حجت الاسلام تقیان: بعد از هر نماز حاجاتمان را از خدا بخواهیم
وارث: عزاداری دهۀ دوم فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام تقییان و مداحی حاج حیدری و کربلایی حسن حسین خانی در هیئت یا زهرا سلام الله علیها برگزار شد.

امام حسین علیه السلام می فرماید هدف خلقت انسان، معرفت پیدا کردن نسبت به پروردگار است. یعنی خداوند ما را آفریده و این سرمایۀ وجود و این سرمایۀ عمر را در این دنیا به ما داده است تا نسبت به خداوند معرفت پیدا بکنیم. هرچه ما معرفتمان نسبت به خدا بیشتر باشد " ان اکرمکم عند الله اتقیکم" . ما عبدیم و خالق ما خداوند است. عبد بودن یعنی تسلیم صد در صد در مقابل خداوند.
عبد یعنی تقوا! یعنی آنچه که خداوند گفته است را انجام بدهیم چون خدا می پسندد و آنچه که خداوند گفته حرام است ترک بکنیم چون خداوند نمی پسندد. اینگونه ما وظیفۀ عبد بودن را به جا می آوریم. بنابراین در بحرانی ترین مشکلات هم ما نباید خداوند را فراموش کنیم، حتی در شادترین حالات هم خدارا فراموش نکنیم.
وقتی بندگی خداوند را به جا بیاوریم دیگر دچار گناه و معصیت نمی شویم.
سیرۀ ائمه علیهم السلام در بندگی
در شادترین حالات حضرت زهرا سلام الله علیها، هنگامی که شب عروسی به خانۀ حضرت علی علیه السلام می روند، گدا جلویش را می گیرد، حضرت بدون درنگ لباس عروسش را به او می بخشد. وقتی پیامبر صلوات الله علیه وارد خانه شد از حضرت پرسید که چرا لباس کهنه به تن داری؟ حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند که لباسم را به فقیر بخشیدم. پیامبر به ایشان گفتند لباس دیگری به جای لباس نو عروسی ات می بخشیدی، حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند که پدرجان من از خودتان یاد گرفتم "لن تنالوا بر حتی تنفقوا مما تحب" از آنچه که برای خودت می پسندی برای دیگران هم بپسند.
پیامبر صلوات الله علیه حضرت فاطمه را در بغل گرفت و چندین مرتبه فرمود " فداها ابوها"
وقتی پیامبر از خانه رفتند، حضرت علی آمدند دیدند که فاطمه سلام الله علیها گریه می کنند. پرسیدند: ای دختر پیغمبر خدا چرا گریه می کنی؟
حضرت پاسخ دادند: ای علی جان الان یادم آمد که از خانۀ پدر پا در خانۀ شما گذاشتم. یاد آن لحظه ای افتادم که از خانۀ شما می خواهم پا در خانۀ قبر بگذارم.
امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها در اولین شب زندگی خود تا صبح به مناجات خدا پرداختند.
همیشه شاکر باشیم
مرحوم میرزا اسماعیل دولابی در تمام حالات "الحمدلله " می گفت. در گرفتاری، در بیماری، در صحت و سلامت همیشه الحمدلله می گفت.
بنابراین ما هم باید هروقت برای ما گرفتاری به وجود می آید یا تمام درها بر روی ما بسته می شود، بهترین کاری که می شود کرد این است که سفرۀ دلمان را در خانۀ خدا پهن کنیم و از خود خدا بخواهیم که گرفتاری مان برطرف بشود.
حاجاتمان را از خود خدا بخواهیم تا برطرف بشود. خداوند ضامن رزق ما است.
بعد از هر نماز حاجاتمان را از خدا بخواهیم
خداوند در شب معراج به پیامبر فرمود: " ای پیامبر! اگر بنده ای وضو بگیرد و نماز نخواند به من ظلم کرده است! و اگر وضو بگیرد و نماز بخواند ولی دعا نکند به من ظلم کرده استو ولی اگر وضو بگیرد، نماز بخواند و دعا هم بکند و اگر من دعایش را مستجاب نکنم من به او ظلم کرده ام! خداوند هیچ موقع به بندۀ خود ظلم نمی کند"
بعد از هر نماز واجب حاجاتمان را از خدا بخواهیم.
خداوند به حضرت موسی علیه السلام فرمودند که حتی نمک سفرۀ خود را هم از من بخواهید.
اهمیت نماز
حضرت سیدالشهدا علیه السلام در ظهر عاشورا به یارانشان فرمودند که بایستید تا نماز بخوانیم، یعنی از جان خود گذشتند اما از نماز اول وقت خود نگذشتند.
اما می بینیم که بعضی ها به نماز خود اهمیت نمی دهند.
امام سجاد علیه السلام می فرمایند که از مدینه به کربلا آمدیم، از کربلا به کوفه و از کوفه به شام آمدیم، در این بین ندیدم نماز شب عمه جانم زینب سلام الله علیها ترک شود. فقط فرمودند که در شام غریبان دیدم که ایشان نماز شب خود را شکسته خواندند.
نماز ما یک نواقصی دارد اما وقتی که اول وقت بخوانیم و با نماز امام زمان عجل الله تعالی متصل بشود، بالا می رود و مورد قبول قرار می گیرد.
اولین راه رسید به معرفت
اولین راه رسیدن به معرفت این است که به نمازمان اهمیت بدهیم. مخصوصا نماز اول وقت. همین نماز دست ما را در قیامت می گیرد.
اگر میخواهیم خیر دنیا و آخرت را ببینیم باید به نماز اهمیت ویژه ای بدهیم.
امام علی علیه السلام فرمودند هیچ عبادتی مثل نماز نمی شود.
پس معرفت نسبت به خدا این است که همیشه در مقابل خدا خودمان را ضعیف بدانیم.