قرآن کریم حضرت عیسی(ع) را به بهترین وجه معرفی کرده است

کد خبر: 47005
آیت‌الله رمضانی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در معرفی شخصیت و جایگاه حضرت عیسی(ع) گفت: قرآن کریم این پیامبر الهی را به بهترین وجه معرفی کرده است.
وارث : آیت‌الله رمضانی، مدیر مرکز اسلامی هامبورگ، 10 دی‌ماه در مراسم بزرگداشت میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) که در این مرکز برگزار شد، با اشاره به جایگاه حضرت عیسی(ع) در قرآن کریم، گفت: روز 25 دسامبر به باور بسیاری از مسیحیان، روز میلاد حضرت مسیح(ع) است؛ این عید بزرگ را به همه موحدان عالم، به ویژه پیروان آن پیامبر بزرگ تبریک و تهنیت می‌گویم.

وی با بیان اینکه حضرت عیسی(ع) به‌عنوان یکی از پیامبران اولوالعزم الهی دارای شریعت مخصوص به خود بوده است، افزود: بر اساس آموزه‌های اسلام و قرآن کریم، یک مسلمان واقعی باید به همه پیامبران الهی ایمان و اعتقاد داشته باشد و نمی­‌تواند حتی یکی از پیامبران الهی را انکار کند. قرآن کریم در این زمینه می‌فرماید «لاَ نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ» این درست نیست که گفته شود ما به برخی ایمان می‌آوریم و به برخی دیگر ایمان نمی‌آوریم.


مدیر مرکز اسلامی هامبورگ با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در معرفی شخصیت و جایگاه این پیامبر الهی، بیان کرد: مولود مقدس، بنده خدا، پسر انسان، مسیح(نجات‌بخش)، صورت خدای نادیده، کلمه خدا، پسر خدا و ... از جمله تعابیری است که در کتب عهد عتیق و عهد جدید در معرفی حضرت عیسی (ع) عنوان شده است؛ اما قرآن کریم حضرت عیسی(ع) را به بهترین وجه معرفی می‌کند.


وی گفت: در سوره مبارکه مریم در معرفی حضرت عیسی(ع) آمده است «غُلَامًا زَکِیّاً» بچه پاک و پاکیزه، «آیَةً لِّلنَّاسِ» یک نشانه و آیه، «رَ‌حْمَةً مِّنَّا» رحمت الهی، «وَ کَانَ أَمْراً مَّقْضِیّاً» یک امر قطعی و انکارناپذیر، « قَالَ إِنِّی عَبْدُ اللَّهِ» می­‌گوید من بنده و مخلوق خدا هستم.


رمضانی ادامه داد: «آتَانِیَ الْکِتَابَ وَجَعَلَنِی نَبِیًّا» قرآن کریم حضرت عیسی(ع) را صاحب شریعت می‌داند و اینکه برخی دین مسیحیت را دارای شریعت نمی‌دانند برخلاف آیات قرآن کریم است. «وَجَعَلَنِی مُبَارَ‌کًا» قرآن ایشان را به‌عنوان یک مولود مبارک معرفی می‌کند که به مادرش بسیار احترام می‌گذارد «وَبَرًّ‌ا بِوَالِدَتِی».


وی اظهار کرد: همچنین در سوره مبارکه آل عمران آن حضرت با تعابیر «إِنَّ اللّهَ یُبَشِّرُکِ بِکَلِمَةٍ مِّنْهُ» او کلمه خداست، «اسْمُهُ الْمَسِیحُ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ» خداوند نام او را عیسی و مسیح نهاده است، «وَجِیهاً فِی الدُّنْیَا وَالآخِرَةِ» در دنیا و آخرت صاحب آبروست، « وَمِنَ الْمُقَرَّبِینَ» او از مقربین است، « وَیُکَلِّمُ النَّاسَ فِی الْمَهْدِ وَکَهْلاً» در گهواره سخن می‌گفت که از معجزات حضرت عیسی(ع) است، « وَمِنَ الصَّالِحِینَ» او از شایسته‌گان است، «وَیُعَلِّمُهُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالإِنْجِیلَ» خداوند به او حکمت و کتاب تورات و انجیل را آموخته است، معرفی شده است.


رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه در بخش دیگری از سخنان خود با استناد به آیات قرآن کریم به تشریح داستان ولادت حضرت عیسی(ع) و جایگاه حضرت مریم(س) پرداخت و گفت: وقتی قرآن کریم در رابطه با خلقت حضرت عیسی(ع) سخن می‌گوید، شخصیت حضرت مریم(س) را نیز معرفی می‌کند.


وی با اشاره به اینکه نام حضرت مریم(س) 33 بار در قرآن آمده است، بیان کرد: در کل قرآن کریم از هیچ زنی به آشکارا به اسم یاد نشده است و فقط نام حضرت مریم(س) آمده است؛ البته صرف استعمال یک نام، فضیلت محسوب نمی‌شود چه اینکه نام فرعون هم در قرآن آمده است؛ آنچه باعث فضیلت می‌شود، اوصاف اشخاص است. در قرآن کریم از زنان مؤمنه و غیر مؤمنه سخن به میان آمده است و اوصاف آنان ذکر شده است. در رابطه با حضرت فاطمه(س) در آیه تطهیر، آیه مباهله، آیاتی از سوره انسان، سوره کوثر و آیات دیگر فضائلی ذکر شده است که با شخصیت آن حضرت تطبیق می‌کند. در رابطه با مادر و خواهر حضرت موسی(ع)، همسر حضرت لوط(ع) و ... نیز اوصافی ذکر شده است.


مدیر مرکز اسلامی هامبورگ عنوان کرد: شاید اینکه نام حضرت مریم(س) به این شکل خاص در قرآن برده شده است یکی از دلایل آن، این باشد که قرآن می‌خواهد بشری بودن حضرت عیسی(ع) را معرفی کند.


وی با بیان اینکه در قرآن کریم در سوره‌های مختلف به داستان تولد حضرت عیسی(ع) اشاره شده است؛ افزود: در سوره مبارکه مریم می‌خوانیم «وَاذْکُرْ فِی الْکِتَابِ مَرْیَمَ إِذِ انتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَکَانًا شَرْقِیًّا/(16)؛ و در این کتاب از مریم یاد کن آن‌گاه که از کسان خود در مکانى شرقى به کنارى شتافت»، «فَاتَّخَذَتْ مِن دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْ‌سَلْنَا إِلَیْهَا رُ‌وحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرً‌ا سَوِیًّا/(17)؛ و در برابر آنان پرده‏‌اى بر خود گرفت پس روح خود را به‌سوى او فرستادیم تا به شکل بشرى خوش‏‌اندام بر او نمایان شد»، «قَالَتْ إِنِّی أَعُوذُ بِالرَّحْمَن مِنکَ إِن کُنتَ تَقِیًّا/(18)؛ مریم گفت اگر پرهیزگارى من از تو به خداى رحمان پناه می‌برم».


رمضانی افزود: «قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّکِ لِأَهَبَ لَکِ غُلَامًا زَکِیًّا/(19) گفت من فقط فرستاده پروردگار تو هستم براى اینکه به تو پسرى پاکیزه ببخشم»، «قَالَتْ أَنَّى یَکُونُ لِی غُلَامٌ وَلَمْ یَمْسَسْنِی بَشَرٌ وَلَمْ أَکُ بَغِیًّا/(20)؛ گفت چگونه مرا پسرى باشد با آنکه دست بشرى به من نرسیده و بدکار نبوده‌‏ام»، «قَالَ کَذَلِکِ قَالَ رَبُّکِ هُوَ عَلَیَّ هَیِّنٌ وَلِنَجْعَلَهُ آیَةً لِلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِّنَّا وَکَانَ أَمْرًا مَّقْضِیًّا/(21) گفت فرمان چنین است پروردگار تو گفته که آن بر من آسان است و تا او را نشانه‏‌اى براى مردم و رحمتى از جانب خویش قرار دهیم و این دستورى قطعى بود». در واقع تولد حضرت عیسی(ع) به این صورت معجزه خداوند متعال است و برای خداوند آسان است همان‌طور که حضرت آدم را نیز از خاک خلق کرد.


رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه در ادامه با اشاره به آیات 22 تا 29 سوره مبارکه مریم گفت: حضرت عیسی(ع) صاحب شریعت است ولی متأسفانه طی زمان شریعت ایشان به دست برخی تحریف شده است. موعظه‌ها و پند‌های حضرت عیسی(ع) بسیار زیباست و حتی بعضی از آنها در کتاب‌های روائی ذکر شده است و اگر امروزه این پندها بیان شود چون مسیر و هدف انبیاء الهی(ع) واحد بوده است، قابل پذیرش است.


وی اظهار کرد: در رابطه با سرانجام حضرت عیسی(ع) یهودیان معتقدند که آن حضرت توسط یکی از پیروانش کشته شده است. مسیحیان بر این باورند که حضرت عیسی(ع) به صلیب کشیده شد و بعد ایشان را در قبر گذاشتند و بعد از سه روز از قبر بیرون آمد و عروج کرد. اما مسلمانان معتقدند که مسیحیان فرد دیگری را که شبیه حضرت عیسی(ع) بود به صلیب کشیدند و عروج حضرت عیسی(ع) عروج انسان کامل است و ایشان خواهد آمد.


مدیر مرکز اسلامی هامبورگ گفت: در روایات نقل شده است که حضرت عیسی(ع) در آخرالزمان می‌آید. ایشان 40 سال زندگی می‌کند، ازدواج می‌کند و صاحب فرزند می‌شود و به امام زمان(عج) اقتدا می‌کند و این اقتدا باعث می‌شود که خیلی‌ها به اسلام روی آورند.

/1102101305