حجت الاسلام علوی تهرانی: سه خصوصیتی که منافقان دارند
وارث: عزاداری دهۀ دوم فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه و حاج محمد کمیل در هیئت ثارالله مسجد الهادی علیه السلام برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام علوی تهرانی را می خوانید:
پرداختن به مسئله راستگویی به عنوان زیر ساخت هر حرکت سلوکی است. پیامبر صلی الله علیه و اله فرمودند: شما برای من شش امر را انجام دهید من بهشت را برای شما ضمانت میکنم:
شش چيز را براى من ضمانت كنيد تا من بهشت را براى شما ضمانت كنم، راستى در گفتار، وفاى به عهد، بر گرداندن امانت، پاكدامنى، چشم بستن از گناه و نگه داشتن دست (از غير حلال).
دو امر مهم اول راستگویی و پرهیز از دروغ است، چرا نگفتند روزه و نماز؟ چون اینها بحث های زیر بنایی هستند.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: نماز تنها زمانی درست است که نماز خوان گرد گناه نباشد.
خداوند دروغ گویان را تحت سلطه شیطان می داند و می فرمایند: دروغ گویان ایمان ندارند و هرگز هدایت نمی شوند و از طرفی حضرت محمد صلی الله علیه و اله می فرمایند: ممکن است خطا از اهل ایمان سر بزند ولی امکان ندارد که مومن دروغ بگویید در سوره توبه آیه 73 که یکی از موارد مظلت بر دروغ است میگویید :
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقِينَ وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ ۚ وَمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ خداوند به پیامبر صلوات الله علیه می فرماید: هم با کسانی که من و اهل بیت من را قبول ندارند مبارزه کن و هم با منافقین که به ظاهر ما را قبول دارند، خداوند می فرماید: به منافقین بشارت بدهید که دچار عذاب علیم می شوند که در سوره النساء گفته می شودکه : إِنَّ الْمُنَافِقِينَ فِي الدَّرْكِ الأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ وَلَن تَجِدَ لَهُمْ نَصِيرًا ، آرى منافقان در فروترين درجات دوزخند و هرگز براى آنان ياورى نخواهى یافت.
سَوَاء عَلَيْهِمْ أَسْتَغْفَرْتَ لَهُمْ أَمْ لَمْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ لَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ, برای آنان یکسان است چه برایشان آمرزش بخواهی یا برایشان آمرزش نخواهی، خدا هرگز بر ایشان نخواهد بخشود، خدا فاسقان را راهنمایی نمی کند.
امت های زیادی در دنیا هستند که خدا را قبول ندارند اما خداوند در رحمت خود را بر روی این گروه ها نمی بندد، اینها هستند که خدا را فراموش کردند اما خداوند آن ها را فراموش نکرده.
زمانی که حضرت موسی، فرعون را نفرین کردند که غرق بشود، چهل سال بعد این اتفاق افتاد و برای حضرت موسی سوال بود که خداوندا فرعون آدم ستمکار و نادرستی بود، چرا الان نفرین من عملی شد؟ فرمودند: موسی فرعون آدم بدی بود من که خدای خوبی هستم
خداوند فرمودند: من این سال ها بی دلیل به فرعون فرصت ندادم او با تمام خباثتی که داشت یک خصوصیت خوبی داشت که وعده های غذایی شاهانه اش را اسراف نمی کرد و بین نیازمندان تقسیم میکرد. من از اسراف بیزارم و این خصوصیت فرعون باعث این فرصت شد.
سه خصوصیت هست که اگر هرکس یکی از این سه خصوصیت را داشته باشد جزء منافقین می شود گرچه نماز بخوانند و روزه بگیرند:
1دروغ گو باشند، 2 خلف و عده کنند، 3 خیانت در امانت کنند
مبحث دوغ بسیارمهم است هیچوقت بی اهمیت از این موضوع نگذرید. در اسلام به فصاحت تمام به این موضوع اشاره شده. پیامبر صلی الله علیه وآله می فرمایند: مومن در دنیا به هیچ چیزی عادت نمیکند الا به به خیانت و دروغ.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: از دروغ بپرهیزید، چه بزرگ باشد و چه کوچک، چه شوخی باشد و چه جدی، دروغ کبیره دروغی است که به خداوند و اهل بیت علیهم السلام نسبت داده شود و احادیث همۀ اهل بیت علیهم السلام را به دروغ باز گو کنند.
إِنَّ اَلَّذِینَ یَفْتَرُونَ عَلَی اَللّهِ اَلْكَذِبَ لا یُفْلِحُونَ، رستگار نمی شوند زیرا كسانی كه بر خداوند دروغ می بندند
مراتب ارادت ما نست به خاندان طهارت دو چیز است 1 موالیان :کسانی که داخل دین نیستند اما اهل بیت علیهم السلام را دوست دارند
2 محبین این گروه ارادت ویژه ای به اهل بیت علیهم السلام دارند.
زندگی در مسیر خداوند سخت است، بها دارد و این بها را اهل بیت علیهم السلام پرداختند .