حجت الاسلام درویشی: باید برای حضرت رباب(س) بزرگداشت برگزار کنیم
وارث: جلسه هفتگی هیئت انصار المهدی عجل الله تعالی با سخنرانی حجت الاسلام داود درویشی و مداحی حاج محمد نوروزی ،حاج محمد سهرابی، کربلایی علی پور کاوه، برگزار شد.
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام شیخ داوود درویشی را می خوانید:

وقتی سختی های عالم قبر، برای مومن آسان می شود
در روایات از سختی ها، سراشیبی و سرازیری قبر زیاد سخن گفته شده است. در روایت آمده وقتی مرده را خاک میکنید، دو چوب خشک را خیس کنید و در خاک قبر بگذارید، رسیدگی به اعمال میّت تا وقتی که چوبها خشک می شود، تمام خواهد شد. اگر کسی در دنیا عاشق امیرالمومنین و امام حسین علیه السلام باشد، هنگام مرگ مثل کسی است که به حجله عروسی می رود. سختی های عالم قبر برای چنین مومنی بسیار سهل و آسوده است.
حب به امام علی علیه السلام
روزی پیامبر صلوات الله علیه مشاهده کردند شخصی را بسیار غریبانه تشییع می کنند. پرسیدند این شخص کیست؟ گفتند غلامی سیاه پوست است. پیامبر دستور دادند، امام علی علیه السلام بیایند. از امام پرسیدند آیا این شخص را می شناسد. امام فرمودند بله این شخص هرگاه مرا در کوچه ها میدید ابراز علاقه و اظهار محبت می کرد. میگفت من از مال دنیا چیزی ندارم و غلا م هستم، اما قلبم از عشق و علاقه به شما لبریز است. پیامبر صلوات الله علیه به امام گفتند تمام کارهای تجهیز این میت را خودت انجام بده و در قبر بگذار. آری نتیجه عشق به امیرالمومنین اینگونه است. عشق به ایشان در همه جا به کار انسان می آید، مخصوصا بعد از مرگ.
جوانی از من پرسید آیا امکان دارد انسان از صبح تا شب عبادت خدا رابکند؟ گفتم بله. در روایت داریم حب به امیرالمومنین علیه السلام، عشق به ایشان، گفتن فضایل ایشان، حتی یا علی گفتن عبادت است. امام صادق علیه السلام فرموده اند: هرکس چنین عقیده و علاقه ای به امام علی داشته باشد، اگر در رختخواب هم بمیرد حکم شهید را دارد. ارزش و قرب شهید را بروید در روایات بررسی کنید.
امام علی علیه السلام تنها جنگجویی بودند که سپر به پشت و کمرشان نمی بستند، چون می فرمودند من هیچ گاه از جنگ فرار نمیکنم تا پشتم به دشمن باشد. شخصی ازامام صادق علیه السلام در خواست کرد دعا کنید وارد بهشت شوم. ایشان فرمود اگر به امام علی علیه السلام، حب داشته باشی و از قاتلین حضرت فاطمه سلام الله علیها بیزاری بجویی، حتما به بهشت میروی.
هر کس منتسب به امیرالمومنین علیه السلام باشد، دارای ارج و مقام والایی است. امیرالمومنین شخصا، حضرت رباب سلام الله علیها را به ازدواج امام حسین علیه السلام در آوردند. پدر حضرت رباب از بزرگان عرب بود. وقتی امیرالمومنین علیه السلام به خواستگاری رباب برای امام حسین علیه السلام رفتند، پدرشان گفتند خواهرشان را نیز به عقد امام حسن علیه السلام در آورند. از اینجا ارزش بالای حضرت رباب مشخص می شود.
علاقه عجیب امام حسین علیه السلام به حضرت رباب
امام حسین علیه السلام علاقه شدیدی به حضرت رباب سلام الله علیها داشتند. برای ایشان شعر می سرودند. می فرمود من عاشق خانه ای هستم، که در آن رباب و سکینه نفس می کشند. یا اگر حضرت رباب به مهمانی می رفتند و در منزل نبودند، امام حسین علیه السلام می فرمود: شب، پشت شب است. یعنی روز روشن برایم وجود ندارد، وقتی رباب نباشد. حضرت رباب هم بسیار به امام حسین علیه السلام، علاقه داشتند. در فرهنگ اسلامی هم بسیار توصیه شده که همسران، ابراز علاقه و محبت به یکدیگر داشته باشند.
فضیلت گریه بر امام حسین علیه السلام
ما شیعیان و سنی ها همه مسلمان هستیم. اما فقط شیعیان هستند که مومن محسوب می شوند. مومن کسی است که به پیامبر و دوازده امام معصوم ایمان داشته باشد، عشق به امام حسین علیه السلام نشانه ایمان است.عشق به ایشان انسان را بالا می برد. حتی اگر گناهکارباشید مجالس امام حسین علیه السلام را از دست ندهید. ایشان نجات دهنده است. حتی اگر اشتباهات و گناهان زیادی انجام داده باشی بدان با گریه بر امام حسین علیه السلام است، که تورا نجات خواهد داد. به جوانان توصیه میکنم، یکبار قبل از مرگ هم که شده، برای امام حسین علیه السلام گریه کنید. اگر هم خواستید کسی را هدایت کنید، او را به مجلس امام حسین علیه السلام، بیاورید تا برای حضرت گریه کند.
لزوم بزرگداشت برای حضرت رباب
حضرت رباب، پس از شهادت امام حسین علیه السلام، یکسال بیشتر زنده نماند، به سبب علاقه ای که به ایشان داشتند. یک سال در کربلا ماندند و برای ایشان اشک ریختند. بعد از واقعه کربلا هم خواستگاران زیادی داشتند. اما می فرمود من پدر شوهری جز رسول الله نمی خواهم، یعنی ای یزیدیان بدانید کسی را که شهید کردید، سر از تنش جدا ساختید، پسر پیامبر بود.
امام حسین علیه السلام می فرمایند، هرکس برای من گریه کند و عاشقم باشد، مادرم برایش مجلس ختم میگیرد. پس این گریه ها و اشکها را دست کم نگیرید.
جالب است بدانید، حلوایی که در مجالس عزاداری طبخ میشود، ایده اش از حضرت رباب بود. ایشان به قدری گریسته بودند که اشک در چشم نداشتند. کنیزی که با ایشان می گریست، اشک زیادی میریخت. وقتی علت را پرسید، آن کنیز گفت ما غذایی از آرد و عسل درست می کنیم که اشک چشم را زیاد میکند. حضرت رباب هم فرمودند از این به بعد در مجالس عزاداری برای شوهرم از این غذا طبخ کنید تا همه برای شوهرم اشک بریزند.
مواسات برای امام حسین علیه السلام
حضرت عباس علیه السلام با امام حسین علیه السلام مواسات کردند. مواسات یعنی، هرمصیبتی به امام حسین علیه السلام رسید، شبیه آن نیز برای شخص اتفاق بیفتد. در زیارت ناحیه مقدسه میخوانیم: السلام على ابىالفضل العباس بن امیرالمؤمنین، المواسى اخاه بنفسه، الآخذ لغده من امسه، الفادى له، الواقى الساعى الیه بمائه، المقطوعة یداه
این سلامی است که آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به قمر بنیهاشم علیه السلام در زیارت ناحیه مقدسه بیان میکند نکات جالبی دارد. یکی از این نکات، مواسات با برادر است. مواسات به دو گونه است: یکی مواسات مالی و دیگری مواسات جانی، در مواسات مالی فرد مال خویش را با برادر مسلمانش مساوی میداند و دارایی خود را با او تقسیم میکند که امام حسن علیه السلام چندین مرتبه این کار را انجام داد، در مواسات جانی شخص جان خود را مانند جان برادر دینی خود میداند و آن را حفظ میکند.
« اخبار الطوال دینوری» وقتی در مقتلش صفحه 257 درباره قمر بنیهاشم سخن میگوید: «وَ بَقِیَ الْعَبّاسُ بْنُ عَلیٍّ قائِما لإِِمامِ الحُسَینِ علیهالسلام یُقاتِلُ دُونَهُ وَ یَمیلُ مَعَهُ حَیْثُ مالَ حَتّی قُتِلَ رَحْمَةُ اللّه ِ عَلَیْهِ» همه به شهادت رسیدند، تنها عباس بن علی باقی ماند، در حالی که جلوی امام حسین علیه السلام ایستاده بود. شاید بگویید ما شنیدهایم قمر بنیهاشم با ادب است، چگونه جلوی امام ایستاده بود؟! درست شنیدهاید عباس علیه السلام با ادب است و این هم از ادبش است میخواهد جان امامش را حفظ کند «یقاتل دونه» جلوی حضرت میجنگد، هر طرف حضرت میرود، ایشان هم میرود یا نه بهتر است بگوییم هر طرف، حضرت خم میشود قمر بنیهاشم هم خم میشود تا مبادا تیری به بدن مولایش اصابت کند. این مواساتی که در زیارت ناحیه مقدسه بیان شده و به این مطلب اشاره دارد.
حضرت رباب سلام الله علیها هم مواسات کردند. ایشان هیچ گاه در سایه گریه نکردند، چون جنازه امام حسین علیه السلام در آفتاب قرار داشت. هیچ گاه جمله ای نگفتند تا دل امام حسین علیه السلام، بلرزد و ناراحت شوند. درباره حضرت علی اصغر علیه السلام، هیچ گاه نگفتند از تشنگی است که گریه می کند. حضرت علی اصغر ذبح شدند. ذبخ در لغت عرب اصطلاح خاصی است. هر بریده شدن سر را ذبح نمی گویند، تا رگ خاص و استخوان از بین نرود را ذبح نمی گویند. اما حضرت رباب هیچ گاه شکایت نکردند. ایشان به قدری ادب، معرفت و تسلیم داشتند. پس لازم است برایشان مجلس برگزار کرد، چون مادر شهید هستن.. باید بزرگداشت برای مقامشان برگزار کرد.