حجت الاسلام میردامادی: اگر ذره ازمقام محمود را خواهانید،با امام حسین(ع) سیر کنید+گزارش تصویری

کد خبر: 53303
جشن شب میلاد امام حسین (ع) با سخنرانی حجت الاسلام میردامادی و مداحی حاج حسن شالبافان در حسینیه بیت الحسن علیه السلام در قم برگزار شد.

وارث: جشن شب میلاد امام حسین (ع) با سخنرانی حجت الاسلام میردامادی و مداحی حاج حسن شالبافان در حسینیه بیت الحسن علیه السلام در قم برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام میردامادی را می خوانید:

حجت الاسلام میردامادی:


مصادیق حضرت امیرالمومنین علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها در قرآن


وقتی انسان در آیات قرآن تامل می کند، در می یابد که در بیشتر اوقات خداوند مدح امام حسن و امام حسین علیهماالسلام را با هم آورده است. به عنوان مثال در سوره الرحمن، آیه ی "مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيَانِ * بَيْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَّا يَبْغِيَانِ * فَبِأَيِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ * يَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ1"؛ اول می فرماید آن دو دریا به هم رسیدند، یعنی حضرت امیرالمومنین علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها. نتیجه ی این دو دریا، لولوء و مرجان شد، که لولوء، امام حسن مجتبی علیه السلام و مرجان هم امام حسین علیه السلام است.

یا در سوره ی تین، این دو بزرگوار در کنار هم مورد قسم خداوند واقع می شوند، با وجودی که خداوند نیاز به قسم خوردن ندارد. "وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ * وَطُورِ سِينِينَ * وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ"2؛ در روایت داریم که "تین" وجود مقدس امام حسن مجتبی علیه السلام و "زیتون" وجود مقدس امام حسین علیه السلام و "طور سینین" امیرالمومنین علیه السلام و "هذاالبلد الامین"، وجود نازنین پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله است.

یا در این آیه: "يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ آمِنُوا بِرَسُولِهِ يُؤْتِکُمْ کِفْلَيْنِ مِنْ رَحْمَتِهِ3"؛ ای کسانی که به ظاهر ایمان آورده اید، حقیقتا به پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله ایمان آورید، نتیجه ی ایمان این می شود که خدا به شما کفلین عنایت می کند. "کفل" یعنی بهره ای که موجب بی نیازی انسان می شود. گاهی انسان وارد معامله ای می شود که تا آخر عمر او را کفایت می کند. "کفلین" یعنی امام حسن و امام حسین علیهما السلام،  هر کسی که این دو بزرگوار را دارد، غم ندارد، این دو امام نور واحد هستند.


در روایت هست که وقتی پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله به این بزرگواران نگاه می کردند، اگر گرسنه هم بودند با آن نگاه، دیگر احساس گرسنگی نمی کردند. در روایت هست، این دو بزرگوار نعمت بزرگی هستند که خدای متعال امر کرده همه ی مسلمانان شکر این دو نعمت یعنی نعمت امام حسن و امام حسین علیهما السلام را به جا آورند. چگونه شکر به جا آورند؟ در بعضی نقل ها آمده است که در ابتدا تمام نمازها دو رکعتی بوده است، اما وقتی خدای متعال امام حسن و امام حسین علیهما السلام را عنایت کرد، 7 رکعت به خاطر شکر این نعمات اضافه کرده است. یعنی تا این حد این نعمت بزرگ است. پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: این دو بزرگوار دو درخت بهشتی هستند. درخت طوبی بهشتی شاخه هایش را در دنیا آویزان می کند. هر کسی با عمل خیری که انجام می دهد، می تواند آویخته به شاخه ی طوبی شود. میوه های این درخت امام حسن و امام حسین علیهما السلام هستند.



بالا بودن از نظر حسب و نسب


لذا در عالم می بینید که از نظر حسب و نسب، هیچ کس بالاتر از این دو بزرگوار نیست. حتی پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله هم این نسب و حسب را ندارند. پدر و مادر این دو بزرگوار یک چیز دیگری هستند. پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در خطبه ی غدیریه فرمودند: هر جایی در قرآن خداوند مدح عده ای را کرده است، آن آیات در مدح علی ابن ابی طالب علیه السلام است. حتی وقتی که اسم ایشان را در قرآن نمی بینید. البته می گوییم که اسم حضرت به نام "علی" در قرآن آمده است.


حضرت حق، حضرت زهرا سلام الله علیها را، "لیلة القدر" خطاب می کنند. لیلة القدر، ظرف قرآن است. قرآنی که هیچ چیز در عالم، تحمل ظرفیت آن را ندارد. سخت ترین اجسام، سنگ و کوه است، که می فرمایند: "لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ"4؛ که می فرماید: اگر قرآن را بر کوه نازل می کردیم، از هم می پاشید اما همین قرآن را (فی لیلة القدر) در شب قدر نازل کردیم.

امام صادق علیه السلام فرمود: لیلة القدر، مادر ماست. بنابراین لیلة القدر، می شود ظرف قرآن!

پدر و مادر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله بسیار با عظمت هستند اما پدر امام حسن و حسین علیهماالسلام، امیرالمومنین علیه السلام و مادرشان حضرت زهرا سلام الله علیها و جدشان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هستند. بنابراین این دو بزرگوار از نظر حسب و نسب هم بالا هستند.



رسیدن به مقام محمود


عبودیت که در بین القاب و کنیه های ائمه علیم السلام مشترک است، چیست؟

در ماه شعبان، باید دنبال همین باشیم. راه رسیدن به معدن عظمت، همین است. مناجات شعبانیه را حتما بخوانیم که حقیقتا از گنج هایی است که امامان علیهم السلام برای ما قرار داده اند و قدر نمی دانیم. معارف بلندی در آن قرار دارد، زیارت ها همین طور، مثل زیارت عاشورا که چه درس هایی به ما می دهد. کسی که با امام حسین علیه السلام سیر می کند، به قدری او را بالا می برند که چیزهای کوچک مادی نمی خواهد بلکه می گوید: "ان یبلغنی المقام المحمود"5؛ از خدا مقام "محمود" که مخصوص پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است، را طلب می کند. ذره ای از مقام محمود را می خواهد.


بنابراین دعای ندبه، کمیل و صحیفه ی سجادیه همگی گنج هستند. هر کس بخواهد که ترقّی و تعالی داشته باشد، بی نیاز از صحیفه ی سجادیه نیست. صحیفه سجادیه، غوغایی ازمعارف الهی است.

امام جواد علیه السلام چند مناجات مطرح می کنند که در حاشیه ی مفاتیح هست، به نام "الوسائل الی المسائل"، حضرت فرمودند: این 10 مناجات از بهترین گنج های دنیا و آخرت هستند. امام خمینی در وصیت نامه شان می فرمودند: مناجات شعبانیه، افتخار شیعه است که چنین مناجاتی از امیرالمومنین علیه السلام به ما رسیده است و همه ی امامان علیهم السلام این مناجات را می خواندند و مخصوص ماه شعبان نیست.



مناجات شعبانیه، گنج و افتخار شیعه


در فرازی از مناجات شعبانیه می خوانیم: "إِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَيْكَ"6؛ در ماه شعبان به دنبال این باشیم، خدایا من می خواهم از غیر تو جدا شوم. کمال انقطاع! یعنی حتی ذره ای هم وابستگی به غیر تو نداشته باشم. نتیجه اش این می شود: "وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِيَاءِ نَظَرِهَا إِلَيْكَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ إِلَى مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ7" ؛


نتیجه اش این می شود که من به منبع عظمت متصل می شوم. راهش این است که خدایا به من بصیرتی عنایت فرما که این حجاب های نور را پاره کنم. برای بعضی ها نور، حجاب می شود. نوری که حجاب می شود، معرفت های ناقص است. یک تذکر برای کسانی است که هیئت می آیند و 4 تا کتاب می خوانند و فکر می کنند که علامه ی دهر هستند. در صورتی که در اسلام، فارغ التحصیلی نداریم. برایمان حجاب نشود که چند هیئت آمدیم و کلمه یاد گرفتیم.


حضرت قمربنی هاشم علیه السلام را به عنوان عالم، عابد و جنگ آوری و شجاعتش، همه ی جهان اسلام می شناسند. اصلا علم ایشان عجیب است اما حتی یک مورد هم نمی بینیم که پیشنهاد به امام بدهد که مثلا اینجا خیمه نزنید و جای دیگر بزنید. این را می داند که وقتی امام، کربلا را انتخاب کرده است، حتما یک حسابی دارد. اما ابن عباس هم که عالم و مفسر قرآن است، جلوی امام حسین علیه السلام را می گیرد و می گوید: کجا می روید؟ نروید آقا؟ مثل اینکه نمی داند این آقا، امام است و هر چه بگوید حق است. "وَ الحَقُّ مَعَكُم وَ فيكُم وَ مِنْكُم وَ إلَيْكُم وَ أنْتُم أهْلُهُ وَ مَعْدِنَهُ"8. ما باید در هیئات، به دنبال این معرفت باشیم: "اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي"9 ؛ خدایا معرفت به امام را به من بده و گرنه از دین گمراه می شوم.

برخی امام را با فکر خودشان می سنجند. در زمان امام حسن علیه السلام می گفتند: باید با معاویه بجنگیم. فکر می کردند که جنگیدن فقط با سلاح است، در صورتی که امام حسن علیه السلام با صلحش جنگ کرد، برای همین هم فرمودند: ارزش صلح امام حسن علیه السلام، از آن چه که خورشید بر آن می تابد، بیشتر است. در هر زمان تاکتیک های مبارزه فرق می کند. دنبال این گونه معرفت ها باشیم.



ائمه علیهم السلام متّصل به معدن عظمت بودند


امامان علیهم السلام همه به معدن عظمت متّصل بودند. معدن عظمت، خداوند متعال است. به واسطه ی بندگی به این مقام رسیدند.

امام حسین علیه السلام در اوج بندگی، اباعبدالله است، امام سجاد علیه السلام، زینت بندگان خداست (زین العابدین). حضرت قمر بنی هاشم علیه السلام، عبد صالح خداست.

ما هم در ماه شعبان به دنبال این بندگی باشیم. البته نمودش در عبادت هاست. در ماه شعبان، ظرفیت عبادت را زیاد کنیم. به نماز واجب، نماز مستحبی را هم اضافه کنیم زیرا موجب افزایش و قوی تر شدن ایمان می شود. سعی کنید در ماه شعبان، ذکر استغفار را زیاد بگویید، سه روز روزه بگیرید. نشانه ی شیعه این است که لااقل روزی 51 رکعت نماز بخواند.


این ها این گونه عبادت کردند که به معدن عظمت متّصل شدند. ویژگی عبودیت و بندگی را در این سه بزرگوار مشاهده می کنید.

امام حسین علیه السلام، هم نام و هم لقبش از جانب خداوند است. "سیدالشهدا" و هم "اباعبدالله". کسی که بندگی خدا را کند، به او "عبدالله" می گویند. اگر در اوج بندگی باشد، می شود "اباعبدالله". در گودی قتلگاه، حتی یک لحظه هم شکایت ندارد و در اوج آن مصائب، راضی است به رضای خدا و می گوید: خدایا من کاری برای تو نکردم.

قمر بنی هاشم علیه السلام و امام سجاد علیه السلام هم متّصل به معدن عظمت هستند.


در روایت داریم که فقط یک شب از اول خلقت عالم تا الآن، خداوند آتش جهنم را خاموش کرد و آن هم شب سوم شعبان بود.

حجت الاسلام میردامادی:








پی نوشت:


1- سوره الرحمن آیات 19-22.


2- سوره تین آیات 1-3.


3- سوره حدید آیه 28.


4- سوره حشر آیه 21.


5- زیارت عاشورا


6- مناجات شعبانیه


7- همان


8- زیارت جامعه کبیره


9- دعای زمان غیبت