حجت الاسلام میرزا محمدی: مسیر قدس از کربلا می گذرد/حاج منصور ارضی: فراموش کردن گناه یعنی کوچک شمردن آن
مراسم مناجات شب بیست و پنجم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار گردید.
وارث: مراسم آخرین شب جمعه ماه مبارک رمضان(شب بیست و پنجم ماه مبارک رمضان) با قرائت قرآن و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی در مسجد ارک تهران آغاز گردید و در ادامه پس از ذکر چهارده صلوات، حاج منصور ارضی به بیان سخنانی در باب کوچک شمردن گناه پرداخت و سپس به مناجات با خدا و قرائت دعای کمیل و روضه و عزاداری پرداختند.
اجمالی از بیانات حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی در شب بیست و پنجم ماه مبارک رمضان مورخ یازدهم تیر ماه 1395 مسجد ارک تهران

بیانات حجت الاسلام والمسلمین میرزامحمدی در شب بیست و پنجم ماه مبارک رمضان 95 مسجد ارک با صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و دعای فرج امام زمان علیه السلام آغاز شد.
پیامبر اکرم از حیث عهد و میثاق با خداوند اولین نبی خداوند و از حیث رسالت خاتم الانبیاء "أَوَّلِ النَّبِیِّینَ مِیثَاقاً وَ آخِرِهِمْ مَبْعَثاً" (زیارت نبی از بعید) اولین بنده و مخلوق خداوند که رسالتش بر همه افراد بشر و تمام زمانها سیتره دارد "وَمَا أَرْسَلْنَکَ إِلَّا کَافَّةً لِّلنَّاسِ ... وَلَکِنَّ أَکْثَرَ ٱلنَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ" (سوره سبا آیه 28) ما تو را جز برای همه مردم نفرستادیم تا(آنها را به پاداشهای الهی) بشارت دهی و (از عذاب او) بترسانی؛ ولی بیشتر مردم نمیدانند. این پیامبر بارسالتی جهان شمول ابتدا سه سال مخفیانه به امر هدایت مردم پرداخت تا آنکه آیه شریفه "وَأَنذِرْ عَشِیرَتَکَ ٱلْأَقْرَبِینَ" (سوره شعرا آیه 214) خویشاوندان نزدیکت را انذار کن! شروع به هدایت اعلنی و آشکارا داعی الی الله شدند تا رسالت خود را در بین مردم شبه جزیره آغاز نمود تا در همه عالم گسترش دهد. در واقع ده سال پیامبر به دعوت مردم مکه پرداختند، که در این مدت اتفاقات زیادی از جمله تحریم اقتصادی و محاصره مسلمین در شعب ابی طالب رخ داد که یکی از بهترین مولفههای مقاومت و اقتصاد مقاومتی را در آن میتوان آموخت، منظور تنها مدیریت اقتصادی حضرت خدیجه در این ماجرا نیست که ایشان به شکلی به مدیریت اقتصادی پرداختند که نه کسی از میان این اُمت و دین خارج شد و نه کسی بر اثر این محاصره و تحریم جان باخته باشد.
نکته اصلی این جا بود که مشرکین در این مدت تحریم به رصد پیامبر میپرداختند، و برای آنکه پیامبر از گزند دسیسه آنها در امان باشد جای ایشان حضرت امیر میخوابیدند یعنی در بستر رسول خدا تنها یک شب امیرالمومنین نخوابیدند بلکه در یکی از شب هایی که امیرالمومنین در بستر رسول خدا خوابیدند آیه نازل شد "وَمِنَ ٱلنَّاسِ مَن یَشْرِى نَفْسَهُ ٱبْتِغَاءَ مَرْضَاتِ ٱللَّهِ وَٱللَّهُ رَءُوفٌ بالْعِبَادِ" (سوره بقره آیه 207) بعضی از مردم(با ایمان و فداکار، همچون علی (علیه السلام) در «لیلة المبیت» به هنگام خفتن در جایگاه پیغمبر)، جان خود را به خاطر خشنودی خدا میفروشند؛ و خداوند نسبت به بندگان مهربان است. در واقع قصه خوابیدن امیرالمومنین بر بستر رسول خدا، قصه هزار و یک شب بود که برای یک شبش آیه نازل شد.
بعد از دوره اول دعوت آشکار حضرت وارد یثرب شدند در این منطقه(حَره) سه قبیله یهودی ساکن بودند " بنی قُرَیظه،بنی نَضیر و بنی قَینُقاع" که با ورود پیامبر بین ایشان و بزرگان این قبایل یک معاهده ای شکل گرفت. -چون یهودیان پیامبر و دین ایشان را میشناختند و قرآن میفرماید "یعْرِفُونَهُ کما یعْرِفُونَ أَبْناءَهُمْ" (سوره انعام آیه 146) پیامبر را همچون فرزندان خود خوب میشناختند. جالب اینجاست که یهود از سالیان قبل در این منطقه نامساعد حجاز ساکن شده بودند و حتی در ماجرای لشکرکشی ابرهه قصد ترور پیامبر قبل از تولدشان را داشتند. - با توجه به جهان شمول بودن دین اسلام و تدین پیروانش به رصد آن میپرداختند. از طرفی دین یهود دین منطقه ای و برای افرادی خاص است و به این جهت به تبلیغ آن نمیپردازند. ولی میدانستند شروع شریعت جهانی اسلام از حجاز تا به قدس(شامات) صورت میپذیرد. " وَلَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ ٱلنَّاسِ عَلَى حَیَوةٍ وَمِنَ ٱلَّذِینَ أَشْرَکُوا یَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ یُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ" (سوره بقره آیه 96) و آنها را حریصترین مردم - حتی حریصتر از مشرکان- بر زندگی(این دنیا و اندوختن ثروت) خواهی یافت؛ (تا آنجا) که هر یک از آنها آرزو دارد هزار سال عمر به او داده شود. این که امام خمینی رحمت الله علیه فرمودند مسیر قدس از کربلا میگذرد صرف یک شعار تبلیغاتی نبود این مهندسی نظام اسلامی پیامبر اسلام است.
با تاسیس حکومتی و خلافت اسلامی توسط پیامبر مشرکین 80 غزوه در طول عمرشان برای پیامبر ایجاد کردند، (پیروزی انقلاب و ایجاد حکومت جمهوری اسلامی ایران و مشکلات بر سر راه آن قابل مقایسه با مشکلات پیامبر و تاسیس حکومت اسلامی ایشان است تاجایی که از حیث تاریخی و زمانی قابل تطبیق میباشد.) فتنه منافقین، خیانت آنها و شروع جنگ و غزوات قابل تطبیق است(نگ بدر) و آخرین غزوه پیامبر(جنگ حنین) در سوره عادیات به آن اشاره میشود.
حمایت از مظلومان فلسطین و واقعه قدس را امام خمینی رحمت الله علیه احیاء کردند و قبل از ایشان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اول بار در اسلام قصد فتح قدس را داشتند، ولی یهودیان در مقابل ایشان مقاومت کردند، امام خمینی رحمت الله علیه فقط این قصد را متوجه شدند و به سوی آن گام برداشتند. پیامبر در حکومت اسلامی خود برای رسیدن به این نقطه عطف هفت خاکریز مشاهده کردند، که شش خاکریز را فتح نمودند سه خاکریز مربوط به یهویان مدینه بود که همانطور که قرآن میفرماید کار به اخراج یهودیان رسید " یُخْرِبُونَ بُیُوتَهُم بِأَیْدِیهِمْ وَأَیْدِى ٱلْمُؤْمِنِینَ" (سوره حشر آیه 2) خانه هایشان را با دستان خود و مومنین خراب کردند؛ چهارمین خاکریز خیبر بود که با رشادت امیرالمومنین فتح شد، پنجمین خاکریز مؤته بود که در این غزوه سه تن از بهترین یاران خود را پیامبر از دست دادند که از جمله آنها حضرت جعفر طیار برادر امیرالمومنین بود، ششمین خاکریز تبوک بود که پیامبر آن را فتح کردند و آیاتی از سوره توبه هم ناظر بر این غزوه است. هفتمین خاکریز فتح قدس بود که بنا به فتنه یهودیان این قصد عملی نشد و پیامبر ترور شدند. دو مرتبه پیامبر ترورشدند اول در بازگشت از غدیر خم و دوم در بازگشت سپاه از تبوک و هر دو ترور به امداد الهی خنثی شد ولی پیامبر صلی الله علیه و آله مسموم شدند که به نقل فریقین(بدون شک) فوت رسول خدا براثر مسمومیت صورت پذیرفته است.
درمورد پیامبر صلی الله علیه و آله و وفات ایشان سه مقوله وجود دارد که شهادت براثر مسمومیت، دفن ایشان در شب، غریبانه(اولین دفن شبانه پیکر اهل بیت) و سومین مطلب؛ اولین بدنی که سه روز روی زمین ماند و دفن نشد بدن پیامبر بو. فریقین نوشته اند پیامبر دوشنبه از دنیا رفتند و در نیمه شب چهارشنبه دفن شدند. و در این سه مطلب هنوز جواب متقنی آورده نشده است! چطور میشود افرادی که نمیگذاشتند آب وضوی پیامبر به زمین بریزد پیکر بی جان پیامبر را معطل بر روی زمین گذاشتند؟
در مقابل یهودیان سه نقشه برای مقابله داشتند که اولین آن ترور پیامبر اسلام بود، دومین نقشه ایجاد موانع بر سر راه حکومت اسلامی مورد نظر پیامبر و سومین نقشه نفوذ بر بدنه نظام اسلام از صدر اسلام، بعد از پیامبر نیز توجه بفرمایید میبینید برنامه امیرالمومنین هم همین راه را طی مینمود، برنامه امام حسن علیه السلام نیز پیروی همین مهندسی بود و ایشان در روز 21 ماه رمضان به مسجد آمدند و خطبه خواندند و برنامه خود را بیان داشتند، که راه امیرالمومنین را ادامه خواهم داد و لشکری دوازده هزار نفره به سوی شامات گسیل داشتند، که در نُخیله لشکر از هم پاشید و... اما امام حسین علیه السلام که اصلاً اجازه پیشروی منزل به منزل نیافتند. و این حرکت به سوی قدس در کربلا متوقف شد و حالا حرکت ما در روز قدس ادامه همان حرکت و مهندسی مورد نظر پیامبر و اسلام است.
این ادعا را شما در خروج و حرکت امام زمان نیز مشاهده میکنید، ایشان در مکه در حالی که به دیوار کعبه تکیه دادند خطبه میخوانند و خروج مینمایند به سوی مدینه و در آنجا اعلام ناری را که مسیر تربیت اسلامی پیامبر را تغییر دادند مجازات میکنند و به سوی شامات حرکت میکنند، و در کوفه مسجدی تاسیس میکنند و مرکز حکومت خود را آنجا قرار میدهند.
فلذا حرکت به سوی قدس ، احیای روز قدس حرکت در سیر امام و طبق مهندسی نظام اسلام بر اساس خواست پیامبر است چون وقتی با امام جامعه سیر و حرکت میکنیم فقط از جهت عبادی نمیتواند این حرکت صورت بپذیرد، چرا که این سیر حرکت اقتصادی ، سیاسی نیز به همراه دارد پس اگر امام زمان در همین لحظه ظهور نمایند مسیرشان بر اساس هندسه و طریق پیامبر در همین جهت میباشد.
پس باید گفت ادراک و فهم بسیاری از این مدافعین حرم در این برهه از زمان از بسیاری جهات اعلی و والاتر میباشد چون فهمیدند در مسیر دفاع از حریم اسلام میتوانند هم قدم امام زمان خود گام برداشته و در جهت رضای خداوند و فرایض، بذل جان نمایند.
پس باید گفت ادراک و فهم بسیاری از این مدافعین حرم در این برهه از زمان از بسیاری جهات اعلی و والاتر میباشد چون فهمیدند در مسیر دفاع از حریم اسلام میتوانند هم قدم امام زمان خود گام برداشته و در جهت رضای خداوند و فرایض، بذل جان نمایند.
بیانات حاج منصور ارضی در شب بیست و پنجم ماه مبارک رمضان مورخ یازدهم تیر ماه 1395 مسجد ارک تهران
اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
فراموش کردن گناه یعنی کوچک شمردن آن .
تا انسان عاشق دعا نباشد به چیزی نمیرسد، چون با عشق انسان متوجه میشود چقدر در برابر خدا ذلیل است و آرام آرام راه بندگی را پیدا میکند. در بحث کوچک شمردن گناه حضرت صادق علیه السلام میفرمایند: ابلیس که لعنت خدا بر او باد به لشکریانش گفت اگر در سه کار بر فرزند آدم چیره شوم دیگر باکی نیست که چه کار میکند؛ هرگاه عملش را زیاد بشمرد، گناهش را از یاد ببرد، خودپسند شود. یعنی هرکسی این سه صفت را داشته باشد اعمالش مورد قبول خدا واقع نمیشود. با خودش میگوید بیست و پنج شب مناجات کردم، روزه گرفتم، روضه شنیدم، اگر عملت را این گونه میشماری ابلیس بر تو مسلط است. فراموش کردن گناه یعنی کوچک شمردن آن، من گاهی به خدا میگویم با من با این همه گناه میخواهی چه کنی؟ اگر ما را نبخشی چه کنیم؟ او به من عطا کرده، تفضل کرده ولی من از این طرف هیچ کاری نکردم. با خودت میگویی ما گریه کنها، ما سینه زنها ، به خودت مغرور میشوی ، خدا محبت امام حسین علیه السلام را در دل ما گذاشت ، خودمان که کاری نکردیم ، خودمان خواستیم؟ خدا عکس امام حسین علیه السلام را در دل ما انداخت، کی میتواند بگوید من به دنبال محبت حضرت رفتم تا این محبت را به من دادند؟ دعای صبح را حتما بخوانید ، در این دعا میگویی "اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى عَرَّفنى نَفْسَهُ وَ لَمْ یتْرُکنى عَمْیانَ الْقَلْبِ" شکر که خودت را به من نشان دادی ، نگذاشتی من کور دل باشم ، کی کور دل است؟ آن که در دلش امام حسین علیه السلام نباشد. امام حسین علیه السلام صاحب دل ماست ، شیطان میآید که این محبت را از دل بیرون کند ، امروز روز قدس است ، مانند اسرائیلی که فلسطینیان را از خانهی خودشان بیرون میکند. شیطان این محبت را از دلت بیرون میکند و تو سمت گناه میروی ، چون دو محبت در یک دل قرار نمیگیرد. هر وقت دیدی گناه کردی بدان این محبت از دلت بیرون رفته و شیطان بر تو مسلط شده . حسین جان میخواهی با ما چه کنی؟ یا امام حسین یک کاری کن ما عوض بشیم وگرنه این مسیری که ما میرویم نتیجه ندارد ، نمیشود هم امام حسین علیه السلام را دوست داشته باشی و هم غیر را. زن و بچه ، عالم و رهبری که امام حسینی است را هم باید دوست داشته باشی ، اینها در یک ردیف است ، این محبتها درست است ، حسین جان ما این دوگانگی را دیگر نمیخواهیم ، به فرموده امام سجاد علیه السلام وجودمان شده مرتع شیطان، قدس خانهی فلسطینیان بود و الان مرتع شیطان شده است. حسین جان یک روزی تو صاحب خانهی دل من بودی ، به خاطر مادرت به ما رحم کن . ای همهی مناجات من حسین ، من تو را رها میکنم ولی یک بار نشد تو مرا رها کنی. موی پیشانی ات را بگیر و بگو "یا مَنْ بِیَدِهِ ناصِیَتى" ، حسین جان ما را رها کنی جهنمی میشویم. ما را به این جوانان پاک ببخش ، روایت است خدا یک عده را به خاطر جوانهای پاک امت میبخشد ، یک عده را به خاطر بچهها میبخشد ، یک عده را هم به خاطر پیرمردهایی که در مجلس هستند و موهایشان سفید شده میبخشد. حر آقا بود و در بهشت است ولی وقتی شهید شد با این که قبول هم شده بود نتیجه اش این شد که بدنش را بردند بیرون از کربلا. تا اباعبدالله علیه السلام فرمود مادرت به عزایت بنشیند ، حر گفت مادر شما فاطمه سلام الله علیهاست من چیزی نمیگویم. حر احترام گذاشت و همین باعث شهادتش شد. حسین جان ما آمده ایم نزدیک تو شویم نه این که از تو دور شویم.
اشعار خوانده شده توسط حاج منصور ارضی در شب بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
اشعار مناجاتی
گرچه اشک آب است، قدرش از گُهر بالاتر است
نزد اهلـش قیمتش از سیم و زر بالاتر است
زندگى کردیم اگر چه با ابوحمزه، ولى
روضه خواندن از مناجاتِ سحر بالاتر است
در مَصائب بیشتر هرکــس تَـعمّق مى کُنــد
در وجودش شدت سوزِ جگر بالاتر است
قرنها مَردم به این در آمدند و رفته اند
رُتــبه ى هرکس که مانده پُشت در بالاتر است
بارها گفتـم حسـین اما گـلویـم را نَــزَد
گرچه شیـرینیش از حلواىِتر بالاتر است
قطره با وصلش به دریا عین دریاست پس
شـأن یک عـبد حسین از صد نـفر بالاتر است
قبر او در قلب هاى ماست پس با این حساب
جایـگاه چشمِ دل از چشم سر بالاتر است
موقع صید کبوتر، از دَمِ شمشیر تیز
بــارها کــارایىِ تـیر سـه پر بالاتر است
شام، یعنى ماه را بر روى خاک انداختن
منبع: قدیم الاحسان
/1102101305
/1102101305