یاد حضرت زهراء (س) در شب های قدر «تَنْهَى‏ عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنکَرِ» است

کد خبر: 55797
حجت‎الاسلام سعیدی با اشاره به کنار زده شدن بسیاری از مشکلات و معضلات به صرف یاد حضرت زهراء (س) در شبهای قدر گفت: توجه و یاد ایشان در شبهای قدر «تَنْهَى‏ عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنکَرِ» است.
وارث
حجت‎الاسلام محمد سعیدی، کارشناس مذهبی در گفتگویی با اشاره به اینکه خدا در ماه رمضان موقعیتهای ویژه‎ای را قرار داده تا برای انسانها جلب توجه کند و به وسیلۀ آنها بتوانند خودشان را از دنیا جدا کنند و ارتفاع بگیرند، تصریح کرد: ما باید فرصتهای ماه رمضان به ویژه شبهای قدر را استثنای عمرمان بدانیم.

وی با بیان این مطلب که یکی از نامهای این ماه مبارک، «ضیافت‎الله» است، گفت: ما انسانها برای هر مهمانی‎ای، ساعتها وقت می‎گذاریم و خودمان را آماده می‎کنیم، حال باید در قبال مهمانی خدا چگونه رفتار کنیم؟ ما برای بهرۀ هر چه بیشتر از ماه رمضان و شبهای قدر لازم است به تزکیه برسیم و این امری است که در شبهای قدر، رسیدن به آن آسان‎تر است.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: خداوند بارها در قرآن مقولۀ هدایت را مطرح می‎کند و به تبع، در مقابل آن ضلالت و گمراهی را، شیطان اوج مُضِل و کسی است که نمی‎خواهد این هدایتگری برای انسانها جاری شود. اگر مقام معظم رهبری از ماه رمضان و شبهای قدر به عنوان یک «فرصت» یاد کردند، این را بدانیم که شیطان از فرصت بودن این روزها و شبها با خبر است و تمام تلاشش را بکار می‎گیرد تا بهرۀ کافی و وافی را از آن نبریم.

حجت‎الاسلام سعیدی توضیح داد: امیرالمؤمنین (ع) در اهمیت و مغتنم شمردن این فرصتها می‎فرمایند: فرصتها مثل گذشتن ابرها به سرعت می‎گذرد. این تعبیر امیرالمؤمنین (ع)، چند وجه شبه دارد که از جملۀ آن این است که وقتی شما به آسمان نگاه می‎کنید، ابری می‎بینید که ثابت است، اما اگر چند دقیقۀ بعد سرتان را بالا بگیرید و نگاه کنید، علاوه بر اینکه ابر جابجا شده، تغییر شکل هم داده است. این مثال بدین جهت بود که فرصتهای ما به ویژه در شبهای قدر شکلش تغییر می‎کند و آدمی به خیال خودش در حال استفاده از این فرصت‎هاست، اما در حقیقت به امری دیگری می‎پردازد.

این کارشناس مذهبی افزود: ابلیس به شدت دنبال به غفلت انداختن انسانها است و به هر اندازه‎ای در این امر موفق شود، برد کرده است، لذا اهل‎بیت به ویژه حضرت زهراء (س) در این شبها فرزندان‎شان را به واسطۀ خواب کافی در روز، بیدار نگه می‎داشتند. حداقل درسی که می‎توان از این رفتار زیبای ایشان گرفت، این است که ما هم شبیه آنان عمل کنیم، در این شب به یاد حضرت زهراء (س) بودن خود از برترین اعمال است.

از دست دادن فرصت شب قدر، خسران عجیبی در پی خواهد داشت
وی با اشاره به اینکه شب قدر، شب آگاهی و بیدار شدن است، تصریح کرد: شب قدر موقعیتی است که اگر فرصتش را از دست بدهیم، خسران عجیبی در پی دارد، به عنوان مثال، انسانی که در بیابانی قرار دارد، به تدریج از حال و هوای ابرها و آسمان متوجه می‎شود که باریدن باران در این بیابان لم یزرع نزدیک است، او نیز تمام تلاشش را بکار می‎گیرد تا یک لحظه فرصت را از دست ندهد. ما نیز باید در شبهای قدر توشه خودمان را پر کنیم و با توشه‎ای مملو از نور و معرفت، سال خودمان را تحویل کنیم. تصور اینکه در این شبها؛ نه در این چند ساعت، غفلت بر آدمی چیره شود، سخت و دردناک است.

حجت‎‎الاسلام سعیدی خاطرنشان کرد: اینکه بدانیم چطور استفاده کنیم، چه بخواهیم، چطور بخواهیم، امام زمان (عج) در کجای این درخواستهای ما قرار دارد، نکاتی است که باید در ماه رمضان و به ویژه در شبهای قیمتی قدر مورد توجه قرار داد.

وی بیان کرد: هر فردی در جامعه و خانواده‎اش نقشها و جایگاه‎هایی مثل پدری، مادری، مسئولیتهای اجتماعی و بین‎المللی و ... دارد، ما باید در این شبها این عناوین را کنار بگذاریم و فقط در حیطۀ بندگی خدا، رفتاری مناسب انجام دهیم.

لزوم داشتن منظری صحیح نسبت به ماجراهای اهل‎بیت (ع)
این کارشناس مذهبی با بیان این مطلب که در روایات معصومین (ع) به صراحت به جایگاه حضرت زهراء (س) در شب قدر اشاره شده است، گفت: در روایتی از امام صادق (ع) به طور مصداقی بیان شده که منظور و حقیقت شب قدر، حضرت زهراء (س) است. حق شب قدر ادا نمی‎شود همانطور که حق حضرت زهراء (س) ادا نشد و هنوز هم بعد از هزار و چهارصد سال، به معرفتی که مورد نظر ائمه (ع) نسبت به مادرشان حضرت زهراء (س) است، نرسیدیم، چراکه این امر، نیاز به منظر صحیح‎تری نسبت به ماجراهای آنان دارد.

توجه به جنبۀ نورانی حضرت زهراء (س)
حجت‎‎الاسلام سعیدی تصریح کرد: در زمان اهل‎بیت (ع) برخی رفتاری که باید در قبال وجود مطهر آنان می‎داشتند، نداشتند و قدر ایشان را رعایت نکردند، این در حالی است که حضرت زهراء (س) بهانۀ خدا برای جاری کردن رحمت بر عالم و عالمیان است و اگر ما به وجه نورانی آنان توجه کنیم، به رفتاری شیعیانه در قبال آنان کشیده می‎شویم. مشکل اینجاست که ما وجه نورانی اهل‎بیت (ع) برایمان آنطور که باید و شاید جلب توجه نمی‎کند.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: اگر نه تنها این شبها بلکه در تمام طول زندگی یاد حضرت زهراء (س) همره‎مان باشد و ایشان را الگوی خودمان ـ همانطوری که امام زمان (عج) ایشان را اسوۀ برتر خودشان قرار دادند ـ قرار دهیم،  به راستی تمام وجوه رفتاری و صفاتی‎مان مملو از نور زهراء (س) می‎شود.

وی با اشاره به سبک زندگی زهرایی گفتند: ایشان تنها الگوی زنان عالم نیستند، بلکه الگویی برای تمام بشریت‎اند و تمام هدایتگریها و انذارهای ایشان نیز برای بشریت بوده و در روایات نیز بر این امر تأکید شده است. اگر می خواهیم امام زمان (عج) را نصرت کنیم، مادرشان حضرت زهراء (س) را الگوی خودمان قرار دهیم، چراکه با این کار، رفتار و افعال‎مان رو به آسمانی شدن سوق داده می‎شود، چون الگویی آسمانی را مدنظر قرار داده‎ایم، همچنان که شهدای دفاع مقدس برای مقابله با  دشمنان، سربند یا زهراء را می‎بستند که این نشان از کشش بیشتر آنان نسبت به حضرت زهراء (س) است.

/1102101305