حجت الاسلام شجاعی: حب دنیا موجب دوری از اهل بیت (ع) می شود
ویژگی های یاران امام زمان (عج)
چه کنیم که مثل اصحاب ابا عبدالله علیه السلام شویم؟ گفتیم که امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کسی که می خواهد یار مهدی ما باشد باید دارای یک سری ویژگی ها باشد. اولینش اخلاق بود. باید دارای مکارم اخلاق باشد. نباید هر حرفی را گوش کند. نباید با هر کسی نشست و برخاست داشته باشد. مرحوم آیت الله بهجت رحمت الله علیه فرموده بودند: با کسی نشست و برخاست کنید که اگر او را می بینید شما را یاد خدا بیندازد. اگر با او نشست و برخاست کردی و شما را یاد خدا انداخت بدان او رفیق شما است. رفیقی است که از او چیزی یاد می گیری. نگاهش روی تو تاثیری می گذارد. اگر دیدی رفیقت باعث گمراهی ات می شود بدان او رفیق نیست و دشمن است. او کسی است که باعث می شود تو از آن حالت معنوی که داری خارج شوی.
حب دنیا موجب دوری از اهل بیت (ع) می شود
خیلی از آدم ها بودند که جزء نزدیکان ائمه علیهم السلام بودند ولی نگاهی که داشتند باعث تغییرشان شد. جناب زبیر لقب سیف الاسلام را داشت. ما در مورد دو نفر داریم که می گویند: جزء محارم اهل بیت علیهم السلام هستند. سلمان و زبیر. زبیر کسی است که با ابوبکر و عمر و عثمان بیعت نمی کند. وقتی آن ملعون به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها حمله می کند زبیر جزء کسانی بود که در داخل خانه امیرالمومنین علیه السلام بوده است. در حمایت امیرمومنان شمشیر می کشد و او را کتک می زنند. حضرت زهرا سلاماللهعلیها در وصیت نامه اش سفارش کرده است که اگر در انجام بعضی از وصایای من نمی توانی به تنهایی عمل کنی بگذار زبیر آن ها را انجام بدهد.
زبیر شخص محبوبی بوده است. مورد احترام بوده است و اهل بیت علیهمالسلام آن ها را قبول داشتند چه دلیلی موجب می شود که از آنها جدا شوند؟ این ها محبت به دنیایشان زیاد می شود. به خاطر محبت به دنیا اولین جنگی که مسلمان در مقابل مسلمان می ایستد را زیبر رقم می زند. اولین جنگی که رقم می زند جنگ جمل است. یک زمانی "منا اهل البیت" بود. حب دنیا باعث شد او جدای از اهل بیت علیهم السلام شود.
یک جمله ای ابا عبدالله الحسین علیهالسلام نسبت به نزدیک ترین افراد خانواده اش محمد حنفیه دارد. وقتی از مکه بیرون می رفتند نامه ای نوشتند با این متن: نامه از حسین بن علی علیه السلام به محمد حنفیه. انگار که دنیا هیچ وقت نبوده و انگار که آخرت همیشه هست. یعنی طلب دنیا نکنید. دنیا یک تایم کمی است. آخرت را بچسبید. دنیا چشمت را پر نکند. این قدر که سریع می گذرد انگار هیچ وقت نبوده است. فکر می کنیم که هیئتی هستیم و رستگار می شویم! قبر و قیامت ترس دارد. ائمه علیهم السلام هم از قبر و قیامتشان می ترسیدند. بهانه خلقت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها می فرمایند: اگر مردم می دانستند در قبرها چه می گذرد لحظه ای به فکر گناه نمی افتادند.
باید دارای اخلاق باشیم. باید اخلاقیات را رعایت کنیم. نسبت به خانواده و دوستان و ... وگرنه هر چقدر پا بزنید در جا زده اید. علی بن مهزیار چندین سال به مکه می رفت. بعد از بیست، سی سال خدمت امام زمان عجلاللهتعالیفرجه رسید و امام از او پرسید: کجا بودی؟ او جواب داد: من سال ها به اینجا می آمدم تا شما را ببینم. امام به او فرمودند: ما شبانه روز منتظر تو بودیم. امام زمان منتظر ما هستند همه فکر می کنند ما منتظر او هستیم. به اندازه یک ظرف آب در تشنگی ات اگر آقا را بخواهی ایشان را می بینی. وقتی که آب را نبینی له له می زنی. تشنه امام زمان عجلاللهتعالیفرجه نباشی برایت فرقی نمی کند.
ورع و تقوا
دومین مرحله ورع و تقوا است. ورع و تقوا یعنی انجام واجبات و ترک محرمات. یعنی طرف با گناه قهر می کند. خیلی از جوانان این طور هستند. وقتی گناه را می بینی چشمت را ببند و بگو من بخاطر شما از گناه گذشتم تو عنایتت را از من برندار. چشمی که نام امام حسین علیه السلام را می شنود و گریه می کند حیف است که گناه کند. چون عاشق تو هستم با گناه و معصیت قهر می کنم. کسی که دنبال مهدی فاطمه باشد تن و بدن آقایش را نمی لرزاند. می گوید من آقایم را دوست دارم. چرا گناهی کنم که تن و بدنش بلرزد. زینت دادن مجلس اهل بیت علیهم السلام خودش یک ثواب بزرگ است.
/1102101304