حجت الاسلام موسوی مطلق: خشکسالی چشم ها از بی تقوایی است+گزارش تصویری

کد خبر: 53407
جلسه هفتگی هیئت آل یاسین با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه در حسینیه شهید همت برگزار شد.

وارث:جلسه هفتگی هیئت آل یاسین با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه در حسینیه شهید همت برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام موسوی مطلق را می خوانید:

حجت الاسلام موسوی مطلق: خشکسالی چشم ها از بی تقوایی است

یکی از آثار پربرکت جهان تشیع در باب روایات، کتابی است که مرحوم شیخ حرّ عاملی نوشته است به نام "وسائل الشیعه" که کتابی فنّی است و عزیزان اهل دل عموما با این کتاب سروکار دارند. آیت الله مولوی قندهاری 23 سفارش داشتند یکی از آنها این بود وقتی به حرم امام یا امامزاده ای مشرف می شوید سعی کنید در جایی نماز بخوانید که قبله ی زمینی با حرم آن بزرگواران یکی باشد. مرحوم آیت الله بهجت خیلی سفارش به خواندن مجلّدی که روایات اخلاقی در آن جمع شده است، می کردند. برخی عزیزان همین مجلد را مستقلا ترجمه کرده اند با نام جهاد با نفس. مرحوم آیت الله بهجت می فرمود روزی یک روایت از آن را بخوانید در سال خواهید دید که حال شما تغییر کرده و رشد خواهید یافت. و اگر بتوانید در آن تدبّر کنید بسیار ارزشمند خواهد بود.

اولین سلاح در جهاد اکبر نماز است

اولین روایت این کتاب شریف این هست که عده ای از جهاد برگشتند و پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمودند: مرحبا به قومی که در جهاد اصغر پیروز شدند و بر شما باد جهاد اکبر. کسانی که به جنگ می روند خدا را کارگزار امور دنیا می بینند و کارشان را به خدا واگذار کرده بودند، این افراد انسانهای کمی نیستند. و اگر نسل ما جوانهای پرشور و با ایمان قوی ندیده بودند، الان می بینند. مقام معظم رهبری این قدر ایمان و یقین به جوانان داشتند که می دانستند اگر پایش بیفتد از هیچ تلاش و کوششی برای حفظ و حراست از انقلاب و قرآن کوتاهی نمی کنند.

خلاصه خود جهاد در میدان مبارزه و رخ در رخ دشمن ایستادن کار ساده ای نیست، اما پیغمبر صلی الله علیه و آله این جهاد را جهاد اصغر و جهاد با نفس را جهاد اکبر نام نهادند. جهاد اکبر لوازماتی دارد. می خواهد با شیاطین بیرون و درون مبارزه کند و این مبارزه به مراتب سخت تر است و نیاز به تادیب و آموزش دارد. سلاحهای این میدان مبارزه کجا هست؟ بدون تشکیلات و فرمانده نمی توانی در میدان مبارزه قرار بگیری. بدانید وقتی قرار است در میدان مبارزه قرار بگیرید نیازمند به سلاح هستید. امروز سه سلاح را به شما تذکرمی دهم.

یکی از اسلحه هایی که عنوان کرده اند سلاح در مقابل کفار است، و به عنوان یک اسلحه از آن نام برده اند، نماز است. نماز یک ترمز است که باعث می شود شما در دل و در زمین ابلیس بازی نکنید و شما را نگه می دارد. لذا کسانی که نسبت به نماز توجه لازم و کافی را ندارند در میدان مبارزه شکست می خورند. فرق عرفان ناب اسلامی و عرفانهای خارجی، وارداتی و تکیه بر برون کردن، این است که عرفان اسلامی نماز دارد و به عنوان یک ستون از آن یاد شده است، که در عرفانهای دیگر جایگاهی ندارد.

نماز سیدالشهدا علیه السلام نوعی مبارزه بود

اگر نسبت به نماز تحفظ کنیم، همه چیزمان درست می شود هم در آداب وهم در اوقاتش تا به مراتب باطنی آن برسید تا ببینید اوضاع جسمی و روحی شما متفاوت خواهد شد. بسیاری از مشکلاتی که داریم ناشی از سبک شمردن نماز است. نماز هم برای تهذیب نفس و هم در مقابل دشمن سلاح خوبی است. آیا سیدالشهدا علیه السلام نمی توانست نماز را در خیمه بخواند؟ اما حضرت نماز را در اول وقت و دوما به جماعت، با جمعبت اندک و در میدان مبارزه به جا می آورند که نشان می دهد نماز نوعی مبارزه است. نماز هم شمشیر برّنده ای در مقابل اهل باطل بود. چون آنها صورت نماز را هم تغییر داده بودند.

بیایید خودمان را محاسبه کنیم و ببنیم نماز در زندگی هایمان چه جایگاهی دارد؟ اطلاعاتمان زیاد است اما در صحنه ی عمل چگونه هستیم. مرحوم آیت الله قاضی فرموده اند: اگر شما به نماز اول وقت مداومت کنید به همه ی مقامات عالیه خواهید رسید در بعضی نقلها هم هست که اگر نرسیدی من را لعن کنید.

ائمه معصومین که حقیقت نماز و صلات هستند به این سلاح توجه کامل داشتند. ولایت، حقیقت نماز است که برای خاشعین سخت است.

سلاح دوم برای جهاد اکبر دعاست

سلاح دوم دعا است. الدعا سلاح المومن؛ دعا سلاح مومن است. ائمه ی معصومین، انبیاء و خوبان روزگار به این سلاح ها مسلح بودند. چقدر در زندگی ائمه و انبیا دعا وجود دارد. خود مقام معظم رهبری را ببینید با همه ی اشتغالاتی که دارند، رتق و فتق تمام امور مملکت، در بحث اطاعت و عبودیت و بندگی چگونه هستند. قبلا هر سه روز قرآن را ختم می کردند و الان هر ده روز قرآن را ختم می کنند. چقدر اهل دعا بودند. مرحوم آیت الله بهجت فرموده بود ما با کسی که اهل دعا نباشد رفاقت نمی کنیم. ما نیازمندیم برای مقابله با دشمن به این سلاح مجهز شویم.

امیرالمومنین علیه السلام را ببینید چقدر اهل دعا هستند. ابودرداء ایشان را در حال دعا و مناجات دیدند. شب ز اسرار علی آگاه است. دید حضرت فریادی زد و نقش بر زمین شد مثل یک چوب خشک. در دل شب به درب خانه ی حضرت زهرا سلام الله علیها آمد و عرض کرد خاک بر سر شدیم حضرت از دنیا رفت. حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود: این حالات هر شب علی است. حضرت شبی هزار رکعت نماز می خواند.

قرآن می فرماید: اگر دعاهای شما نبود ما اصلا به شما توجه نمی کنیم. یعنی دعا سبب توجه ذات مقدس ربوبی می شود. ببینید وجود مقدس صاحب امروز سیدالساجدین علیه السلام چقدر به سلاح دعا مجهز بودند. امام صادق علیه السلام شهادت دادند شبیه ترین فرد در عبادت به حضرت امیرالمومنین علیه السلام، جد ما حضرت زین العابدین علیه السلام بود. از شدت عبادت حال آن حضرت متغیر میشد، پینه در پیشانی و زانوان مبارک بوجود می آمد. البته یک روش مبارزاتی در زمان امام سجاد علیه السلام بوده است. چون بعد از جریان عاشورا می خواستند جامعه ی اسلامی را منحرف و منحط کنند. حضرت سیدالشهدا علیه السلام یک ضربه و شوک بر پیکر مرده ی اسلام وارد کردند، اسلام مرده بود . حضرت خودش فاتحه ی اسلام را خوانده بود. حضرت کلمه ی "انا لله و انا الیه راجعون" را بر زبان جاری کرده بود، وقتی کسی چون یزید ملعون بر اریکه ی قدرت نشست، در زمانی که خبر مرگ معاویه و جانشینی یزید به امام در مدینه رسید.

بعد از آن دست و پای پیکر اسلام شروع به حرکت کرد اما به تداوم نیاز داشت، که کاروان امام حسین علیه السلام آن را تداوم بخشید و پرچم 30 سال بعد از عاشورا به دوش مبارک زین العابدین علیه السلام قرار داشت. باید مبارزه می کرد و اعتقادات مردم را حفظ و حراست می کرد. امام با این دعاها مردم را نجات دادند که بخشی از آن در صحیفه ی سجادیه به ما رسیده است، که بخشی از دعاهای ایشان است. مناجات خمسه عشر که از دعاهای عالیه عالم تشیع است. لذا فرمودند این دعا ها را با تدبر بخوانید.

آیت الله بهاءالدینی می فرمود: من گاهی درباره یک جمله از دعای امام سجاد علیه السلام، یک سال فکرمی کنم. من خواهشم این است که تنبلی را کنار بگذارید به احترام امام سجاد علیه السلام یک دعا را بخوانید و اگر هم ندارید از مفاتیح دعای خمسه عشر را بخوانید. امام سجاد علیه السلام با این ادعیه اسلام را حفظ کرده است. دعا سلاح مومن است. خوارزمی در کتابش می فرماید: اهل ایمان و مومن کسی نیست به جز حضرت علی علیه السلام و شیعیانش.

اگر کسی در میدان مبارزه سلاح نداشته باشد، دشمن او را زود از پای در می آورد. شیطان از نزدیکترین جا تیرش را برای نابودی شما هدف گرفته است. دعا آثار سازنده ای دارد. اگر کسی با تدبر بخواند، خروجی اش در زندگی قرار می گیرد.

از خدا بخواهید این روحیه را در شما تداوم ببخشد. از خدا بخواهیم این توفیق را به عطا بفرماید. کسی که روحیه تعبد و عاشقانه داشته باشد، به خواندن دعا عشق می ورزد. استاد ما می فرمود خدا نکند کسی دعایی در مفاتیح باشد و او نخوانده باشد. همان اثری که مبارزات حضرت امیرالمومنین علیه السلام داشت، همان اثری که صلح امام حسن علیه السلام داشت، همان اثری که حمایت صدیقه طاهره سلام الله علیها در ولایت داشت، دعای امام سجاد علیه السلام هم در حفظ اسلام داشت. منتهی بروز و ظهور آن در زمان ایشان بدین گونه بود.

سلاح سوم، بکاء و گریه

سلاح سوم، در میدان مبارزه با جهاد اکبر بکاء و گریه است. گریه بنیان ظلم را می کند، ابلیش را به زانو در می آورد، ابلیس را نابود می کند. گریه باعث نشاط شما در سایر امور عبادی می شود. نه گریه برای این دنیا، کسانی که برای دنیا گریه می کنند و همیشه غم دار هستند دچار افسردگی می شوند. ببینید افرادی که برای امور دنیوی ناراحت هستند افسردگی می گیرند. تا حالا دیده اید که بگویند نوکر، یا گریه کن و یا روضه خوان امام حسین علیه السلام افسردگی گرفته است؟

از ویژگی های اولیای خدا و خوبان روزگار، اهل بکا بودن است. چشمان بعضی ها مثل بعضی مناطق دنیا خشکسالی آمده است. در اثر بی تقوایی است. وقتی قومی بی تقوا بشوند خداوند رحمتش را دریغ می کند. هم چنانکه اگر قومی اهل تقوا بشوند خداوند باران رحمتش را برآنها نازل می کند:وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاء وَالأَرْضِ1


اگر کسی هم اهل تقوا باشد، خدا چشم گریانی به او عطا می کند. اشک روح مجددی به انسان می دهد. لذا یحیی پیغمبر اهل بکا بود. گریه هایش باعث شد نور را ببیند، حتی فطرس ملک، سایر انبیاء و مادر عوالم وجود و مادر نور و حقیقت اهل بکاء بود. حضرت زهرا سلام الله علیها با اینکه 18 سالش بود اما جزو بکائین عالم شناخته می شود. عموم گریه های ایشان بعد از شهادت پیغمبر صلی الله علیها و آله بوده است. به قدری گریه کردند که مردم مدینه به حضرت علی علیه السلام گفتند به زهرا بگو یا شب گریه کند یا صبح. گریه ی ایشان سلاح بود، دشمن را رسوا میکرد. گریه ی. حضرت زهرا سلام الله علیها رسوایی دشمن بود.

در کربلا هم گریه ی حضرت رقیه بود که پایه ها و ارکان حکومت یزید را متزلزل کرد. امام سجاد علیه السلام هم جزو بکّائین عالم بوده است. گریه چیست که به محض تولد ائمه، پدرش و امام زمانش گریه می کرده است؟ وقتی از حضرت علت گریه هایشان را می پرسیدند، می فرمود: یوسف از مقابل چشمان حضرت یعقوب مفقود بود اما زنده بود. حضرت یعقوب به قدری گریه کرد که بینایی چشمانش را از دست داد. من چطور گریه نکنم که خودم دیدم 18 نفر از بنی هاشم را مقابل چشمانم سر بریدند و به نیزه کشیدند. حضرت از هر فرصتی برای گریه و گریاندن استفاده می کردند. آب و غذا میدیند گریه می کردند.

حجت الاسلام موسوی مطلق: خشکسالی چشم ها از بی تقوایی است

پی نوشت:

1- سوره اعراف آیه 96