حجت الاسلام بنیانیان: مصافحه با انبیاء، پاداش زائر کربلا است

کد خبر: 48539
عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها در هیئت علمدار کربلا با سخنرانی شیخ مهدی بنیانیان و مداحی مداحان حاج محمد مولا، حاج علی عشرتی، کربلایی محمد علی خادمی، برگزار شد.

وارث: عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها در هیئت علمدار کربلا با سخنرانی شیخ مهدی بنیانیان و مداحی مداحان حاج محمد مولا، حاج علی عشرتی، کربلایی محمد علی خادمی، برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام شیخ مهدی بنیانیان را میخوانید:

شیخ مهدی بنیانیان: مصافحه با انبیاء، پاداش زائر کربلا است.

راه دشوار عالم پس از مرگ

مسیر بسیار طولانی بعد ازمرگ در پیش داریم. مواقف بسیار زیادی در عالم برزخ وجود دارد. گذر از هر کدام از این مواقف، 50 هزارسال به طول خواهد انجامید. در قیامت، هول و ترس به قدری زیاد است، که پدر و مادر فرزند خود را فراموش میکنند. همه در پی نجات دادن خود هستند. لذا بسیار مهم است که ره توشه ی مناسبی در دنیا کسب کنیم.

ثواب زیارت از نظر علما و اولیاء الله

علما و اولیای الهی به ثواب گریه بر امام حسین علیه السلام، اشاره های بسیار زیادی دارند. آیت الله قاضی، خاک کفش عزاداران حسینی را به عبایشان می زدند و میفرمودند: هرچه هست از امام حسین علیه السلام است. آیت الله بهجت، به مدت 16 سال در روایات و آیات قرآن گشته اند و فرموده اند: خیال می‌کنم گریه بر سیدالشهدا علیه السلام از افضل مستحبات باشد.  گریه بر سیدالشهدا علیه السلام از همه مستحبات بالاتر است حتی از نماز شب!

مصافحه با انبیاء

همچنین در بخشی دیگر با عنوان «انبیاء برای زیارت امام حسین علیه السلام از خداوند اجازه می‌خواهند و پیامبری نیست مگر آنکه کربلا را زیارت کرده است» آمده است: امام سجاد علیه السلام می‌فرماید: هر کس دوست دارد 124 هزار پیامبر با او مصافحه کنند،‌ در شب نیمه شعبان به زیارت امام حسین علیه السلام برود، فرشتگان و ارواح انبیاء از خداوند برای زیارت امام حسین علیه السلام اجازه می‌خواهند و به ایشان اجازه داده می‌شود،‌ خوشا به حال کسی که با ایشان مصافحه کند و ایشان با او مصافحه می‌کنند، پنج تن از آن‌ها رسولان اولوالعزم هستند که عبارتند از: نوح، ابراهیم، موسی،‌ عیسی و محمد صلوات الله علیه که صلوات خدا بر همه ایشان باد.

در تفسیر آیه وَ قالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذي صَدَقَنا وَعْدَهُ وَ أَوْرَثَنَا الْأَرْضَ نَتَبَوَّأُ مِنَ الْجَنَّةِ حَيْثُ نَشاءُ فَنِعْمَ أَجْرُ الْعامِلينَ1 گفته اند، منظور از کسانی که به زور وارد بهشت میکنند، همان گریه کنندگان بر امام حسین علیه السلام هستند.

در امان بودن زائر کربلا

در بخشی از فصل اول کتاب «نورالعین» با عنوان هنگامی که زائر پیاده به زیارت می‌رود،‌ می‌خوانیم: ابوسعید قاضی می‌گوید: به دیدار امام صادق علیه السلام در اتاقکی که از آن او بود رفتم، مزارم نزد او بود، شنیدم امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس پیاده به زیارت قبر امام حسین علیه السلام برود، خداوند برای هر گام و قدمی که بر می‌دارد و بر زمین می‌گذارد، ثواب آزاد کردن برده‌ای از فرزندان اسماعیل را برایش می‌نویسد.

در روایات داریم، اگر انسانها بدانند چه ثوابی در زیارت امام حسین علیه السلام قرار داده شده، هر لحظه از شدت محبت جان میدهند. شیطان با تمام جنود و لشگریانش در تلاش است، تا مردم از دستگاه امام حسین علیه السلام، خارج شوند. در تلاش برای خاموش کردن این محبت در دل مردم است.

به امام صادق علیه السلام عرض كردند: كمترين اثرى كه براى زائر قبر امام حسين علیه السلام است چيست؟ فرمود: كمترين تأثيرش اين است كه خداوند متعال، او و خانواده و مالش را حفظ مى كند تا به سوى اهل خويش برگردد ،و چون روز قيامت فرا رسد، خداوند حافظ او خواهدبود ».2

ولایت و حب امیرالمومنین

درباره ولایت و حب امیرالمومنین نیز روایات زیادی وارد شده است. قال رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وآله:
لَوْ أنَّ عَبْداً عَبَداللهَ مِثْلَ ما قامَ نُوحٌ فی قَوْمِهِ، وَکانَ لَهُ مِثْلُ اُحُدٍ ذَهَباً فَأنْفَقَهُ فی سَبیلِ اللهِ، وَ مُدَّ فی عُمْرِهِ حَتّی یَحُجَّ ألْفَ عام عَلی قَدَمَیْهِ، ثُمَّ قُتِلَ بَیْنَ الصّفا والْمَرْوَةِ مَظْلُوماً، ثمَّ لَمْ یُوالِکَ یا عَلِیٌ، لَمْ یَشُمَّ‌ رائِحَةَ الجَنّةَ وَلَمْ یَدْخُلْها؛ هرگاه بنده‌ای خدا را به مدت عمر نوح که در میان قومش قیام کرد [نهصد و پنجاه سال] به عبادت خدا بپردازد، و به مقدار کوه احد طلا داشته باشد و در راه خدا انفاق کند، و بر فرض به قدری عمر کند تا بتواند با پای پیاده هزار سال حج به جا آورد، و بعد دربهترین مکان بین صفا و مروه به ناحق کشته شود، اما ولایت تو را قبول نداشته باشد بوی بهشت به مشام او نمی‌رسد و داخل آن نمی‌شود.

به همین دلیل است که حضرت زهرا سلام الله علیها، بعد از شهادت پیامبر بسیار غصه می خوردند. ایشان به مقام حضرت علی علیه السلام واقف بودند و بسیار ناراحت بودند که مردم منزلت ایشان را نمی دانند. به ولایت ایشان ایمان نیاورده و پیرو شیطان شده اند.

تشییع غریبانه پیکر مطهر حضرت زهرا (س)

على عليه‏ السلام پيكر مطهر بانوى مظلومه ‏اش را طبق وصيتش زير پيراهن غسل داد با آن كه خود به اهل خانه ‏اش فرموده بود براى عمل كردن به سفارش بانويش آهسته سخن بگويند و گريه بلند بلند نكنند مبادا همسايه‏ ها مطلع شوند. اسماء بر پيكر مطهر آن بانوى رنجديده آب مى‏ريخت و مولاى متقيان مى ‏شست ناگهان ديدند كه مولا تكيه به ديوار داده هاى ‏هاى گريه مى ‏كند و نتوانست خويشتن‏دارى كند وقتى پرسيدند يا اميرالمؤمنين چرا بى ‏تاب شده‏اى؟ فرمود: از حياء اين بانو اشك مى‏ريزم چطور در اين مدت بعد از حادثه تازيانه خوردن اين همه درد و صدمه را از من مخفى داشته و اكنون كه دستم به بازوى ورم كرده‏ اش رسيد دانستم كه چه بر سر اين بانو آمده است نتوانستم خويشتن را نگه دارم كه بى‏ اختيار گريستم    .3

شیخ مهدی بنیانیان: مصافحه با انبیاء، پاداش زائر کربلا است.

پی نوشت:


1- آیه 74 سوره زمر


2- ثواب الاعمال شيخ صدوق , ص 116


3- فاطمة الزهراء سيده نساء العالمين/ 450