حجت الاسلام آقابابا: در نمازت مراقب دلت باش

کد خبر: 54120
اولین جمله ای را که انتخاب کردم این است که در نمازت مراقب دلت باش. دوم اینکه وقتی سر سفره ای نشسته ای مراقب شکمت باش. جمله سوم هم این است که در خانه ای وارد شدی مراقب چشمت باش. جمله چهارم هم این است که در بین مردم مراقب زبانت باش. عمل به این روایت هم خیر دنیا دارد و هم خیر آخرت. روایت بسیار زیبا است.

وارث: جلسه هفتگی هیئت الرضا علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام آقابابا و مداحی حاج عبدالرضا هلالی و کربلایی وحید یوسفی برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام آقابابا را می خوانید:


حجت الاسلام آقابابا: در نمازت مراقب دلت باش

کلام نورانی حضرت لقمان علیه السلام است که به فرزند خودش اشاره می کند و می گوید: پسرکم هوشیار باش و بدان که من 400 پیامبر را درک کردم. ای پسرم من به چهارصد پیغمبر خدمت کردم و از این 400 پیامبر چهار جمله را انتخاب کردم. جملات باید خیلی مهم باشد.

اولین جمله ای را که انتخاب کردم این است که در نمازت مراقب دلت باش. دوم اینکه وقتی سر سفره ای نشسته ای مراقب شکمت باش. جمله سوم هم این است که در خانه ای وارد شدی مراقب چشمت باش. جمله چهارم هم این است که در بین مردم مراقب زبانت باش. عمل به این روایت هم خیر دنیا دارد و هم خیر آخرت. روایت بسیار زیبا است. هم جنبه اخلاقی دارد و هم جنبه تربیتی و اجتماعی.

به علامه طباطبایی گفتند: مگر نماز از فحشاء و منکر دوری نمی کند؟ ایشان فرمودند: بله. گفتند: کسی نماز می خواند و آن خروجی که باید را نمی دهد. علامه طباطبایی فرمودند: نمازی که دو شرط داشته باشد: یک حضور قلب و دو اینکه نماز به موقع باشد. اگر شامل این دو شرط شد: «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنکَرِ» می شود.

حدیث قدسی است که خداوند می فرماید: بنده من تو وقتی که به نماز می ایستی انگار هزاران خدا داری و به همه فکر می کنی. اما وقتی من تو را در نماز می بینم انگار همین یک بنده را دارم.

سوال اینجا است که چه کنیم که در نماز توجه و حضور قلب داشته باشیم؟ درد ما این است که یا اول وقت نیست یا توأم با حضور قلب نیست.

شخصی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمد و گفت: یا رسول الله چه کار کنم که در نماز حضور قلب داشته باشم؟ می خواهی وضو بگیری با دقت وضو بگیر. رساله را که باز کنی می بینی ما برای هر کدام از حرکات وضو دعایی داریم. اگر کسی موقع وضو گرفتن آیت الکرسی را بخواند ثواب هزار رکعت نماز مستحبی را دارد. حواست را به وضو جمع کن. خود به خود یک رابطه طولی با نماز برقرار می شود.

روایت از امام صادق علیه السلام است که وقتی می خواهی شروع به قامت بستن کنی دستت را روی سینه ات قرار بده و به امام زمانت سلام کن. وقتی به امام زمانت سلام بدهی یک پیوند قلبی میان تو و امام زمان ایجاد شده است و امام شما را کمک می کند. امام باعث می شود یک پیوند قلبی میان شما و خدا برقرار شود. «السلام علیک یا صاحب الزمان»

بند دوم که لقمان به فرزندش گفت سر سفره مراقب شکمت باش. این را من باب تنبیه نمی گویم من باب یادآوری می گویم. شخصی خدمت امام صادق علیه السلام و گفت: من مدتی است که نماز صبحم قضا می شود. حضرت فرمودند: چند روز پیش کسی خرمایی به تو تعارف کرد و تو از آن خوردی. آن خرما از پول حلال تهیه نشده بود و تأثیرش را روی نماز تو گذاشت.

امروز متاسفانه بعضی از لقمه ها شبهه ناک است. لقمه شبهه ناک اعتقاد را خراب می کند. به حساب و کتاب خودتان برسید قبل از اینکه به حساب و کتاب شما برسند. حساب و کتاب یعنی همین که مراقب باشیم که چه رفتاری از خودمان نشان می دهیم. علامه مجلسی رحمت الله علیه نقل می کند که روزی حضرت عیسی علیه السلام از قبرستانی می گذشتند حواریون دور ایشان جمع شدند و حضرت اشاره ای کردند و صاحب قبر زنده شد و روی قبر نشست. پیغمبر خدا سوال کرد که از عالم برزخ چه خبر؟ گفت: ای پیغمبر خدا دست روی دلم نگذار. بیچاره شدم. در عالم برزخ گرفتارم. حضرت فرمودند: چرا؟ گفت: من در دنیا شغلم بارکشی بود. روزی باری از هیزم به من خورد داشتم این بار را جا به جا می کردم که موقع نهار شد. مقداری از این هیزم را کندم که دندانم را با آن تمیز کنم. بدون اجازه صاحبش این کار را انجام دادم و الان سالها است که گرفتار شده ام.

حلال، حساب و کتاب دارد چه برسد به حرامش. اگر همه به این روایت عمل کنند مدینه فاضله می شود. شرط ظهور زمانی محقق خواهد شد که زمینه ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه فراهم می شود که منتظِر خودش را همرنگ با منتظَر کند.

اگر لقمه پاک باشد طرف سالم و صالح است. اگر لقمه سالم نباشد مثل خوارج را در پی دارد. یک لقمه شبهه ناک شما را چهل روز عقب می اندازد.

بعضی ها سوال می کنند که چه کنیم اثر لقمه شبهه ناک در ما نباشد. از کجا بدانیم شبهه ناک است؟ آیت الله العظمی بهجت رحمت الله علیه فرمودند: یک سوره حمد رویش بخوان و فوت کن هیچ چیزی ات نمی شود. البته این برای زمانی است که بدانیم شبهه ناک است. ولی یک زمانی ما واقعا می دانیم حرام است آن موقع باید پرهیز کنیم.

بند سوم لقمان به فرزندش فرمود: پسرم وقتی وارد خانه ای شدی مراقب چشمانت باش. آسیب دارد ما را تهدید می کند. مراقب نگاه هایمان باشیم. مراقب باشیم با چه کسی داریم رفت و آمد خانوادگی می کنیم. علما فرمودند: صله رحم زمانی واجب است که تو به گناه و معصیت نیفتی.

/1102101304

حجت الاسلام آقابابا: در نمازت مراقب دلت باش

حجت الاسلام آقابابا: در نمازت مراقب دلت باش