اوج عبودیت در روز عید فطر/ نماز عید فطر نماز وحدت، تفکر و اندیشه است

کد خبر: 56056
عید فطر روزی است که خداوند آن را از میان دیگر روزها برگزیده و ویژه هدیه بخشیدن و جایزه دادن به بندگان خویش ساخته است و آنان را اجازه داده که در آن روز گرد محبت او آیند و بر خوان کرم او بنشینند و ادب بندگی به جا بیاورند و چشم امید به درگاه او داشته باشند در مورد فضیلت های این روز بزرگ با حجت الاسلام غروی به گفتگو پرداختیم
وارث:  : عید فطر روزی است که خداوند آن را از میان دیگر روزها برگزیده و ویژه هدیه بخشیدن و جایزه دادن به بندگان خویش ساخته است و آنان را اجازه داده که در آن روز گرد محبت او آیند و بر خوان کرم او بنشینند و ادب بندگی به جا بیاورند و چشم امید به درگاه او داشته باشند در مورد فضیلت های این روز بزرگ با حجت الاسلام غروی به گفتگو پرداختیم که آنچه در ادامه می خوانید، ماحصل این گفتگو می باشد:

عید مهم مسلمانان

می‌ دانید ما چندین عید داریم که در بین آنها دو عید مهم می باشد که خداوند متعال در پایان دو کار بزرگ و سنگین این اعیاد را قرا داده است.

یکی در اعمال حج است که وجود مبارک حضرت حق بعد از آن همه سختی هایی که انسان ها می‌ کشند، می‌ فرمایند: پس از اعمال و سختی ها عید بگیرید به نام عید قربان که از قرب و نزدیک شدن به حضرت حق از باب این همه زحماتی که کشیده اند می‌ آید.

دیگری هم عید فطر است به این معنا که: افرادی که یک ماه روزه گرفتند، امساک کردند. غذا نخوردند و اطاعت خدا را کردند و با هوای نفس شان مبارزه کردند، حال پس از یک ماه باید در روز فطر، افطار کنند. فطریه بدهند ، یعنی در عین حال به فقرا هم برسند و بعد هم شاد باشند که ما یک ماه آمدیم و اطاعت پروردگار را کردیم و در مسیر فرمان و اطاعت فرمان الهی قرار گرفتیم و با خودمان مبارزه کردیم و در این گرما زحمت کشیدیم و پس از یک ماه حالا می‌ خواهیم جشن بگیریم.


شباهت عید فطر با قیامت

 این مطلبی که عرض می‌ کنم را در کلمات معصومین(علیهم‌السلام) می‌ بینیم. به عنوان مثال امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام راجع به عید فطر مطالبی دارند که: " ایها الناس! ان یومكم هذا یوم یثاب فیه المحسنون"  ای مردم امروز روزی است که نیکو کاران در این روز پاداش می‌ گیرند و زیان کاران و گنه کاران در آن روز مأیوس و ناامید هستند و این عید شباهت زیادی به روز قیامت دارد. این کلام امیرالمومنین علی علیه‌السلام است، پس با خارج شدن از منازل و رهسپار نماز عید شدن به یاد بیاوردید خروجتان از قبرها و رفتنتان را به سوی پروردگار را به یاد بیاورید! چرا که واقعا وقتی عید می‌ شود مردم دو حالت دارند:

حالت اول یک عده افرادی که روزه گرفتند و اطاعت پروردگار را کردند و یا نه آنهایی که مورد تایید بودند و روزه نگرفتند در مسیر اطاعت خدا بودند. آنها از خانه ها بیرون می‌ آیند و لباس نو می‌ پو شند و خوشحال هستند و نماز عید می‌روند و به همدیگر تبریک می‌ گویند.

حالت دوم اما یک عده نیز ناراحت هستند،که چرا ما حتی یک روز هم نیز روزه نگرفتیم و یک بار هم نماز نخواندیم، این درست حالت قیامت را دارد.

وقتی مردم از قبر خارج می‌ شوند برخی به دلیل اعمال و رفتارشان شادمان هستند و برخی به خاطر رفتار اشتباه شان ناراحت و نگران هستند. عید فطر دقیقا همین حالت را دارد که بعد از آن عمل سخت و آن مشکلاتی که ما در یک ماه تحمل کردیم حالا شاد هستیم و جشن می‌ گیریم و عید می‌ گیریم و بعضی ها هم ناراحت هستند که چرا فرمان حضرت حق را اطاعت نکردند.

 و به قول مرحوم حاج شیخ میرزا جواد آقای ملکی تبریزی رحمه الله که می‌ فرمودند: عید فطر روزی است که خداوند آن را از میان دیگر روزها برگزیده و ویژه هدیه بخشیدن و جایزه دادن به بندگان خویش ساخته است و آنان را اجازه داده که در آن روز گرد محبت او آیند و بر خوان کرم او بنشینند و ادب بندگی به جا بیاورند و چشم امید به درگاه او داشته باشند و از خطاهای خویش پوزش خواهند.

 به هر جهت عید فطر این معنا را دارد که ما شاد هستیم به خاطر اعمال سختی که انجام دادیم و اطاعت و بندگی خدا را کردیم و خلاصه امروز را به امر آن خدایی که فرمود: یک ماه را روزه بگیرید این روز را بر ما حرام کرد به امر خدا افطار می‌ کنیم. به امر خدا دستورات را عمل می کنیم ، یعنی تبلور بندگی یعنی در یک کلمه اگر بخواهیم بگوییم روز عید فطر اوج عبودیت است.


عید فطر، عید بخشیده شدن

در پایان تذکری به روزه دارن دارم که روایت داریم خدا به همان اندازه که در ماه رمضان مردم را بخشیده و مورد عنایت قرار داده است شب عید فطر و روز عید فطر نیز مردم را می‌ بخشد. شب و هم روز عید فطر قابل احترام است و نماز عید نماز وحدت است نماز تفکر و اندیشه ، نماز انسجام و اعلام برائت از استکبار است و ما میتوانیم استکبار ستیزی را در خطبه های امام و در این اجتماع مان پیدا کنیم.