مدارس مانند مساجد باید محل عبادت باشد
تولیت آستان مقدس گفت: امام زین العابدین علیه السلام با تحمل سختی ها و رنج ها، مطالب ارزشمندی را در قالب کتاب صحیفه سجادیه به مردم منتقل کردند که خوب است در کلاس های درس، بخش هایی از این آموزه ها به دانش آموزان منتقل شود.
آیت الله سعیدی یکی دیگر از آثار گرانبهای به یادگار مانده از امام سید الساجدین علیه السلام را رساله حقوق عنوان کرد و گفت: رساله حقوق به بیان حقوق افراد می پردازد و می توان هر روز یکی از این حقوق را به زبان دانش آموزان بیان کرد .
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، یکی از حقوق مطروحه در این رساله را حقوق شاگردان بر معلمان دانست و تصریح کرد: یکی از این حقوق آنست که معلم و مربی باید باب دانش و آگاهی را به روی آنها باز کند و این علم و حکمت را به عنوان یک امانت تحویل دهند.
وی با اشاره به آیه ان الله یامرکم ان تعودوا الامانات الی اهلها گفت: این امانت را باید به کسانی که از شما به عنوان استاد بهره می برند صحیح و همراه با رشد و ارتقا و صلاح برسانیم بنابراین اگر معلمی در آموزش خود خللی وارد کند وظیفه اش را به درستی انجام نداده است.
آیت الله سعیدی با تاکید براینکه وظیفه معلمان تنها آموختن علم به شاگردانش نیست، گفت: معلم باید راه و روش زندگی و اخلاق و معنویت را به شاگردانش آموزش دهد تا تقرب الهی را بیاموزند.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، خاطرنشان کرد: مزین شدن کلاس درس به دانش آموزانی که راه روش خدایی شدن را می آموزند، این محل را تبدیل به محل عبادت می کند.
وی با اشاره به فرمایش پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم که فرمودند طلب العلم فریضه علی کل مسلم ومسلمه ابراز داشت: پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم کسب دانش را بر هر مسلمانی واجب دانسته اند که با توجه به انجام این فریضه در کلاس درس، این مکان محل عبادت و انجام واجبی از واجبات الهی است لذا این معنا باید برای دانش آموزان و معلمان به طور عینی و ملوس درآید.
آیت الله سعیدی تعمیم این نگاه از دانش آموز تا دست اندرکاران مدرسه که آنها محل عبادت را می سازند، مهم ارزیابی کرد و گفت: با این نگاه دیگر معلمی یک شغل برای امرار معاش و فقط محلی برای کسب درآمد نیست و همه با ورود این نگاه معنوی در کار خود، حداکثر توان خود را می گذارند تا خللی در آن وارد نشود و از زمان عبادتشان در مدرسه بیشترین استفاده را می کنند همانطور که در حال نماز، ارتباط خود با سایرین را قطع می کنند و فقط به ارتباط با خالق می پردازند از هرگونه کاری که مخل و مضر باشد نمی پردازند.
وی با اشاره به بیان امام راحل که فرمودند معلمی شغل انبیاست، گفت: این بیان، مبالغه نیست یعنی همانطور که انبیا با تعلیم و تربیت انسان کار می کنند معلمان هم برای همین امر تلاش می کنند.
آیت الله سعیدی به بیان توصیه امام علی علیه السلام به فرزندش امام حسن علیه السلام پرداخت و گفت: ایشان به امام مجتبی علیه السلام فرمودند که قلب نوجوان مانند زمینی است که چیزی در آن کاشته نشده است و هرچه در آن بکاریم می روید.
منبع: پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه (س)
/1102101305