حاج ابوالقاسمی: حسینی وار به صحنه بیایید تا مثل حسین(ع) ماندگار شوید

کد خبر: 53230
جلسه هفتگی حسینیه شهدای بسیج با سخنرانی حاج محمد حاج ابوالقاسمی و مداحی حاج محمد فراهانی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی حسینیه شهدای بسیج با سخنرانی حاج محمد حاج ابوالقاسمی و مداحی حاج محمد فراهانی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان حاج محمد حاج ابوالقاسمی را می خوانید:

حاج ابوالقاسمی: کسی که بعثت کند ماندگار می شود

همه ی موجودات به نوعی بعثت دارند

در این عالم، 4 اتفاق سرنوشت ساز افتاده است که خیلی ها به واسطه ی آن توانستند، گلیمشان را از آب بیرون بکشند و هم دنیا و هم آخرتشان را آباد کنند. بندگان خاصّ خدا خوشحال هستند که زیر این پرچم 4 گانه هستند و دشمنان اسلام با بشریت با این چهار اصل در جنگ هستند. اولین اتفاقی که در تاریخ اسلام افتاده است، بعثت است. دومین اتفاق، غدیر خم، سومین عاشورا و چهارمین، مهدویت است. تمام دشمنان بشریت از این چهار اصل سیلی خورده اند و سعی در از بین بردن آن داشته اند.

در بعثت، پیغمبرخدا صلی الله علیه و آله برانگیخته شدند و به جایگاه عظیم رسالت رسیدند و بشریت را از جهل و نادانی و تحریفات نجات دادند و این، درسی برای انسان ها شده است که بدانند که خداوند بعثت را فقط برای پیغمبر صلی الله علیه و آله قرار نداده است بلکه همه ی ما می توانیم، بعثت داشته باشیم و خداوند، بعثت را به همه ی موجودات عالم با توجه به شرایطشان قرار داده است. یک دانه ی گندم، وقتی در دل خاک است و از ابزار طبیعت استفاده می کند، روزی که از پوست بسته بیرون می آید، یک بعثت است. سبز می شود و بعد از مدتی 70 دانه می دهد و برکت و آثاری از خود به جا می گذارد. هر انسانی می تواند که بعثت داشته باشد. می گویند این ها را به کار بگیر و به وسیله ی آن، بعثت کن و جا نزن. از پوسته ی بسته بودن و منیّت، بیرون بیا و از خودت اثر بگذار. دانه می تواند در آب و خاک بماند و رشدی نکند و ازبین برود اما از شرایط استفاده می کند، بعثت ایجاد می کند و برکات و آثاری از خود به جا می گذارد.

ما هم می توانیم در این عالم مثل غواصی باشیم که به ته دریا می رود. در ته دریا، انواع سرگرمی و لجن وجود دارد. یک عده از غواصان می گویند که از کپسول استفاده می کنم، درّ و جواهر را پیدا می کنم و بالا می آیم، یک عده هم مشغول سرگرمی های کف دریا می شوند و یک باره متوجّه تمام شدن کپسول تنفسی می شوند و خودشان هم در نهایت می میرند و لجن می شوند.

آموزش و پیام بعثت نبی مکرم اسلام علیه السلام به بشریت این است که ای انسان، در هر حدی باشی، می توانی بعثت داشته باشی! از شرایط و امکانات استفاده کن و خودت را آماده کن. چیزهایی که برایت می ماند و اثرگذاری هم دارد، پیدا کن.


بعثت در مداحی یعنی چه؟!

بعثت در مداحی ما چه اثری می تواند داشته باشد؟ بعضی از مداحان از شرایط استفاده می کنند و تمرین می کنند اما سرشان گرم می شود و به یک باره بعد از سی سال می بینیم که می گوید: صدای من، پاکت من، اسم و رسم من، اعلامیه و تبلیغات من! از شما چه باقی مانده؟ هیچ! می گویند: فقط فهمیدم که از هنر فقط برای خودم می توانم استفاده کنم. انسان هایی که هنرشان را به شکوفایی رسانده اند و در سایه ی آن ها، عده ای رشد کردند و اهدافی را پیش بردند و بعثت کردند. کسی که بعثت کند، ماندگار می شود.

پیغمبرخدا صلی الله علیه و آله وقتی بعثت کردند، کسی نیامد به ایشان بگوید که دست شما درد نکند بلکه به او سنگ زدند، بر سرش خاکستر ریختند، اذیت ها کردند اما ایشان آینده را می دید. خیلی ها با ایشان قول ها دادند اما ایشان سرگرم مادیات نشد و فرمود: قولوا لااله الا الله تفلحوا؛ بگویید منیّت و هوای نفسی نیست، فقط خداست.

مداح هستید و به شما می گویند که چه صدای قشنگی دارید! اما باید مثل سوزنی که به بادکنک می زنند و می ترکد، به نفس بزنیم.


غدیر خم

دومین اتفاق در عالم، غدیر خم است. غدیر خم به قدری مهم بود که خدا به پیامبرش فرمود: "وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ1" ؛ اگر آن کاری را که باید انجام دهی، انجام ندهی، رسالتت را انجام نداده ای و نه تنها رسالت خودت بلکه رسالت 124 هزار پیامبر از بین می رود. این رسالت، رسالتی است که پیامبر علیهم السلام برایش این همه مصیبت دیده است. در جایی که این آیه نازل شد، یک عده به طرف یمن و عده ای به سمت مدینه و... رفتند. تلفن و موبایل و امکانات  هم نبود بنابراین با سختی گروهی را به دنبال آن هایی که نبودند، فرستادند تا اینکه 120 هزار نفر جمع شدند.

برای این که فردا نگویند: منظورش علی دیگری است!

پیغمبر صلی الله علیه و آله بر جهازی از شترها ایستاد و حضرت امیرالمومنین علیه السلام را بلند کرد، به گونه ای که در روایت هست که زیربغل حضرت معلوم شد. با ضمیر هذا، حضرت علی علیه السلام را آشکار می کند. پیغمبر صلی الله علیه و آله در دعا فرمود: "اللّهمّ وال من والاه2"؛ خدایا دوست بدار هرکس که علی را دوست بدارد؛ آن موقع حضرت شما را دعا کرده بود.

در جای دیگر فرمودند: "رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا3"؛ خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیاء می کند. عین این سخن را امام رضا علیه السلام هم فرموده اند. شخصی از امام رضا علیه السلام سوال کرد: این "امر" شما چیست؟ حضرت فرمود: امر ما گفته های ماست.

شما با این مداحی ها، سیره ی اهل بیت علیهم السلام را می گویید. به قدری قشنگ می گویید که مردم اشک می ریزند و با هنر مداحی، دل ها را به میان کاروان امام حسین علیه السلام می برید.

غدیر خم از بعثت هم مهمتر است. علتش این است که تمام کسانی که با پیغمبر صلی الله علیه و آله، قرآن و بعثت مخالف هستند، از این به بعد بیشتر مخالفت می کنند.

ما مداحان باید بیرق حضرت علی علیه السلام را برای حفظ اسلام، به دوش بکشیم، چون بحث ولایت است. قدرت حضرت علی علیه السلام سبب شد که امروز، سیّد علی با بیرق ولایت فقیه به صحنه بیاید و تمام توطئه های دشمن، نقش بر آب شود. دشمن با اسلام ناب محمّدی کار دارد. باید بازوی ولایت فقیه باشیم. دشمن با قرآن کار دارد. "إِنَّ الَّذِينَ آمَنُواْ وَالَّذِينَ هَاجَرُواْ وَجَاهَدُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ4"؛ پس از آن که ایمان آوردی، هجرت کن. هر کس به جایی رسید، از چیزی که داشت هجرت کرد.

اگر کسی در زندگی اش، عاشورایی بود و به صورت فردی به این معیارها عمل کرد، شخصیت ماندگاری در زندگی خواهد داشت. اگر در حد حکومت و کشوری باشیم، تاریخی خواهیم شد. امام راحل می فرمود: ما به دنبال این نبودیم که به این وسعتی که انقلاب با سرعت پیش رفته و صادر شود، پیش رود  اما مردم با دست باز و تشنه به سمت این انقلاب می آیند. امام و مقام رهبری برای خدا قیام کردند و خدا هم جهانی شان کرد و اهدافشان را پیروز کرد و پیروز خواهد کرد. مقدمات مهدویت درست می شود.

انقلاب به این دلیل ماندگار شد که هنوز بر سر آن 4 اصل ایستادند. تمام استکبار در مقابل انقلاب ما ایستادند اما با وجود سختی ها، انقلاب پیش می رود. امنیت و آرامش ایران به برکت دعای پیغمبر صلی الله علیه و آله و امام رضا علیه السلام است. مردم ما برای احیای امر اهل بیت علیهم السلام قیام کردند. اگر ما مداحان با همه ی وجود، برای به دست گرفتن بیرق عاشورا، حسینی وار به صحنه بیاییم، مثل امام حسین علیه السلام روز به روز ماندگارتر می شویم.


اصل چهارم، مهدویت

اصل چهارم مهدویت است. پیغمبر صلی الله علیه و آله پیش تر از این ها بحث انتظار را بیان کرده بود.

امام صادق علیه السلام فرمود: اگر قائم ما بیاید، من خادم او می شوم.

زمانی که به منزل ما مهمانی می آید، از چند روز قبل خانه را آماده می کنیم. چه قدر در درون خودمان و فضای جامعه، برای احیای اهداف ایشان کار کرده ایم! دشمن بیشتر از ما کار می کند. دشمن می داند که کوفه محل استقرار حضرت است. به بهانه صدام به کوفه ریختند و آنجا را خراب کردند. دشمن بر روی مهدی شناسی کار می کند. ما هم در مرحله ی اول، باید بعثت کنیم و از شرایط بسته بیرون بیاییم. خداوند وقتی که ما را خلق کرد، به خودش بارک الله گفت. به انسان خطاب کرد که تو جانشین من هستی. ما همه جانشین خداوند هستیم.

پیغمبرخدا صلی الله علیه و آله فرمود: هر کس بیرق امربه معروف را در دست بگیرد، جانشین خدا و انبیا و قرآن بر روی زمین است.

آمر به معروف بالاتر از مداح چه کسی است؟ راحت و آسان دین خدا را با شعر می گوید.

هیچ فرصتی برای ما به این شکل برای خودسازی پیش نخواهد آمد. ماه رجب گذشت. ماه شعبان ماه پیغمبرخدا صلی الله علیه و آله است. فرمودند: ذکر استغفار زیاد داشته باشید، روزه زیاد بگیرید. با اهل بیت علیهم السلام ارتباط بگیرید و در ادامه به خودسازی بپردازید.

حاج ابوالقاسمی

پی نوشت:

1- سوره مائده آیه 67

2- سنن ابن ماجه، ج1، ص43،ح116؛ مسنداحمد، ج6، ص401، ح18506؛ مستدرک حاکم، ج3، ص118، ح4576.
3- میزان الحکمة، ج 8، ح 13797.

4- سوره بقره آیه 218.