تغذیه در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی اسلامی

کد خبر: 54980
یک متخصص طب سنتی گفت: طبق دیدگاه طب سنتی اسلامی توصیه می‌شود افراد سردمزاج و گرم‌مزاج در وعده‌های غذایی ماه مبارک رمضان مطابق مزاج از غذاهای گرم و خشک یا گرم و تر استفاده نمایند.
وارث:محمدرضا نصرتی، رئیس موسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانی اسلامی واحد ارومیه، از آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه در منابع طب سنتی به وعده غذایی سحری و صبحانه تاکید شده است، گفت: در هر دو حالت متابولیسم بدن پایین و سرد بوده و نیازمند مصرف غذاهای گرم مزاج است.

وی ادامه داد: در وعده سحری و افطار، افراد سردمزاج از غذاهای گرم و خشک و افراد گرم‌مزاج از غذاهای گرم و تر استفاده کنند.

این متخصص طب سنتی گفت: در صورتی می‌توان از غذاهای سرد و خشک، سرد و تر در هنگام سحر استفاده کرد که به همراه مصلحات مصرف شود.

نصرتی با اشاره به اینکه مدت زمان روزه داری در طول روز طولانی است، گفت: بهتر است از غذاهای پختنی در وعده سحر استفاده شود تا بتوان انرژی بدن را در طول روزحفظ کرد.

وی با اشاره به اینکه تاکید طب سنتی برای وعده سحری استفاده از غذاهای سنتی ایران است گفت: می‌توان از غذاهای آبکی از جمله آبگوشت، کوفته، سیرابی و کله‌پاچه در سحر مصرف کرد اما در در طول روز تشنگی ایجاد کرده و بهتر است از غذاهای آبکی حاوی حبوبات استفاده شود.

نصرتی افزود: بهتر است برای جلوگیری از تشنگی در طول روز از شربت زعفران و گلاب در وعده سحری استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه از نوشیدن آب هنگام صرف هر یک از این وعده‌های غذایی به شدت پرهیز شود، گفت: در هنگام سحر نیم ساعت بعد از خوردن غذا باید از نوشیدنی استفاده کرده و بهتر است حداقل نیم ساعت بعد از نوشیدنی بیدار بمانید.

نصرتی با اشاره به اینکه به هیچ وجه نباید وعده سحری را حذف کرد، افزود: سحری از مهمترین وعده‌های غذایی در ماه مبارک رمضان بوده و حذف آن موجب آسیب دستگاه گوارش می‌شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه در طب سنتی دیابت به دو نوع گرم و سرد تقسیم‌بندی شده است، گفت: افرادی که دیابت گرم دارند از غذاهای ترش مزاج و سرد و تر، افرادی که دیابت نوع سرد دارند برعکس آن را باید در وعده غذایی افطار و سحری استفاده کنند.

این کارشناس طب سنتی در این خصوص افزود: این افراد باید از مایعات زیاد و میوه‌های آبکی از جمله هندوانه در وعده‌های غذایی استفاده کنند.

نصرتی با اشاره به اینکه در طب سنتی بیماران قلبی به چهار عضو مغز، کبد، معده و کلیه تقسیم‌بندی شده است، گفت: ابتدا علت ابتلا به فشارخون که مربوط به یکی از عوامل ذکر شده است باید تشخیص داده شود و بر اساس آن مزاج افراد مشخص می‌شود.

/1102101305