حجت الاسلام موسوی مطلق: خدا همه را مورد امتحان و بلا قرار می دهد

کد خبر: 48939
جلسه هفتگی هیئت انصار العباس علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی کربلایی سید محمد جوادی، کربلایی وحید یوسفی، سهراب افشاری، مهدی عبادی برگزار شد

وارث: جلسه هفتگی هیئت انصار العباس علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی کربلایی سید محمد جوادی، کربلایی وحید یوسفی، سهراب افشاری، مهدی عبادی برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام موسوی مطلق را می خوانید:


حجت الاسلام موسوی مطلق:

ما حالات انبیاء و اولیاء خدا و بزرگان از اعاظم را باید توجه کنیم. این ها ما را به حجیت فعل معصوم می برند. امیرالمومنین علیه السلام به صراحت بیان فرموده اند که این ها به دلیل اینکه متواضع هستند در برابر عظمت خدا گونه هایشان را می مالند به زمین عظمت یک نبی و ولی خدا در عبادتش است. بهترین حالت بندگان خدا در سجده است. نماز در عین اوج بودن چند برجستگی دارد. یکی تکبیرة الاحرام است که شما به نشانه تکبیر دستانتان را بالا می برید. هر چه غیر از خدا است دور بیندازید. این یک نکته برجسته در نماز است. نمازهای ما برای رفع تکلیف است.

برجستگی دیگر نماز در قنوت است که مستحب هم هست. «رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ»1 برای حسنه در دنیا و حسنه آخرت معانی مختلفی بر شمرده اند. یک معنای نابش این است که حسنه در دنیا  و آخرت محبت مولایمان امیرالمومنین علیه السلام است. جای دیگر برجسته نماز سجده است که انسان به سجده برود. اولیای الهی علاوه بر نماز یک انس دیگر هم دارند. لذا در حدیث هم داریم آن هایی که اهل سجده طولانی هستند یکی از آثار همنشینی با رسول خدا صلی الله علیه و آله را دارند.

آیت الله کمپانی2 در حرم امیرالمومنین علیه السلام در حال سجده بود که به ایشان می فرمایند سجده جایش در حرم نیست، در خلوت است. انبیاء علیهم السلام این چنین هستند که صورت هایشان را بر خاک می مالند. نسبت به مومنین تواضع دارند. خودشان را بالاتر نمی بینند. لذا متواضع ترین افراد اهل بیت و انبیاء علیهم السلام هستند که هر چه بیشتر رشد کنند متکبر نمی شوند. تواضع علائمی دارد. یکی از علائم تواضع این است که این افراد گره گشا هستند. الان در جامعه ما متاسفانه اگر قرار باشد کار کسی را راه بیندازیم برای این است که برای ما کاری کنند. این عین تکبر و حقه بازی است و عین گره در زندگی مردم انداختن است. خود من هم گاهی وقتی افراد برای مشکلاتشان مراجعه می کنند سبک سنگین می کنم اما انبیاء الهی علیهم السلام این چنین نیستند.

یکی از ویژگی های پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هم این بود که با دستش گره گشایی می کرد. امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: خدا بندگانش را به انواع و اقسام بلاها آرمایش می کند. خدا همه را امتحان می کند. امتحان افراد متفاوت است.

«وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ»3 همه افراد در این کانال مشکلات و امتحان قرار می گیرند. شما هیچ انسانی را پیدا نمی کنید مگر اینکه در بخشی از زندگی اش خوف بر او غلبه کرده است. یعنی از یک امر ترسیده است. بلاخره ترس هست. که اگر از این کانال عبور کنی و بفهمی امتحان بوده است و خوف نبوده است مهم است. خدا همه افراد را از انبیاء تا اهل بیت علیهم السلام مورد امتحان و بلا قرار می دهد. خوف مذموم این است که از امور دنیوی بترسد. مثلا از آبرو و آینده ات می ترسی. حال این خوف شما را از خدا دور می کند.

انسان با گرسنگی هم در حال امتحان شدن است. وجود مقدس ابا عبدالله الحسین علیه السلام در همه موارد در حال امتحان شدن بودند. جمیل بودن کربلا بر من و امثال من روشن نیست. مگر حضرت زینب سلام الله علیها که وقتی از کانال بلا گذشت می تواند فریاد بزند "ما رأیت الا جمیلا".

/1102101304

 حجت الاسلام موسوی مطلق:

پی نوشت:

1.     

آیه 201 سوره بقره

2.     

محمدحسین غروی اصفهانی (۲ محرم ۱۲۹۶ هجری قمری کاظمین - ۵ ذیحجه ۱۳۶۱ هجری قمری در نجف) معروف به کمپانی اصفهانی از عرفا و علمای معاصر شیعه است. وی در اشعارش، مفتقر تخلص می‌کرد.

3.     

آیه 155 سوره بقره