در شب قدر باید عالممان عوض شود

کد خبر: 55905
در شب قدر باید عالممان عوض شود، درست مثل لحظه پرواز یک هواپیما و آن لحظه را از دست ندهیم و مراقب باشیم که در آن لحظه خواب نباشیم اگر یک لحظه آن ما را درگیر کند، برقی در دلمان می‌تابد و رحمت خدا اتفاق می‌افتد.
وارث: آیت‌الله سیدمحمدمهدی میرباقری (عضو مجلس خبرگان رهبری و رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم): شب قدر در عالم -به یک معنا- فقط یک شب است که به حضرت زهرا (س) تفسیر شده است.

ظرف حقیقت نزول قرآن، وجود مقدس فاطمه زهرا (س) است و قرآن در ظرف وجودشان تنزل و تجلی پیدا کرده است. همه حقایق حتی حقیقت ولایت، در ظرف وجود ایشان تقدیر شده است.

ولی هر سال شب 23 ماه رمضان، شب قدر تکرار می‌شود. شب قدر یعنی یک تجلی از آن واقعیت (شب قدر واحد) در عالم ما می‌افتد و وقتی آن تجلی واقع می‌شود، در عالم ما همه روح و ملائکه سرازیر می‌شوند و گویی قرآن یک تجلی جدید در شب قدر پیدا می‌کند.

در دعای عرفه می‌خوانیم که خدایا قصد ما از گناه جنگ با تو نبوده چرا که ما تو را قبول داریم، بلکه شیطنت نفس بوده است، اینگونه است که باید به رحمت خداوند و بخشش او امیدوار باشیم. موسی کلیم الله(ع) به قصد آتش آوردن رفت و پیغمبر شد بنابراین ما هم باید به خدا خوش بین باشیم چرا که دست‌های خدا و رحمتش بی نهایت وسیع است.

در ابوحمزه نیز می‌خوانیم که خدایا مرا ببخش، درست است که گناه من بزرگ است ولی خودم و حسابم در دستگاه تو اصلاً به حساب نمی‌آید و گم است. چنین دعایی اگر وجود خودمان را بگیرد خود به خود محبت دنیا از دلمان می‌رود و محبت امیرالمؤمنین(ع) جایگزین می‌شود. امشب شب این نوع فیض‌های خداست اینکه به ما گفته‌اند در شب قدر بیدار باشید و یک لحظه هم نخوابید شاید در همین یک لحظه خبری بشود که ما از دست بدهیم.

بنابراین در شب قدر باید عالممان عوض شود، درست مثل لحظه پرواز یک هواپیما و آن لحظه را از دست ندهیم و مراقب باشیم که در آن لحظه خواب نباشیم اگر یک لحظه آن ما را درگیر کند، برقی در دلمان می‌تابد و رحمت خدا اتفاق می‌افتد. یک جلوه از امیرالمؤمنین(ع) اگر در دلمان باشد باب گناه به رویمان بسته شده و لذت عبادت ایجاد می‌شود. شب قدر چنین شبی است که حواسمان باشد و ثانیه‌های آن را مهم بدانیم.

یک بادیه نشینی به مسجدالنبی آمد و از پیغمبر پرسید که قیامت چه زمانی است، حضرت به او گفت برای قیامت چه آماده کردی؟ او هم عنوان کرد که خیلی اهل نماز و روزه نیست چرا که توانایی آن را ندارد، اما خودش پیغمبر (ص) را دوست دارد. حضرت یک جمله گفتند که اگر مرا دوست داری از من جدا نیستی و من در قلب توام. بنابراین ما هم به محبت ائمه و پیغمبر (ص) امیدوار باشیم خداوند به خاطر این محبت سرمایه بزرگی به ما می‌دهد، حسن ظن بالله داشته باشیم.

نکته دیگر قرآن مبحثی به ما یاد داده تا در این شب‌ها نزد پدر و مادر برویم و از آنها طلب دعای خیر کنیم، محضر امام زمان(عج) برویم و درخواست بخشش و شفاعت کنیم. اگر اماممان یک دم برای عالم خرج کند، بار همه ما بسته می‌شود بنابراین در این شب‌ها راه به سمت ائمه(ع) باز است، این محبت را در وجود خود ایجاد کنیم چرا که سرمایه ما است و امید داشته باشیم که خداوند نیز ما را می‌بخشد.

اینکه در این شب‌ها باب است قرآن بر سر می‌گذارند علتش همین است که ائمه (ع) را به درگاه پروردگار شفیع قرار می‌دهند تا خدا آنها را ببخشد، ان‌شاءالله به قدرت حقیقت که محبت امام است به لیلة القدر دست یابیم و این شب فاطمه زهرا(س) هر کس که او را بشناسد به شب قدر رسیده است. البته تجلیات حضرت زهرا (س) به دست کسی نمی‌رسد اما جلوه‌ای از ایشان به واسطه امام زمان(عج) به قلب ما می‌نشیند تا باب عمرمان بسته شود.

/1102001307