حجت الاسلام مومنی: از زندگی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) درس بگیریم

کد خبر: 50632
مراسم عزاداری فاطمیه دوم با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی در بیت الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.
وارث: مراسم عزاداری فاطمیه دوم  با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی در بیت الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام مومنی را می خوانید:

حجت الاسلام مومنی: هدیه گرفتن برای همسر، روزی را افزایش می دهد

سیره و سنت اهل بیت علیهم السلام برای ما هم به عنوان جامع ترین و مهمترین برنامه مطرح است هم به عنوان بهترین الگوها. بهره بردن از سیره ی خاتم انبیا عبارت از سه مطلب است: یک قرآن، دو روایات معصومین و سیره ی عملی این ذوات مقدسه که "جامعة لطرق الخیر و سبل" هر کس بخواهد در مسیر سعادت قدم بردارد، کافی است از این سه منبع بهره ببرد.

آیا می شود با گذشت این همه سال وجود حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان الگو مطرح باشند. وقتی صحبت از الگوست باید فرد و شخصیت و طریقی از زندگی او مد نظر باشد، که راهگشای زندگی الان ما باشد، و الا به عنوان الگو مطرح نیست. وقتی صحبت از برنامه برای زندگی می شود، مقصود این است که برای زندگی الان ما، به سعادت برسد. یک دورنما و امر کلی مطرح کنند مورد پذیرش نیست. باید دغدغه ی زندگی الان ما را داشته باشد. ما ادعا می کنیم با تاسی به این امور که مواسیر پیامبر عظیم الشان اسلام است، شاهد رافع و دافع ابتلائات از زندگیمان باشیم.

درس گرفتن از ارتباط میان حضرت زهرا سلام الله علیها و پیامبر صلوات الله علیه

ارتباط میان دختر و پدر نکات فراوانی دارد که در کتب معتبر آمده. نحوه ی معاشرت حضرت صدیقه سلام الله علیها با پدر بزرگوارشان و بر عکس، ادب و تعاملشان برای ما به عنوان درس مطرح است.

پدرها حتما نسبت به دختر عنایت خاص داشته باشید. جوانها نسبت به خواهرتان عنایت خاص داشته باشید. بگذارید این محبت لسانی و عملی را از شما ببینند، تا اعتماد به گرگهای خیابان صورت نگیرد. باید دختر را در هر سنی که هست در آغوش گرفت و بوسید و نسبت به او عنایت ویژه و خاص داشت.

فضای مجازی مقدمه ی سست شدن بنیان خانواده

یکی از معضلات جدی در زمان الان که هم در مقام مشاوره میبینیم و هم در تحقیقات میدانی مشاهده شده، سست شدن محبت و ارتباط بین همسران و زن و شوهر است. خصوصا با پیشرفت علم و تکنولوژی و فضاهای مجازی، شاهد اتفاقات بسیار فجیع و جنایات بسیار بد، که مقدمه اش با همین فضاهای مجازی بوجود آمده، هستیم.

وقتی علتها بررسی می شود، میبینیم علل مختلف دارد. یکی از آنها سختی زندگی است. شخص از کار روزانه خسته می شود و حوصله سروکله زدن با زن و فرزندش را ندارد. زن می گوید من یک کلمه ی با محبت از شوهرم نمی شنوم. او فکر میکند یک کارگر استخدام کرده. در حالی که در شریعت اسلام این رد شده است و مرد حق ندارد چنین نگاهی به همسرش داشته باشد. حقوقی برای زن هم در اسلام وجود دارد. باید با زن طوری برخورد کرد که شکسته نشود.

ارتباط عاشقانه میان همسران و اهل بیت علهم السلام

سیدالشهدا علیه السلام برای همسرش رباب شعر سروده. می فرماید: خانه ای که در آن رباب است را من دوست میدارم. پیامبر صلوات الله علیه وقتی وارد منزل میشد با عشق و محبت با حضرت خدیجه سلام الله علیها سخن می گفت. باید عشق و محبت ابراز شود، اگر ابراز نشود کار خراب می شود و محبت کمرنگ می شود.

دکتر شریعتی با اینکه من خیلی تفکرش را نمی پسندم و قبول ندارم یک نامه به همسر و دخترش دارد که جدا خواندنی و واقعا زیبا است. چارلی چاپلین به دختر نامه نوشته و چه مفاهیم خوبی را به او منتقل کرده. چرا ما متدین ها این کار را انجام ندهیم؟

تمام معضلاتی که در اجتماع میبینیم، با ابراز محبت به همسر دغدغه های زندگی برطرف می شود.

اهمیت صدا زدن همسر با نام و لقب نیکو

چند نکته پیرامون رابطه حضرت زهرا سلام الله و پیامبر مطرح کنم. یک ادبی است که نسبت به یکدیگر داشتند که بسیار مهم است. هیج جا نداریم که به اسم کوچک یکدیگر را صدا کرده باشند، پیامبر صلی الله علیه می فرمود: یا فاطمة الزهرا، یا بنت رسول الله، یا ام الحسنین، از آن طرف ابن اب النبی، یا ابالحسن، یا امیرالمومنین. زیبا یکدیگر را صدا می زنند، باعث دلگرمی است.

موارد بسیار شاذ و نادر، آن هم با شرایط خیلی خیلی خاص اجازه تنبیه به مرد داده شد. اما متاسفانه به راحتی به یکدیگر توهین می کنند. بحرانهایی که در زندگی به وجود می آید باعث تسکین می شود. در شعب ابی طالب، حضرت خدیجه سلام الله علیها بسیار زیاد پیامبر صلوات الله علیه را حمایت کرد. اگر حمایتهای ایشان نبود حضرت نمیتوانست تحمل کند.

اگر زن از شوهرش حمایت نکند و بی توجه باشد، منزل آنها آرامش نخواهد داشت. باید در زندگی این مسائل حاکم باشد. ابراز محبت، وقت گذاشتن برای همسر، روانشناسان هم می گویند باید زمانی را در اختیار همسرتان قرار دهید و با او سر سفره غذا بخورید. روی زمین بنشینید و غذا بخورید. میز و صندلی ها محبت را کمرنگ می کند.

اهمیت ابراز محبت به همسر حتی در مقابل دیدگان فرزندان

ابراز محبت یک امتیاز زیادی است. من گاهی برای خواندن خطبه ی عقد می روم به آقا پسر می گویم، رفیق اول و آخرت بعد از پدر و مادرت، همسرت است. در تمام شادی و غم باید در کنارش باشی. اگر چنین شد زن و مرد به آرامش میرسند.

امیرالمومنین علیه السلام می فرمود وارد خانه که می شوم و نگاهم به حضرت زهرا سلام الله میفتد، غم ها از دلم بیرون می رود. خانم ها بدانند اینگونه باید با همسرانشان در تعامل باشند. ایشان 9 ساله بود که ازدواج کرد و 9 سال هم در زندگی حضرت علی علیه السلام بود، یکبار بار به دوش ایشان نگذاشت، تاریخ چنین چیزی ندیده. یک مورد فقط در جریان انار بوده که آن هم به اصرار حضرت علی علیه السلام بود. یک بار لب باز نکردند که علی جان فلان چیز را بخر. عاشقانه با یکدیگر زندگی می کردند.

در زندگی ها میبینیم، شخص از مکه می آید، خواهر، مادرش و دخترش را میبوسد به همسرش که میرسد می گوید زشت است، چه اشکالی دارد؟ محرم تر از همسرش که کسی نیست. چرا آقایون از بیرون می آیند همسرشان را نمی بوسند؟ می گویند جلوی بچه ها زشت است. بگذارید بچه های این ابراز محبت را ببینند.

از طرف دیگر مرد که به خانه می آید، زن به استقبالش برود و تشکر کند. الفاظ زیبا را برای عالم و آدم به کار میبریم اما برای همسرمان نه. مثلا خانم به برادرش می گوید الهی پیش مرگت شوم اما به شوهرش نمی گوید.

هدیه که به همسرتان میگیرد، رزقتان را زیاد می کند. به جوانها می گویم خانمتان، جوانی اش را به خانه ی تو آورده و خرج تو می کند، تو هم باید همه زندگیت را خرج او کنی. با زنها مدارا کنید بسیار شکننده هستند. خانمها نیز باید بیشتر هوای مردها را داشته باشند.

تاسی به سیره ی حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت علی علیه السلام

امیرالمومنین علیه السلام وارد خانه که میشد، دست حضرت زهرا سلام الله علیها را میبوسید. حضرت هم خم میشد و فرق حضرت علی علیه السلام را میبوسید، در مقابل امام حسن و حسین علیه السلام.

امیرالمومنین علیه السلام وارد خانه که میشد به حضرت زهرا سلام الله کمک میکرد. سفارش پیامبر به حضرت بود که مبادا چیزی بخواهی که نتواند تهیه کند.

از آن طرف امتثال و ولایت مداری حضرت زهرا سلام الله علیها باید درس باشد. گذشته از اینکه حضرت علی علیه السلام امام است، شوهرش هم هست و چقدر نسبت به ایشان مطیع است.

خیلفه ی اول و دوم که به عیادت حضرت زهرا سلام الله علیها آمدند، حضرت راهشان نداد. رفتند دست به دامن حضرت علی علیه السلام شدند، امیرالمومنین علیه السلام به بستر حضرت آمدند. آقایی و غربت ایشان را ببینید. حتی نسبت به کسی که در مقابل چشمش به او ظلم کرده و شاهد این ظلم بوده و جسارت آنها را دید. امیرالمومنین علیه السلام به حضرت فرمود این دو نفر مرا واسطه کرده اند. حضرت می توانست بفرماید اثر جسارتشان به صورتم هست، یا به دیوار خانه هست، یا اثر تازیانه روی کتف حضرت مانده بود، اما نفرمودند و بلافاصله فرمود: "البیت بیتک" خانه خانه ی توست و زهرا هم کنیز توست.

حجت الاسلام مومنی: هدیه گرفتن برای همسر، روزی را افزایش می دهد.