حجت الاسلام دولابی: شاخصه‌های روحیه جهادی در آیات قرآن/حاج منصور ارضی: حضرت خدیجه(س) تمام اموالش را در راه اسلام خرج کرد

کد خبر: 55223
مراسم مناجات شب یازدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار شد.
وارث:  مراسم مناجات شب یازدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی و حاج منصور ارضی را می خوانید:

اجمالی از بیانات حجت الاسلام و المسلمین محمد حاجی ابوالقاسم دولابی در شب یازدهم ماه مبارک رمضان مورخ بیست و هشتم خرداد ماه 1395 مسجد ارک تهران

حاج منصور ارضی: حضرت خدیجه (س) تمام اموالش را در راه اسلام خرج کرد


سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حاجی ابوالقاسم دولابی در شب یازدهم ماه رمضان 95 مسجد ارک با صلوات و دعای فرج برای حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف شروع شد.
در قرآن کریم واژه جهاد به معنی سعی و تلاش و از خود گذشتگی و ایثار برای یک هدف مقدس است و حدود 50 بار به کار رفته است. در واقع جهاد به سه معنا(جهاد اکبر، جهاد اصغر و جهاد کبیر) در آیات قرآن به کار رفته است. در این چند شب به شاخصه‌ها، ویژگی‌های جهادگران می‌پردازیم. جهاد از نظر‌های مختلف قابل تقسیم است اول از نظر دشمنی که با او در جنگ هستیم. دوم از نظر ابزار جنگی، سوم از نظر اهداف و انگیزه‌های در جنگ، چهارم از نظر تاکتیک‌ها و شیوه‌های جنگی، پنجم از نظر راه‌های غلبه بر دشمن و یا آسیب هایی که باعث شکست می‌شود. 
جهاد با دشمن بیرونی برای مقابله با تعدی او به جان و مال و خاک جهاد اصغر نام دارد که به ابزار و آلات مخصوص خود نیاز دارد.
جهاد درونی و با نفس خویش بدون توجه به دشمن بیرونی جهاد اکبر نام دارد که ابزار و آلات آن اعضاء و جوارح خود انسان می‌باشد.
جهادی که در آن به فکر، هویت و دل مومن تعدی شود و قصد اسارت آن را داشته باشند جهاد کبیر می‌گویند. و ابزار آن مجموعه ای از دو روش بالا است.

بحث اصلی امشب جهاد اصغر
قرآن با آیات فراوانی به جهاد اصغر پرداخته است، البته به شکل مشخصی در ایران به جهاد اصغر پرداخته نمی‌شود و این هم به دو علت است اول جان برکفی دلیرمردان سراسر مرزهای ایران در شرق و غرب و مناطق کوهستانی و بیابانی و... دوم حماسه آفرینی حق جویانه شیرمردان در خارج مرزهای ایران در دفاع از حریم ولایت. اما آنچه که مهم‌تر از وجود جهاد اصغر است حفظ و انتقال روحیه جهادی است بدون روحیه جهاد در برابر دشمن ذلت پذیر خواهیم بود، یعنی عزت انسانی با تحریک به سوی برخی لذت ها، شکست می‌آورد. اگر امروز دشمنان ما که دور تا دور مرزهای ما را با لشکرها و نیروی‌های مختلفی پر کرده اند به ما حمله نمی‌کنند بخاطر احساس وجود روحیه جهادی در مردم ایران است. 
شاخصه‌های روحیه جهادی در آیات قرآن:
"إِنَّ ٱلَّذِینَ ءَامَنُوا وَٱلَّذِینَ هَاجَرُوا وَجاهَدُوا فِى سَبِیلِ ٱللَّهِ أُولَئِکَ یَرْجُونَ رَحْمَتَ ٱللَّهِ وَٱللَّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ" (سوره بقره آیه ۲۱۸)
کسانی که ایمان آورده و کسانی که هجرت کرده و در راه خدا جهاد نموده‌اند، آنها امید به رحمت پروردگار دارند و خداوند آمرزنده و مهربان است.
این آیه می‌فرماید رحمت الهی را فقط با نماز و روزه نمی‌توان به دست آورد بلکه باید در راه خدا از خود گذشتگی نشان داد با جهاد و یا هجرت. رحمت واسعه الهی بر خلق ایشان همیشگی است ولی رحمتی که مخصوص اهل ایمان است "وَرَحْمَتِى وَسِعَتْ کُلَّ شَىْءٍ فَسَأَکْتُبُهَا لِلَّذِینَ یَتَّقُونَ وَیُؤْتُونَ ٱلزَّکَوةَ وَٱلَّذِینَ هُم بِـَایَتِنَا یُؤْمِنُونَ" (سوره اعراف آیه ۱۵۶) و رحمتم همه چیز را فراگرفته؛ و آن را برای آنها که تقوا پیشه کنند، و زکات را بپردازند، و آنها که به آیات ما ایمان می‌آورند، مقرّر خواهم داشت. یعنی مومن کسی است که اهل جهاد است و یا اگر جهاد موضوعیت نداشته باشد روحیه جهادی بر او حاکم است.
"أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا ٱلْجَنَّةَ وَلَمَّا یَعْلَمِ ٱللَّهُ ٱلَّذِینَ جاهَدُوا مِنکُمْ وَیَعْلَمَ ٱلصّابِرِینَ" (سوره اعراف آیه ۱۴۲)
آیا چنین پنداشتید که(تنها با ادّعای ایمان) وارد بهشت خواهید شد، در حالی که خداوند هنوز مجاهدان از شما و صابران را مشخصّ نساخته است؟!

خداوند بدون آزمایش کسی را وارد بهشت نمی‌کند در همین موضوع امیرالمومنین می‌فرمایند "فَإنَّ الْجِهَادَ بَابٌ مِنْ أَبْوابِ الْجَنَّةِ فَتَحَهُ اللهُ لِخَاصَّةِ أَوْلِیَائِهِ" (نهج البلاغه خطبه 27) پس بدانید جهاد یکی از درهای بهشت است که خداوند آن را برای عده ای خاص باز نموده وآنها به سرعت وارد بهشت می‌شوند. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: " مَن لَقِیَ اللّه  بغیرِ أثَرٍ مِن جِهادٍ لَقِیَ اللّه و فیهِ ثُلْمَةٌ" (میزان الحکمة/ 2828) هرکس بدون آن که نشانى از جهاد در خود داشته باشد، خدا را دیدار کند، هنگام ملاقات با او، در خود خللى یابد. پس کسی که در جهاد دچار جانبازی شده است باید شاکر این کمال خود باشند. "اِنَّ اللهَ اَعَزَّ اُمَّتی بِسَنابِکِ خَیلِها" (تهذیب الاحکام شیخ طوسی، جلد 6، کتاب الجهاد) عزت امت اسلامی در امنیت کامل در مقابل دشمن است ( زیر سایه شمشیر و فرود آمدن نیزه هاست) . یادمان باشد اگر پیامبر اسلام در جریان حدیبیه به صلح با یهود رسیدند برای عدم توانایی و خسته شدن مردم از جهاد این کار را نکردند بلکه پیش فرض ایشان کم کردن شر دشمن در یک جبهه و باز نمودن فعالیت‌های دیگر برای تقویت جبهه اسلام بود.
نشانه این ادعا هم فتح قلعه خیبر و دفع شر دیگر یهودیان متخاصم اطراف مدینه بود. نه قرآن و نه هیچ عقل سلیمی قبول نمی‌کند امتی که برای جهاد برخاسته اند بدون جهادگری از پا بنشینند "وَلَا یَزَالُونَ یُقَٰتِلُونَکُمْ حَتَّىٰ یَرُدُّوکُمْ عَن دِینِکُمْ إِنِ ٱسْتَطَٰعُوا۟ ۚ وَمَن یَرْتَدِدْ مِنکُمْ عَن دِینِهِۦ فَیَمُتْ وَهُوَ کَافِرٌ فَأُو۟لَٰٓئِکَ حَبِطَتْ أَعْمَٰلُهُمْ فِى ٱلدُّنْیَا وَٱلْءَاخِرَةِ" (سوره بقره آیه 217) و مشرکان، پیوسته با شما می‌جنگند، تا اگر بتوانند شما را از آیین تان برگردانند؛ ولی کسی که از آیینش برگردد، و در حال کفر بمیرد، تمام اعمال نیک(گذشته) او، در دنیا و آخرت برباد می‌رود؛
هرچند جهاد اصغر موضوعیتی ندارد ولی روحیه جهادی یک موضوع اساسی است!
"یَأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُوا مَن یَرْتَدَّ مِنکُمْ عَن دِینِهِۦ فَسَوْفَ یَأْتِى ٱللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُۥٓ أَذِلَّةٍ عَلَى ٱلْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى ٱلْکافِرِینَ یُجاهِدُونَ فِى سَبِیلِ ٱللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِکَ فَضْلُ ٱللَّهِ یُؤْتِیهِ مَن یَشَاءُ وَٱللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ" (سوره اعراف آیه ۵۴)
ای کسانی که ایمان آورده‌اید! هر کس از شما، از آیین خود بازگردد، (به خدا زیانی نمی‌رساند؛ خداوند جمعیّتی را می‌آورد که آنها را دوست دارد و آنان(نیز) او را دوست دارند، در برابر مؤمنان متواضع، و در برابر کافران سرسخت و نیرومندند؛ آنها در راه خدا جهاد می‌کنند، و از سرزنش هیچ ملامتگری هراسی ندارند. این، فضل خداست که به هر کس بخواهد(و شایسته ببیند) می‌دهد؛ و (فضل) خدا وسیع، و خداوند داناست. 

بیانات حاج منصور ارضی در شب یازدهم ماه مبارک رمضان مورخ بیست و هشتم خرداد ماه 1395 مسجد ارک تهران

للللللللللل


اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها

حضرت خدیجه سلام الله علیها تمام اموالش را در راه اسلام خرج کرد.
در ادامه بیان فضائل حضرت خدیجه سلام الله علیها ، پیغمبر اکرم صلوات الله علیه به دخترش فاطمه سلام الله علیها به وقت بخشیدن فدک فرمودند: همانا مهر مادرت خدیجه بر عهده‌ی پدرت مانده است ، منظور مهریه است ، پس من به دستور خداوند و در قبال مهر مادرت فدک را به تو عطا می‌کنم، آن را برای خود و فرزندانت بردار و مالک آن باش (خصائص ام المومنین خدیجه کبری) . نکته بعدی حلالیت طلبیدن حضرت خدیجه سلام الله علیها از پیغمبر است. به پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: من در حق شما کوتاهی کردم، تقاضای من این است که من را عفو کنید. روز عاشورا سیدالشهدا علیه السلام بعد از این که فریاد می‌زنند "أَنَا ابْنُ الْمُصْطَفَى" می‌فرمایند "انا ابنُ خَدیجهَ الکبری" یعنی افتخار حضرت است. حضرت خدیجه سلام الله علیها هشتاد هزار شتر در مناطق مختلف برای تجارت داشته ، منزل ایشان از لحاظ وسعت به قدری بود که تمام مکه را دربر می‌گرفت ، همه را در راه خدا و پیغمبر خدا خرج می‌کند. سلام بر مومنین در آن دنیاست ولی خدا بر حضرت خدیجه سلام الله علیها در این دنیا سلام می‌فرستد. برای حضرت خدیجه سلام الله علیها دو کفن قرار دادند، یک کفن خدا برایش فرستاد یک کفن هم پیغمبر اکرم صلوات الله علیه تهیه می‌کنند. حضرت وصیت می‌کنند به اسماء بنت عمیس برای شب عروسی حضرت زهرا سلام الله علیها . همانند امشبی جبرئیل فرود آمد و به پیغمبر اکرم صلوات الله علیه خبر داد خداوند می‌فرماید سلام ما را به فاطمه برسان و به او بگو مادرش خدیجه اینک در بهشت زیبا و پر طراوت خداست، درکاخی از مروارید در کنار آسیه و مریم قرار دارد. 

اگر قناعت داشته باشی نفست نمی‌تواند تو را راضی به گناه کند.
در سیر دعای هشتم از صحیفه می‌رسیم به "وَ قِلَّةِ الْقَنَاعَةِ" عده‌ی زیادی از ما مشکلمان این است که قناعت نداریم. خداوند به داود علیه السلام می‌فرماید من توانگری را در قناعت قرار دادم و مردم آن را در فراوانی ثروت می‌جویند و از این رو نمی‌یابندش. اباعبدالله علیه السلام فرمودند: قناعت مایه‌ی آسایش تن است. حضرت صادق علیه السلام فرمودند: کسی که به معاش اندک خود خرسند باشد، خداوند به عمل اندک او خشنود می‌شود. تمام گرفتاری‌های ما، دوری از این مجالس و رو آوردن به مجالس گناه برای نداشتن قناعت است. برای این گناه می‌کنی که نفست اشباع شود. در دعا هم می‌گویی "أَعُوذُ بِکَ مِنْ نَفْسٍ لاَ تَشْبَعُ"  اگر قناعت داشته باشی نفست نمی‌تواند تو را راضی به گناه کند. هر جوانی برای کنترل نفسش اراده کند خدا حتما کمکش می‌کند. شما وقتی نفست را نتوانی کنترل کنی پر حرف می‌شوی، یک چیزهایی که مبانی اسلامی و دینی است قبول نمی‌کنی، روضه و مناجات را برای نفست گوش می‌دهی. اگر می‌خواهی پیروز شوی باید این نفس را کنترل کنی تا بتوانی بفهمی مسیر الی الله چیست، شهید شدن یعنی چه، کندن از این دنیا یعنی چه . کسی که محب امام حسین علیه السلام است غیر ممکن است شب جمعه برای اربابش گریه نکند ولی اگر می‌بینی اتفاقی برای چشمانت افتاده یعنی یک کاری کرده ای ، توبه کن . شب یازدهم است ، ده شب گذشت ، بزرگان فرموده اند دهه اول دهه برکت است، دهه دوم دهه مغفرت است . خدایا یقین دارم کار دست توست ما را ببخش، ما را به امام حسین علیه السلام ببخش.

للللللللللل