حجت الاسلام میرزا محمدی: هنر شب قدر سبک کردن بار گناهان است/ حاج منصور ارضی: شب قدر شب شروع بندگی است، نه پایان کار.
مراسم مناجات شب بیست ویکم دومین شب قدر ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار شد.
وارث: مراسم مناجات شب بیست ویکم دومین شب قدر ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار شد.
این مراسم با قرائت دعای جوشن کبیر توسط حاج سیداصغر افشاری و کربلایی رضا مرتضوی، قرائت قرآن و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی آغاز گردید، پس از ذکر چهارده صلوات، حاج منصور ارضی به بیان سخنانی در شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه پرداخت و در ادامه به مناجات با خدا و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی و قرآن به سر گرفتن و روضه خوانی پرداختند و در آخر نیز این مجلس با نوحه خوانی توسط حاج ابوالفضل بختیاری پایان رسید.
اجمالی از بیانات حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان مورخ هفتم تیر ماه 1395 مسجد ارک تهران

سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین میرزا محمدی در شب قدر 21 ماه رمضان با صلوات بر امیرالمومنین مولا علی علیه السلام و دعای فرج و همچنین یادی از امام خمینی رحمت الله علیه و شهدای 7 تیر ومدافعان حرم آغاز شد.
"وَمَا أَدْرَئکَ مَا لَیْلَةُ ٱلْقَدْرِ" (سوره قدر آیه 2)
و تو چه میدانی شب قدر چیست؟!
"وَمَا أَدْرَئکَ مَا لَیْلَةُ ٱلْقَدْرِ" (سوره قدر آیه 2)
و تو چه میدانی شب قدر چیست؟!
شب قدر به تعبیر قرآن شب نزول قرآن است، وبه تعبیر روایات شب قدر سید و سرور شبهای ماه مبارک رمضان و قلب ماه مبارک رمضان است. فلذا اعمالی که در این شب نورانی و مبارک - "إِنَّا أَنزَلْنَهُ فِى لَیْلَةٍ مُّبَرَکَةٍ" (سوره دخان آیه 3) که ما قرآن را در شبی پر برکت نازل کردیم- برای ما حاصل میشود در هیچ شب دیگری به دست نمیآید. " لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ" برای همین در این شب آنقدر ملائکه بر زمین نازل میشوند که زمین گنجایش آن را ندارد. پس هرکار واجب و مستحب ما برتر از هر شب دیگر است و خیراتی که در این شب به انسان میرسد از هر شب دیگری بیشتر است. توبه در این شب برتر از هر توبه دیگر ، نماز میخوانیم برتر از هر نماز دیگر است ، قرآن خواندن ما برتر از هر شب دیگر در سال است اگر بر مصائب امیرالمومنین گریه میکنیم برتر از گریه در دیگر زمان هاست.
و از آنجایی که رحمت خداوند بر غضبش سبقت دارد "یا مَنْ وَسِعَتْ کُلَّ شَىْ ءٍ رَحْمَتُهُ، یا مَنْ سَبَقَتْ رَحْمَتُهُ غَضَبَهُ" (دعای جوشن کبیر) امام صادق علیه السلام میفرمایند وقتی که وسعت رحمت خداوند در روز قیامت جلوه گر میشود حتی ابلیس هم به رحمت خداوند طمع میکند. "حَتَّی یطمَعَ إبلِیسُ فِی رَحمَتِهِ" (شیخ صدوق، الامالی، ص205) لذا در این لیله القدر آنچه بر ما نازل میشود از حیث رحمت و برکت و دوری از آتش و عذاب قابل مقایسه با دیگر زمانها نیست.
"تَنَزَّلُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن کُلِّ أَمْرٍ"
آنچه از فعل "تَنَزَّلُ" برمیآید استمرار و در حال اجرا بودن فعل مضارع است، یعنی شب قدر تعطیل بردار نیست و تا به قیامت ادامه دارد. ملائکه و روح دائماً در حال نزول هستند. امام جواد فرمود ملائکه و روح شبهای قدر به محضر امام زمان ولی امر عج الله تعالی فرجه الشریف حاضر میشوند برای تعیین تکلیف ملائکه و روح در تمام امور نظام هستی و تکوین و تشریع وظایفشان است در مورد روح بعضی مفسرین بر این باورند که فرشته ای بزرگتر و عظیمتر از جبرئیل است و عده ای معتقداند که روح حقیقت محمدیه و حقیقت ملکوتی قرآن است. یعنی عامل حیاتی دین، ماه رمضان است که بر امام زمان خود نازل میشود.
علت نزول ملائکه و روح در سوره قدر بیان نمیشود ولی در زیارت مطلقه امام حسین اشاراتی به آن میشود " اَشْهَدُ اَنَّ دَمَکَ سَکَنَ فِى الْخُلْدِ" حسین جان اگر چه خون تو ریخته شد ولی این خون پایمال نشد بلکه به عنوان امانت به بهشت منتقل شد. درروایاتی دیگر هم داریم که تمام نور بهشت از نور صورت امام حسین علیه السلام است در زیارت یک تعبیری دارد میفرمایند" اِرادَهْ الرَّبِ فِی مَقادِیرِ اُمُورِهِ تَهْبِطُ اِلَیْکُمْ وَ تَصْدُرُ مِنْ بُیُوتِکُمْ" (زیارت جامعه کبیره) اراده و فرمان خدا در تقدیر و اندازه گیری امور عالم، به سوی شما فرود میآید و از خانههای شما صادر می شود. یعنی آنچه پروردگار عالم اراده نموده در مورد همه عوالم امشب در اختیار امام زمان قرار میگیرد لذا در زیارت آل یاسین بیان میشود(زیارت روایت شده از زبان امام زمان) "اَلسَلامُ عَلَیکَ یا حُجَّةَ اللّهِ وَ دَلیلَ اِرادَتِهِ" یعنی امام موضع دریافت اراده الهی است و قلب ایشان در شب قدر این اراده را دریافت مینماید و از خانه ایشان به صدور و امضا امور میپردازد ، فلذا سرنوشت همه عالم در این شب تعیین میشود.
در این چنین شبی با عظمت از خدا چه بخواهیم؟
در این شب سائل هر چه میخواهد کم و کوچک نخواهد، مثل شبهای دیگر نخواهد. در زیارت مطلقه امام حسین علیه السلام میفرمایند "أَلْتَمِسُ کَمَالَ الْمَنْزِلَةِ عِنْدَ اللَّهِ وَ ثَبَاتَ الْقَدَمِ فِی الْهِجْرَةِ إِلَیْکَ" به دو نکته اشاره میدارند اول کمال منزلت در درگاه الهی و دوم ثبات قدم به سوی سیر الهی ، و این همان چیزهایی است که اولیاء الهی از خداوند درخواست میکنند مانند شهاد ، شوق برای دیدار امام زمان، البته این حاجات بدون ورع و تقوا به دست نمیآید و یعنی همه امور بر اساس تقوا و ورع تنظیم شده است.
"لِباسُ التَّقْوى ذلِکَ خَیْرٌ"(سوره اعراف آیه 26)
با خود نگوییم سالهای قبل هم این لباس را از خدا در خواست کردم و با گناه آن را بر تنم پاره پاره نمودم امیرالمومنین در دعای کمیل یک آموزشی به ما میدهند میفرمایند "اَللّهُمَّ اغْفِرْ لی کُلَّ ذَنْب اَذْنَبْتُهُ، وَ کُلَّ خَطیئَة اَخْطَأتُها" یعنی از روز اول هر چه خطا و گناه داشتم فقط بیاوریم در خانه خدا و از پیش خدا بگذاریم این را امیرالمومنین علی علیه السلامی میفرمایند که " تَصْدُرُ مِنْ بُیُوتِکُمْ" و محل نزول اراده الله است این دستور را میدهد. هنر شب قدر سبک کردن بار گناهان است، وظیفه بندگان توبه و استغفار در این شب هاست. "عادَتُکَ الْإِحْسانُ اِلَى الْمُسیئینَ، وَسَبیلُکَ الإِبْقآءُ عَلَى الْمُعْتَدینَ" (دعای ماه رجب) شیوه ات نیکى به بدکاران است و راه و رسمت زندگى دادن به سرکشان است؛ یعنی عادت خداوند این است که گناه کاران را در خانه خود نگه میدارد نه برای انگشت نما کردن بلکه برای احسان و نیکی کردن به آنها، و ستر و غفران الهی به شکلی است که بنده گناه کار هم خودش فراموش میکند که گناه مرتکب شده! یعنی یک وقت شما کسی را بابت اشتباهی میبخشید ولی هر دفعه او را میبینید طرف از خجالت آب میشود ولی غفران و بخشش خداوند این گونه نیست " وَلا لِشَیء مِنْ عَمَلِی الْقَبیحِ بِالْحَسَنِ مُبَدِّلاً غَیْرَکَ" یعنی هم گناهان را میبخششد و هم زشتیها را میپوشاند و هم به جای بدیها حسنه مینویسد.
استغفار و توبه خود را در شب قدر بیاور
امیرالمؤمنین (ع) برکفن سلمان با انگشت نوشتند:
وَفَدْتُ عَلَی الْکَریمِ بِغَیْرِ زادٍ مِنَ الْحَسَناتِ وَ الْقَلْبِ السَّلیمِ
بدون زاد و توشه ای از کارهای خوب و قلب سلیم بر خدای کریم وارد شدم چون کسی که برفرد کریم وارد میشود زشت است همراه خود زاد و توشه ای بردارد.
وَ حَمْلُ الزّادِ اَقْبَحُ کُلِّ شَیْءٍ اِذَا کَانَ الْوُفُودُ عَلَی الْکَریمِ
هنگامی که انسان بر شخص کریمی وارد میشود، زشتترین چیز همراه بردن زادوتوشه است، این عین بی ادبی است اصلاً در پیشگاه خداوند بگو امیرالمومنین به من یاد داده در نزد تو با دست خالی بیایم، بگوییم خودت میدانی هر وقت آمدم پیشت با گناه آمدم ، گناهانم کمرم را شکستند. اما این را میدانم هر وقت از پیش تو رفتم سبک بال رفتم چون شما بار گناهانم را سبک کردی، امشب گریه بر امیرالمومنین برابری میکند با هزار شب گریه بر ایشان ما در میان ائمه دو ثارالله داریم ثارالله پدر و پسر " اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا ثارَ اللَّهِ وَابْنَ ثارِهِ" امیرالمومنین و امام حسین علیهما السلام. در روایات وارد است از زمان ضربت خوردن امیرالمومنین از همه بیشتر امام حسن گریه میکرد به شکلی که امیرالمومنین فرمود حسن جان گریه نکن از گریه تو ملائکه گریه میکنند. ولی امشب وقتی طبیب حضرت را جواب کرد نمیدانم چه اتفاقی افتاد که امام حسین علیه اسلام شدیدتر از بقیه گریه میکرد.
بیان احکام تیمم توسط حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم ملکی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان مسجد ارک

تیمم دو نوع است(بدل از غسل ، بدل از وضو) و چهار واجب دارد:
1. نیّت 2. زدن کف دو دست با هم بر چیزى که تیمّم بر آن صحیح است 3. کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانى و دو طرف آن، از جایى که موى سر مى روید تا ابروها و بالاى بینى و بنابر احتیاط واجب، دستها باید روى ابروها نیز کشیده شود 4. کشیدن کف دست چپ بر تمام پشت دست راست، و سپس کشیدن کف دست راست بر تمام پشت دست چپ.
محتلم شدن روزه دار در روز باعث نمیشود غسل کند مگر برای نماز خواندن، البته روزه اش نیز باطل نیست.
محتلم شدن قبل از اذان صبح باعث بطلان روزه است و شخص جنب برای روزه داری باید طهارت داشته باشد که غسل و یا تیمم(در صورت کم بودن وقت) لازم است.
بیانات حاج منصور ارضی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان مورخ هفتم تیر ماه 1395 مسجد ارک تهران

اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
منافقین این ترور را انجام دادند که اعلام کنند ما حق را قبول نداریم.
شهادت مولی الموحدین امیرالمومنین علی علیه السلام را به صاحب الزمان علیه السلام و شیعیان و دوستداران حضرت تسلیت عرض میکنم. یکی از مواردی که انسان در آن اشتباه شدیدی میکند این است که باطل را به جای حق قبول کند. یکی از صفاتی که امام چهارم علیه السلام در دعای هشتم صحیفه از آن به خدا پناه میبرند "وَ إِیثَارِ الْبَاطِلِ عَلَى الْحَقِّ" . در سوره بقره آیه 42 بحث این است که حق را با باطل مخلوط نکنید و حقیقت را با این که میدانید پنهان نکنید "وَلَا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَکْتُمُوا الْحَقَّ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُونَ" . پیغمبر اکرم صلوات الله علیه میفرمایند: چهار نشانه مربوط به توبه کننده است، عمل خالص برای خدا، رها کردن باطل، پایبندی به حق و حریص به کار خیر. هر چه که در زندگی داری اگر مغایرتی با اسلام دارد باید رهایش کنی ، این که میگویند باید دلت پاک باشد اشتباه است. خیر را محدود به خیرات و کارهای محدود ندانید و باید از درون حریص به کار خیر باشی. عده ای باطل را بر حق قبول میکنند و سمت آن میروند ، الآن این مسئله را در تضادی که بین بعضی مسئولین و رهبری و جمهوری اسلامی وجود دارد میبینید. امشب شب شهادت هفتاد و دو تن از عزیزان ما است که سید آنها حضرت بهشتی رحمت الله علیه بود . اینها مگر چه میگفتند؟ غیر از این که میخواستند حق را زنده کنند؟ موارد ضروری جامعه را پیگیری میکردند که یکی را گفتیم که موضوع قصاص و بعد از آن موضع حجاب بود. منافقین این ترور را انجام دادند که اعلام کنند ما حق را قبول نداریم. اگر دنبال باطل میروی که نتیجه بگیری، بدان امام از آن به خدا پناه میبرد.
شما را چه میشود که به کمی از دنیا که به شما می رسد شادمان می گردید ، انگار دنیا جاودانه است.
امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند: اندکی حق، بسیاری باطل را نابود میکند همچنان که اندکی آتش هیزمهای فراوانی را میسوزاند. امیرالمومنین علی علیه السلام در خطبه 112 نهج البلاغه به اصحاب میفرمایند: "مَا بَالُکُمْ تَفْرَحُونَ بِالْیَسِیرِ مِنَ اَلدُّنْیَا تُدْرِکُونَهُ وَ لاَ یَحْزُنُکُمُ اَلْکَثِیرُ مِنَ اَلْآخِرَةِ تُحْرَمُونَهُ وَ یُقْلِقُکُمُ الْیَسیرُ مِنَ الدُّنْیا یَفُوتُکُمْ ، حَتّى یَتَبَیَّنَ ذلِکَ فى وُجُوهِکُمْ وَ قِلَّةِ صَبْرِکُمْ عَمّا زُوِىَ مِنْها عَنْکُمْ، کَاَنَّها دارُ مُقامِکُمْ ، وَ کَاَنَّ مَتاعَها باق عَلَیْکُمْ! وَ ما یَمْنَعُ اَحَدَکُمْ اَنْ یَسْتَقْبِلَ اَخاهُ بِما یَخافُ مِنْ عَیْبِهِ اِلاّ مَخافَةُ اَنْ یَسْتَقْبِلَهُ بِمِثْلِهِ قَدْ تَصافَیْتُمْ عَلى رَفْضِ الاْجِلِ وَ حُبِّ الْعاجِلِ ، وَصارَ دینُ اَحَدِکُمْ لُعْقَةً عَلى لِسانِهِ صَنیعُ مَنْ قَدْ فَرَغَ مِنْ عَمَلِهِ، وَ اَحْرَزَ رِضا سَیِّدِه" شما را چه می شود که به کمی از دنیا که به شما می رسد شادمان میگردید و به بسیاری از آخرت که از دستتان می رود و از آن ناامید می گردید ناشاد نمی شوید. این شبها باید مراقب باشیم و دقت کنیم ، شب بیست و یکم هم از ما گذشت. چرا برای آخرت اصلا ناراحت نیستیم؟ اما ناچیزی از دنیا که از دست میدهی آنقدر ناراحت میشوی که اصلا نمیشود سمتت آمد، چهرهها دگرگون میشود. حضرت میفرمایند: خیال میکنید که مطاع دنیا برای شما همیشه باقی میماند ، انگار دنیا جاودانه است ، مثل تفکر آنهایی که دارند مال اندوزی میکنند، به یک مقام کوچک رسیدند و تا جایی که توانستند دزدیدند. حضرت میفرمایند: میدانید که کسی نمیتواند عیب خطرناک برادر خود را به منظور اصلاح و نهی از منکر بازگو کند؟ چرا که میترسد برادرش نیز همان عیب را دربارهی او بازگو کند. میبینی طرف چندین سال است با تو رفیق شده ، تمام ریزه کاریهای منفی تو را به خاطر دارد که اگر روزی حرفی به او بزنی همه را به رویت بیاورد. حضرت میفرمایند: گویی همگی دست به دست هم دادید که آخرت را کنار بگذارید. جوان میگوید حالا کی آخرت را دیده ، فعلا خوش باشیم وقت بگذرانیم. بعضی از اینهایی که الآن آمده اند مسئول شده اند دین ندارند، زمانی که بچههای ما در جبهه بودند اینها در کشورهای خارجی مشغول درس خواندن بودند ، حالا ما ناله میزنیم جوان درس بخوان تا به جایی برس ، فقط سینه زدنش خوب است. و در ادامه حضرت میفرمایند: و دین هر یک از شما بازیچه زبان اوست، به کسى مى مانید که کارش را انجام داده، و خشنودى مولاى خود را به دست آورده است، در حالی که شما نه تنها انجام وظیفه نکردید بلکه خشم مولای خود را فراهم ساختید و از این خواب غفلت کی بیدار خواهید شد؟ این پیام امیرالمومنین علیه السلام برای ما هم هست.
شب قدر شب شروع بندگی است، نه پایان کار.
امشب مولا از دنیا میروند ، هر که هم آمد گفتند تشییع برای بعد ، اگر میفهمند حضرت کجا دفن میشود به بدن ایشان بی احترامی میکردند. داستان زید پسر امام سجاد علیه السلام را بخوانید، مسیر آب رودخانه را تغییر دادند ، زید را در کف رودخانه دفن کردند ، مجدد آب را باز کردند . خوارج خبر دار شدند آمدند بدن مبارک زید علیه السلام را از قبر خارج کردند و بدن را آتش زدند. متوجه میشوی چرا قبر امیرالمومنین علیه السلام تا زمان امام صادق علیه السلام مخفی بوده؟ امام حسین علیه السلام با اصحابش به میدان آمدند رجز خواندند جنگیدند، ادامه مسیر هم در دست حضرت زینب سلام الله علیها در مجلس یزید نهیب زد همه ترسیدند داستان عوض شد، اما امیرالمومنین علیه السلام شبانه و مخفیانه چهار تابوت درست کردند و اصحاب به چهار طرف مختلف حرکت کردند. امیرالمومنین علیه السلام از ما چه توقعی دارد؟ حضرت کمک ما را میخواهد ، در نهج البلاغه خوانده ای حضرت میفرمایند با تقوا و دوری از حرام من را کمک دهید، خدا هم میگوید من را کمک دهید "اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم" . زن با حجابش امیرالمومنین علیه السلام را کمک میدهد. اگر خود را کنترل نکنی از کجا معلوم یک سال زنده باشیم و به شب قدر برسیم؟ اگر دین داری خوشحال باش چون آخرت داری. یکی از اعمال مهم شب قدر صد رکعت نماز است ، اندازه چند روز نماز قضا میشود، اگر نماز قضا به گردن دارید شروع کنید به خواندن. اگر از دنیا هم بروید خدا بقیه اش را بر ما میبخشد چون میگوید این بنده در حال جبران کردن بوده. اگر خمس نداده اید خمستان را حساب کنید ، پول هایی که یک دفعه از دست میرود برای همین خمس ندادن است. اگر حق الناس برگردنتان است اداء کنید، اگر پیدایش نمیکنید به نامش رد مضالم دهید. وقتی در شب قدر قرآن بر سر میگذاری یعنی شروع به جبران نه ختم کار ، باید به این قرآنی که بر سر میگذاری عمل کنی.
اشعار خوانده شده توسط حاج منصور ارضی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان
اشعار مناجاتی
بنده نواز مهربان
آمد برایت میهمان
یک میهمان خسته جان
من عبد گنه کارم، امید به تو دارم
"یا سیّدی یا مولا"
شرمنده با روی سیاه
با کوله باری از گناه
آورده ام بر تو پناه
ای ربّ و اله من، بگذر ز گناه من
"یا سیّدی یا مولا"
جرم و گناهم را بخر
تو آبرویم را مبر
بگذر ز من وقت سحر
تو لطف و عطا داری، امید گنه کاری
"یا سیّدی یا مولا"
جامانده ام، جامانده ام
تنهای تنها مانده ام
از کاروان وامانده ام
افتاده ز پا هستم، دور از شهدا هستم
"یا سیّدی یا مولا"
با نام تو دم میزنم
زنجیر تو بر گردنم
کِی دل ز مهرت مى کَنَم؟
ای هم نفسِ کوثر، حیدر مددی حیدر
"یا سیّدی یا مولا"
با لطف و امداد علی
زنده ام از یاد علی
مشکل گشا نادِ علی
با امر علی باید، مهدی ز سفر آید
"یا سیّدی یا مولا"
یابن الحسن یابن الحسن
ای پورِ شاهِ بت شکن
بنما نگاهی سوی من
مسکین شما هستم، محتاج دعا هستم
"یا سیّدی یا مولا"
یک زینب و یک کاروان
شد همسفر با ساربان
امان از این نامحرمان
ای همسفر زینب، خون شد جگر زینب
"یا سیّدتى زینب"
/1102001307