حجت الاسلام ریاضت: اگر مرام فاطمی را احیا نکنید، تحریف خواهد شد + گزارش تصویری

کد خبر: 48717
جلسه هفتگی مجمع ادبی مذهبی یاس کبود در حسینیه شهدای بسیج با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی مداحان : حاج محسن طاهری، حاج حسین مردانی ، حاج محمد فراهانی و کربلایی علی کریم برگزار شد.
وارث : جلسه هفتگی مجمع ادبی مذهبی یاس کبود در حسینیه شهدای بسیج با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی  حاج محسن طاهری، حاج حسین مردانی ، حاج محمد فراهانی و کربلایی علی کریم برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام ریاضت را می خوانید:

حجت الاسلام ریاضت: اگر مرام فاطمی را احیا نکنید، تحریف خواهد شد

لزوم احیای مرام فاطمی

آنچه در این ایام باید بیش از پیش مورد تامل قرار گیرید. خروجی و نتیجه ی برگزاری مراسمات فاطمی است. برگزار کنندگان شعائر ائمه و شعائر فاطمی، باید دقت ویژه روی خروجی و نتیجه ای که از این جلسات به ظهور میرسد، داشته باشند. وَمَنْ يُعَظِّمَ شعائِرَ اللّه فَإنَّها مِن تَقْوي القلوب1 هركس شعائر الهي را بزرگ دارد، اين كار نشانه‌ي تقواي دلهای آنها است.

احیای مرام فاطمی با انس داشتن به زیارت حضرت زهرا (س)

اقامه شعائر فاطمی، درصورتی مورد قبول واقع می شود که منجر به احیای مرام فاطمی شود. زنده کردن زیارت حضرت فاطمه سلام الله عليها و عملیاتی کردن مفاهیمی در این زیارت بیان شده است. یکی از توصیه هایی که ائمه علیهم السلام به دوستان و اطرافیانشان دارند، خواندن زیارت حضرت فاطمه سلام الله علیها است. این زیارت باید به قدری تکرار شود که معانی عمیق آن مثل زیارت عاشورا در ذهن انسان تثبیت شود. گام اول در احیای مرامی، تثبیت در ذهن و جان است و بعد از آن عمل کردن به این معانی.

احیای مرام فاطمی با انس داشتن به خطبه فدکیه

مساله بعد در احیای مرام فاطمی انس داشتن به خطبه فدکیه است. معمولا در ارشادات اول به مردم می گویند و بعد خودشان عمل می کنند. در زیارت همه ی معصومین این ما هستیم که سلام می دهیم، و این ائمه هستند که جواب سلام مارا میدهند. در زیارت حضرت زهرا سلام الله عليها برعکس است یعنی ما جواب سلام حضرت زهرا سلام الله عليها را میدهیم چون حضرت آخرین جملاتی که در پایان عمرشان فرمودند این بود: السَّلَامَ إِلَى يَوْمِ القیامة

سلام مستحب است، اما جواب سلام واجب است. حضرت زهرا سلام الله عليها در زیارتشان به همه ی دوستداران اهل بیت علیهم السلام سلام میدهند. اما اینکه چرا زیارت حضرت زهرا سلام الله عليها مغفول مانده، شاید به این دلیل است که ما مورد مخاطب حضرت نیستیم و به این شایستگی نرسیده ایم. مرام فاطمی باعث می شود، که جزو مخاطبین سلام حضرت قرار بگیریم.

خطبه فدکیه در آخر عمر شریفشان بیان شده است. اهل معرفت و مفسیرین درباره خطبه فدکیه گفته اند. آنچه حضرت در 18 سال عمر شریفشان در زندگی پیاده کرده، در خطبه فدکیه ارائه فرموده است. خطبه فدکیه فقط برای گرفتن فدک نبود، بلکه برگرفته از اصول اعتقادی، اخلاقی، عبادی و معرفتی است. به تعبیر آیت الله آقای مجتبی تهرانی اگر ما هیچ چیزی از معارف به جز خطبه فدکیه نداشتیم، خطبه فدکیه برای ما کفایت می کند. حضرت زهرا علیهاالسلام هر چیزی در زندگی عمل کرده اند، در خطبه فدکیه آنرا ارائه کرده اند. فلذا گفته اند خطبه فدکیه تجلی، بروز و ظهور، تبلور عمر حضرت زهرا سلام الله عليها در کلام ایشان است. حال اگر شعائر ما حقیقتا فاطمی باشد، مرام ما هم فاطمی خواهد شد.

توصیه میکنم شرح خطبه فدکیه از آیت الله مجتبی تهرانی، را حتما مطالع بفرمایید.

تبلور عفاف و حیا در خطبه فدکیه

دو نکته و محور اساسی در خطبه فدکیه وجود دارد. یکی بحث عفاف و حیاست که در خطبه موج می زند. چون در ابتدای خطبه نحوه ی پوشش حضرت را بیان می کند. پیامش این است که زن باید در اجتماع حضور فعال و پر رنگ داشته باشد. حضرت زهرا علیهاالسلام 7 تا پوشش برداشتند. آخرین و هفتمین پوشش ایشان که شبیه چادر بوده، به قدری بلند بوده که زیر پای حضرت می رفته. و بعد از انکه وارد مسجد می شوند، فرمان میدهند که پرده بکشند. در واقعه کربلا هم پوشش زنان 7 تا بوده، درست است که می گویند معجر از سرشان کشیده اند، اما بقیه پوشش ها را نتوانستند تعرض کنند. حتی گوشه ی چشم حضرت زینب را کسی نتوانست ببیند. شهامت،حماسه و رشادتی که حضرت زهرا علیهاالسلام در مدینه بروز دادند، در کربلا از ابی عبدالله بروز کرد. اتفاقات مدینه تمرینی برای واقعه کربلا بود. حیا و عفتی که در زنان کربلا وجود داشت، بروز حیای حضرت زهرا بوده است.

ایثار حضرت زهرا علیهاالسلام

ایثار حضرت زهرا علیهاالسلام، یعنی مقدم کردن خودشان بر دیگران در همه ی مسائل. چون شرایط به قدری برای حضرت علی علیه السلام سخت و خطرناک بود، که احتمال دارد اگر حضرت علی علیه السلام سخنی بگویند، در خطر قرار میگیرند. همانطور که وقتی برای انجام آن جنایت هولناک به خانه امیرالمومنین علیه السلام آمده بودند، حضرت به امام فرمودند، اجازه بده من بروم تا کمی خجالت بکشند. اینجا حضرت فاطمه علیهاالسلام ایثار کردند. چون حکومتیان تهدید کرده بودند، اگر بیرون نیایید همه را می کشند. این ایثار فقط در خطبه فدکیه نیست، مرام حضرت زهرا علیهاالسلام اینگونه است. وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‏ حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یَتیماً وَ أَسیراً2 و طعام را در حالی که خود دوستش دارند به مسکين و يتيم و اسير می خورانند. باید توجه کنیم در همه جای زندگی ایثار را فراموش نکینم.

لزوم پژوهش در مرام فاطمی

باید گروههای پژوهشی تشکیل دهید و معارف اصیل خطبه فدکیه و مرام فاطمی را از آن استخراج کنند. چون اگر شما این کار را انجام ندهید، اشخاص دیگری با نتایجی مثل این موارد، مرام حضرت را خدشه دار می کنند. مثلا می گویند حضرت از فوت پدرشان به قدری گریه کردند که از غصه دق کردند. یا شبهه می اندازند که اختلاف خانوادگی بین زن بابا و دختر بود. یا می گویند حضرت قربانی 72 جنگ پدرش شد. مرام فاطمی را تحریف می کنند.

شبهه پراکنی و کمرنگ نمودن حقیقت فاطمی

اگر شما پژوهش کنید، نتیجه اش میشود اینکه حضرت زهرا علیهاالسلام دختر رحمه للعالمین است. وقتی حضرت علی علیه السلام اشک میریزند، حضرت زهرا علیهاالسلام به ایشان می فرمایند علی جان گریه نکن از پدرم شنیدم اشک مظلوم آتش غضب خداوند را شعله ور میکند. اگر تو گریه کنی بر این مردم عذاب نازل می شود. حضرت زهرا سلام الله علیها، وقتی جان حضرت علی علیهالسلام را در خطر دیدند، مردم را تهدید به نفرین کردند، مرحوم شيخ مفيد رضوان الله تعالي عليه نقل كرد كه وجود مبارك اميرالمؤمنين ظاهراً به سلمان رضوان الله عليه فرمود سلمان برو به دختر پيغمبر بگو تو دختر رحمة للعالميني من مي‌بينيم «فاني أري جنبتي المدينة تكفئاني تنها ستون مسجد نبود كه مي‌لرزيد وجود مبارك اميرالمؤمنين علیه السلام فرمود سلمان برو به دختر رحمة للعالمين بگو من مي‌بينم عذاب از دو طرف مدينه دارد وارد مي‌شود دو طرف اين شهر مدينه دارد مي‌لرزد «إنّي أري؟ جنبتي المدينة تكفئان» كه وجود مبارك اميرالمؤمنين اين پيام را كه داد زهرا سلام الله عليها از آن صحنه فاصله گرفت.

حجت الاسلام ریاضت: اگر مرام فاطمی را احیا نکنید، تحریف خواهد شد.

پی نوشت:


1- سوره حج آيه 32


2- سوره انسان آیه 8.