند: «یا اهل العالم ، انَّ جدّی الحسین.» معلوم می شود که آن زمان تمام مردم امام حسین علیه السلام را می شناسند.

به طور مثال امروزه شاهد هستیم که در دانشگاه کالیفرنیا روز عاشورا روی بطری های آب برچسب می زنند که امروز روزی است که آقای ما را در کربلا با لب تشنه شهید کردند و بین شهروندان توزیع می کنند.

دنیا عوض شده است. در قلب اروپا راه می روند و می گویند آقای ما حسین علیه السلام را می شناسید؟ آن آقایی که ناله می کردند: «هل من مغیث یغیثنی» و هیچ کسی جواب ایشان را نمی داد، امروز جهانی شده است. روز قیامت خداوند به ما می گوید امانتی به تو داده ام، با آن چه کرده ای؟ یکی از امانت هایی که خدا به ما داده است خانواده ما هستند.

امانت داری خداوند

حالا تصور کنید اگر برخورد من در زندگی برخورد با امانت الهی باشد آن وقت کل زندگی آدم را نور می گیرد و زندگی آشفته نیست. وقتی از سرکار می آیم و یک شاخه گل برای همسرم گرفته ام می گویم این گل را به عنوان سالگرد ازدواجمان به امانت تو می دهم. خدا روز قیامت می گوید: به زنت گل دادی و ما عبادت برایت نوشتیم. قشنگی دین ما این است گفت: خوشا آنان که دائم در نمازند. معنایش این نیست که دائم در نماز هستند، معنایش این است که هر کاری که می کنند عبادت است.

شیخ رجبعلی خیاط4 به شاگردش می گفت: سوزن که می زنی برای خدا بزن. اگر فرزندتان را به مدرسه می برید می تواند عبادت برای شما شود زمانی که بگویید خدایا امانت تو را اداره می کنم. آن وقت عبادت می شود.

لحظه لحظه زندگی می تواند عبادت باشد آن وقت همه حالات انسان عبادت می شود. روایتی در کتاب مستدرک الوسایل است که امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: من و فاطمه سلام الله علیها در خانه بودیم. فاطمه سلام الله علیها کنار اجاق نشسته بود و من هم داشتم عدس پاک می کردم، در همین حال رسول خدا صلی الله علیه و آله وارد شدند و این صحنه را دیدند که من در کارهای خانه کمک می کنم.

گفتم بفرمایید. فرمودند: علی جان این که می گویم حرف خودم نیست از خدا است. فرمودند: هیچ مردی نیست که در کارهای خانه به همسرش کمک کند و بابت هر مویی که در تن این مرد است خدا یک سال عبادت که هر شب نماز و هر روز روزه است برای او می نویسد. پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمودند: خدا ثواب انبیاء علیهم السلام را به آن مرد می دهد که در کارهای خانه به همسرش کمک کند. خداوند اسم او را در دیوان شهیدان می نویسد. ثواب هزار شهید برای او می نویسد. بابت هر رگی که در تن این مرد است یک شهر در بهشت به او می دهد.

یک ساعت کار در خانه از هزار سال عبادت بالاتر است. یک همچین مردی قبل از مرگ جایگاه خودش در بهشت را می بیند. اسلام این است. آن روزی که هیچ کسی در دنیا زن را به حساب نمی آورد، 1400 سال پیش پیغمبر ما خم می شود و دست دخترش را می بوسد. در روایت پیغمبر صلی الله علیه و آله است که اگر مردی به ناروا سیلی به گوش همسرش بزند، خدا در روز قیامت خازن جهنم را مامور می کند که 70 سیلی از آتش به او بزند. این دین ما است. می گوید زنت امانت بود با امانت منِ خدا چه کردی؟

خدا به ما چیزهایی داده است و حواسمان نیست. در حدیث است که می فرماید: اگر می خواهید نمازتان نماز بشود هر بار که نماز می خوانید فکر کنید آخرین نماز است. در روایت است که وقتی موقع مرگتان می شود فرشته مرگ به شما یک نگاهی می کند و اگر یک لیوان شیر در دستتان باشد به شما می گوید در پرونده تو ثبت شده بود که مثلا این تعداد لیوان شیر بخوری، لیوان آخرت را بخور تا برویم. تعداد همه عطسه ها و سرفه ها و نگاه ها و لبخندها و ... را خداوند حساب کرده است. اگر بدانیم آخرین نمازمان است پر از آه و ناله و دعا می شود.

زندگی خوب آن زندگی است که وقتی به نزدیکی های خانه می رسی قدم هایت با شتاب تر شود. اگر زنی زمان برگشتن همسرش به خانه می رسد، بیشتر انتظار بکشد برای آمدنش. باید خانه محل آرامش شود. زن و شوهر باید مسکن هم باشند. کار به جایی می رسد که پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: اگر در کارهای خانه به همسرت کمک کنی عبادت است.

اگر کسی این طور زندگی کند هر لحظه بمیرد با یاد خدا مرده است. فرق می کند صبح وقتی بچه چشمش را از خواب باز می کند با صدای مناجات پدر و مادر باشد یا با صدای نعره آنها باشد. امروز اگر یک ذره دین در این مملکت مانده است با همین نوع تربیت کردن های پدر و مادرمان است وگرنه با این توطئه های دشمن نباید اثری از دین باقی می ماند. اگر هم مانده است معجزه امام و شهدا و یاری امام حسین علیه السلام است.

/1102101304

حجت الاسلام زائری:

پی نوشت:

1.     

آیه 21 سوره نساء

2.     

آیه 56 سوره ذاریات

3.     

آیه 88 سوره شعراء

4.     

رجبعلی نکوگویان (زادهٔ ۱۲۶۲، تهران - درگذشتهٔ ۲۲ شهریور ۱۳۴۰، شهر ری)، مشهور به شیخ رجبعلی خیاط از عارفان مشهور است. پدرش، مشهدی باقر، پیشه‌ور بود. رجب علی نکوگویان در روز دهم شهریور ۱۳۴۰ هجری شمسی و در سن ۷۸ سالگی درگذشت. او را از عارفان و اهل باطن دانسته‌اند و گفته شده که توانایی شناسایی باطن افراد (در اصطلاح شیعی: چشم برزخی) را داشته است. قبر او در ابن‌بابویه تهران است.