حجت الاسلام ذوالفقاری: پیامبر(ص)، الگویی برای همۀ انسان ها
وارث : جلسۀ هفتگی هیئت سپهسالار کربلا با سخنرانی حجت الاسلام ذوالفقاری و مداحی کربلایی وحید یوسفی و سید مهدی هاشمی برگزار شد.
پیامبر(ص)، الگوی همه انسان ها
در سورۀ احزاب آیۀ 21 خداوند فرموده است : " برای شما در وجود و شخصیت پیغمبر خاتم صلوات الله علیه اسوه ای حسنه و الگوی نیکویی است" انبیا قبلی هم مثل حضرت ابراهیم علیه السلام چنین آیه ای برایشان نازل شده است. مشخص است که انبیا و ائمه علیهم السلام الگو هستند. برای ماهایی که در عصر غیبت زندگی می کنیم و نه با امام زمانمان ارتباط مستقیم داریم و نه با پیغمبر، لازم است که یک الگویی داشته باشیم و طبق آن الگو عمل کنیم. چه در اجتماع و چه در مسائل دینی و شخصی و سیاسی.
خیلی ها هستند که در مملکت جمهوری اسلامی زندگی می کنند اما الگویشان غربی است.
خداوند در این آیه با معرفی الگو، حجت را برای ما تمام کرده است. در این عصری که ما زندگی می کنیم هستند شخصیت هایی که از پیغمبر صلوات الله علیه پیروی می کنند. انقلابی که امام خمینی رحمة الله علیه انجام دادند، مو به مو از پیروی از شخصیت پیامبر صلوات الله علیه بود.
دنیا الان چشمش به این است که ببینند جمهوری اسلامی می خواهد یک بخشی از دین را زنده کند، همگی بسیج می شوند و هزینه می کنند که نتواند این کار را بکند.
اگر به دین عمل نکنیم خودمان ضرر می کنیم
این دین تعطیل نمی شود. این گونه نیست که ما بگوییم اگر ما مجری دین نباشیم دین ضایع می شود و از بین می رود، نه این خودمان هستیم که ضرر می کنیم. اگر ما یک بخشی از دین را در همین هیئت ها نیاوریم خودمان ضرر می کنیم! لذا این شعار اولیه ای است که ما باید زیر این پرچم جمع بشویم، وقتی جمع شدیم می بینیم که این دین حرف دارد برای گفتن، پیام دارد، زندگی و شخصیت می سازد.
امام خمینی و مقام معظم رهبری، الگوی هردو پیامبر صلوات الله علیه بودند. " لَقَدْ کانَ لَکُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَکَرَ اللَّهَ کَثيراً " برای شما در شخصیت پیغمبر صلوات الله علیه یک الگو است، برای هرکس که می خواهد پیامبر برایش الگو باشد.
در بحث اخلاق پیامبر ما نمونه بودند. چرا حضرت محمد صلوات الله علیه به پیامبری برگزیده شدند؟ هر شخصیتی که به مقامی رسید و امتیازی گرفت به خاطر یک ویژگی ای بوده است. خداوند از حضرت موسی علیه السلام پرسید میدانی چرا تو را به عنوان پیامبر انتخاب کردم؟ به دلیل این رحمی که در دلت داری، حتی نسبت به حیوانات!
همۀ انبیا غالباً شغلشان چوپانی بود. یک گوسفندی از گلۀ حضرت موسی علیه السلام فرار کرد. حضرت موسی دوید دنبالش تا جایی که هردو خسته شدند، حضرت گوسفند را بغل کرد و گفت تو دیگر خودت نمیتوانی به گله برگردی من باید تو را ببرم، خسته شده ای.
خداوند می فرماید به دلیل این رحمی که داری تو را به این مقام رساندیم.
چرا حضرت محمد (ص) به پیامبری مبعوث شد؟
خداوند به حضرت محمد صلوات الله علیه می فرماید تو را به دلیل حُسن خلق به پیامبری برگزیدیم. به خاطر اخلاق زیبایی که داری تو را به این مقام و مرتبه رساندیم.
کسانی که خارج از دین اسلام بودند وقتی اخلاق پیامبر صلوات الله علیه را می دیدند مشتاق می شدند که به دین اسلام بیایند.
یک روایتی از امام علی علیه السلام در نهج البلاغه دیدم که می فرمودند هروقت در جنگ ها عرصه بر ما تنگ میشد، به سراغ پیغمبر صلوات الله علیه می رفتیم چون ایشان نزدیک ترین شخص به دشمن بودند.
پیغمبر اهل کار بودند و امرار معاش می کردند، ما چه وجهه تشابهی با ایشان داریم؟ آیا شماها دوست دارید که می توانستید به سوریه بروید و بجنگید؟ پیش خودتان می گویید کاش موقعیتش بود ما هم می رفتیم برای اسلام می جنگیدیم و آخرهم شهید می شدیم و به بهشت می رفتیم؟ چرا انقدر بهشت را دور می بینید؟ حدیث داریم کسی که تلاش می کند و کار می کند برای امرار معاش خانواده اش مانند مجاهدی است که در راه خدا جنگ می کند.
ما خیلی از اینها را در حوزۀ دین دور و دست نیافتنی می بینیم. در همین آیۀ 21 سورۀ احزاب وقتی می فرماید ذکر خداوند را بگویید، منظور از ذکر، ذکر گفتن با تسبیح نیست. امام خمینی رحمة الله علیه می فرمودند منظور از ذکر "یاد خدا " است، این که انسان در هیچ کاری خداوند را فراموش نکند.
این پیامبری که خداوند می فرماید برای شما بهترین الگو است، فقط در بخش نماز و روزه و اینها نیست بلکه در تمامی جنبه های زندگی باید برای ما الگو باشد. در همسر داری، بچه داری، همسایه داری و ... در همۀ اینها باید از پیامبر صلوات الله علیه الگو بگیریم.