حجت الاسلام مومنی: تا توسل به حضرت معصومه (س) وجود دارد، نگویید به درب بسته خورده ایم+گزارش تصویری

کد خبر: 48252
شام شهادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی و مداحی حاج نادر جوادی در حسینیه اعظم مکتب العباس علیه السلام برگزار شد.


وارث: شام شهادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی و مداحی حاج نادر جوادی در حسینیه اعظم مکتب العباس علیه السلام برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی را می خوانید:

حجت الاسلام سید حسین مومنی: حضرت معصومه(س)، جایگاه منحصر به فردی در میان تمام امامزادگان دارند

جایگاه منحصر به فرد حضرت معصومه(س) در میان امامزادگان


در میان امامزادگان، نظیر حضرت معصومه سلام الله علیها را از نظر علو درجات نداریم. به دلیل خصوصیات منحصر به فردی که ایشان دارا می باشند.


چند دسته سفارش در زیارات ائمه و اولیای الهی داریم. یک دسته آنهایی است که امام معصوم، سفارش و ترغیب به زیارت امام معصوم دیگری دارند که طبیعی و قابل هضم می باشد. به طور مثال تمامی ائمه علیهم السلام، سفارش به زیارت امام حسین علیه السلام نموده اند.


اما وقتی امام معصوم تشویق به زیارت امامزاده ای میکند، نشان از شان و مقام والای آن حضرت دارد. تنها امامزاده ای که امام معصوم ترغیب به زیارت آن کرده اند، حضرت معصومه سلام الله علیها می باشند. امام صادق علیه السلام، امام رضا علیه السلام، امام جواد علیه السلام، امام کاظم علیه السلام سفارش به زیارت این بانوی بزرگوار نموده اند.


امام رضا عليه السلام فرمود: «مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَّةُ»1؛ «کسي که فاطمه معصومه را زيارت کند بهشت براي او خواهد بود«


امام جواد عليه السلام فرمود: «مَنْ زارَ قَبْرَ عَمَّتي بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ»2؛ «کسي که قبر عمه‌ام را در قم زيارت کند، بهشت براي او است»


اما اگر امام معصوم تاکید به زیارت امامزاده ای بفرمایند، کاشف از مقام والای آن امامزاده است. زیارت 3 تن از امامزاده ها، توسط ائمه اطهار بسیار تاکید شده است. اول زیارت حضرت عباس علیه السلام، دوم زیارت حضرت علی اکبر علیه السلام، و سوم زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها. امام رضا علیه السلام زیارت نامه و آداب زیارت برای ایشان بیان کرده اند. آداب زیارت به این دلیل بیان شده است، تا شخص قبل از اینکه به دیدار شخص والامقام میرود، وجودش از آلودگی ها پاک شده باشد. وقتی حضرت این آداب را بیان میکنند، کاشق از مقام والای حضرت معصومه سلام الله علیها است.


سعی کنید خودتان را مقید به زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها بنمایید. برکات و آثاری وصف ناپذیر در زیارت حضرت وجود دارد. با معرفت زیارت کنید، به گونه ای که گویا همه ی ائمه را زیارت می نمایید.


توصیه به والدین برای عاقبت به خیری فرزندان


تا توسل به حضرت معصومه سلام الله علیها وجود دارد، نگویید به درب بسته خورده ایم. به جوانان اکیدا توصیه می کنم، دل در گرو محبت خانم حضرت معصومه قرار دهند. برای اینکه در زندگی دنیا و آخرت به موفقیت برسید، توسل به حضرت را فراموش نکنید. والدین اگر نگران عاقبت به خیری و آینده فرزندانتان هستید، از حضرت درخواست کنید، جوانهایتان را به ایشان بسپارید. از حضرت بخواهید محبت اهل بیت علیهم السلام و توفیق زیارت ایشان از شما گرفته نشود. وجود نازنین حضرت معصومه به قدری دارای امتیازات والایی است که، بسیاری از علما و بزرگان از ایشان استمداد و یاری می جستند. باید دانست عزتی را که خدا میخواست در قبر و حرم حضرت فاطمه سلام الله علیها قرار دهند، در قبر حضرت معصومه قرار داده اند. چون حضرت فاطمه سلام الله علیها، خودشان می خواستند قبرشان مخفی بماند.


امام صادق علیه السلام میفرمایند: ان لله حرما و هو مكةو لرسوله حرما و هو المدينةو لأمير المؤمنين حرما و هو الكوفةو لنا حرما و هو قم، و ستدفن فيه امرأة من ولدي تسمي فاطمة من زارها وجبت لهالجنة. 3



خداوند حرمي دارد كه «مكه» است، پيامبر خدا را هم حرمي است كه «مدينه» است وامير المؤمنين هم حرمي دارد كه «كوفه» است و ما امامان حرمي داريم كه «قم» است.بزودي بانويي از فرزندان من به نام «فاطمه» در آنجا مدفون خواهد شد كه هر كس او رازيارت كند، بهشت برايش واجب مي شود.


یعنی محل دفن امام حسین کربلاست، اما حرم ایشان در قم است، محل دفن امام رضا در مشهد است اما حرم ایشان در قم است. این مساله در تمامی ائمه صدق می کند. حرم حضرت از چنین جایگاهی برخوردار هستند.


استقبال ویژه ی مردم قم از حضرت معصومه(س)


علامه مجلسي از تاريخ قديم (تأليف فاضل دانشمند حسن بن محمد كه در سال 378 ق نوشته شده) نقل مي كند كه گفت: قول صحيح تر اين است : هنگامي كه خبر ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به ساوه و خبر بيماري او به آل سعد (شيعيان عرب اشعري) رسيد آل سعد به اتفاق تصميم گرفتند به ساوه بروند و آن حضرت را دعوت كرده و به قم بياورند. در ميان آنها موسي بن خزرج بن سعد اشعري وقتي كه به كاروان حضرت معصومه سلام الله علیها رسيد مهار شتر او را (كه آن حضرت در اين هنگام در ميان محمل سوار بر شتر بود) گرفت و او را به قم آورد و در خانه خود مهمان نمود. حضرت معصومه سلام الله علیها شانزده يا هفده روز در خانه موسي بستري بود تا از دنيا رفت.


نظر به اين كه حضرت معصومه (س) دهم يا دوازدهم ربيع الثاني از دنيا رفت و شانزده روز در قم زيست نتيجه مي گيريم كه ورود آن حضرت به قم تقريباً در روز 23 ربيع الاول سال 201 قمري بوده است. مردم قم كه اكثريت قاطع آنها شيعه بودند از ورود حضرت معصومه (س) به قم بسيار شادمان شدند.


در اين چند روزي كه ایشان در قم بود از فراق برادر مي گريست و بسيار غمگين بود. در سراي موسي بن خزرج عبادتگاهي داشت كه هنوز باقي است و هم اكنون آن مكان مقدس با بنايي با شكوه مشخص است و در كنار آن مسجد مجلل و چند حجره وجود دارد كه به عنوان مدرسه علميه ستيه (در محله ميدان مير قم) خوانده مي شود. سرانجام آن حضرت پس از هفده يا شانزده روز از دنيا رفت. مردم قم با خبر رحلت او بسيار محزون و سوگوار شدند به خصوص خاندان اشعري در سوگ و غم فرو رفتند.


اهالی قم به سبب استقبال و احترام شایانی که از حضرت معصومه به عمل آوردند، تا قیام قیامت سربلند خواهند بود. هرساله مراسم نمادین این استقبال در قم برگزار می شود.

پی نوشت:


1- کامل الزيارات، ص 536، ح 826/ بحارالانوار، ج 102، ص 265/ ثواب الاعمال، ص 124/ عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 267.
2- کامل الزيارات، ص 536، ح 827.


3- بحارالانوار، ج 99، ص 267