توصیه های امام زمان (عج) برای گشایش رزق و روزی

کد خبر: 49392
ملا محمد صادقی در نهایت سختی و پریشانی و بدحالی بود. به هیچ وجه برای او گشایش نمی‌شد تا آن که شبی در عالم خواب خدمت حضرت حجت (عج) رسید...
وارث :دین اسلام تاکید فراوانی به مساله تلاش و کوشش در راه طلب روزی نموده است. از طرفی همه ادیان به رابطه مخلوق با خالق توصیه می کنند. حال این سوال مطرح است که آیا دعا و نیایش بر رزق و روزی اثرگذار هستند یا خیر؟


در پاسخ باید گفت اقتصاد، كار و توليد از مهمترين دستورات آئين اسلام است. اقتصادى كه دين بر آن تاكيد دارد كسب درآمد از راه حلال و پرداخت حقوق شرعى آن است و كسى كه كار و تلاش مى كند تا روزى حلال كسب كند و در نتيجه از ديگران بى نياز باشد، فردى با ارزش و شرافتمند است. پس دعای بدون کار و تلاش در این دین قطعا توصیه نشده است. اما در کنار کوشش برای طلب روزی ادعیه و اذکاری و اعمالی هم توصیه شده اند که موجب برکت در کار و افزایش در روزی خواهند شد.

در آیه ۵۵ سوره اعراف می خوانیم:

«ادْعُواْ رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ.»
«پروردگارتان را با تضرع و در نهان بخوانيد، زيرا او متجاوزان سرکش را دوست ندارد.»

                                                                                          

سه نکته:

* بلند دعا نکنید!
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله در سفرى بعضى اصحاب را ديدند كه با فرياد دعا مى‏كنند، حضرت فرمودند: آرام دعا كنيد. قرآن هم به مومنین توصیه می کند که هنگام سخن گفتن با پیامبر اکرم (ص) ادب گفتگو را رعایت کنید و صدایتان را بلندتر از صدای حضرت نبرید. شاید هم علت این توصیه دوری از ریا و تظاهر باشد زیرا دعای بلند شائبه ریا دارد.
 

** اثر تربیتی دعا و تضرّع
دعا آثار فراوانی بر تربیت نفس انسان هم دارد. تضرّع و ناله در دعا، نشانه‏ توجه انسان به كمبودها و نيازهاى خود و عامل شكستن غرور و خودخواهى است. زيرا آنكه خود را قوى و غنى بداند، در برابر هيچ كس ناله و درخواستى ندارد. لذا امام صادق عليه السلام فرمودند تضرّع در دعا، دستان را به طرف آسمان بلند كردن و دعا نمودن است.
 

*** سه سفارش امام زمان(عج) برای گشایش رزق
ملا محمد صادقی در نهایت سختی و پریشانی و بدحالی بود. به هیچ وجه برای او گشایش نمی‌شد تا آن که شبی در عالم خواب خدمت حضرت حجت (عج) رسید و عرض حال خود بگفت. حضرت فرمود: به نزد سید محمد سلطان آبادی برو و به دستورالعمل آن عمل کن. دستورالعمل سیدمحمد این بود:

 ۱- بعد از فجر صبح دست بر سینه گذارد و هفتاد مرتبه بگوید "یا فَتّاح"

 ۲- مواظبت کن به خواندن:

«لاحَوْلَ وَلاقُوَّهَ اِلاّ بِاللهِ تَوَکَّلْتُ عَلَی الْحَیِّ الَّذی لایَمُوتُ وَ اَلْحَمْدُللِهِ الَّذی لَمْ یَتَّخِذْ صاحِبَهً وَ لا وَلَداً وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبیراً.»

 ۳- بعد از هر نماز صبح این دعا را بخواند:

«بِسْمِ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اُفَوِّضُ اَمْری اِلَی اللهِ اِنَّ اللهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ قَوْقاهُ الله سَیِّآتِ ما مَکَرُوا...» این دعا در کتاب مفاتیح الجنان در بخش تعقیبات نماز آمده و از مضامین ساده و بسیار زیبایی برخوردار است.


منبع: تراز

/1102101305