رتبه ۱۶۳ ایران بر اساس شاخص های امر به معروف و نهی از منکر در جهان

کد خبر: 56550
عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر گفت: بر اساس شاخص های تعیین شده در این شورا کشور ایران دارای رتبه ۱۶۳ در جهان است.
وارث: هاشمیان، صبح روز دوشنبه 22 تیر، در اولین نشست تخصصی ائمه جماعات عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های اجرایی کشور با اشاره به 113 شاخص تعیین شده برای ارزیابی کشورها در زمینه امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: این شاخص ها در زمینه های مختلف تعیین شده است که به طور مثال در بعد اقتصاد شامل سلامت اقتصادی، عدم فساد، ربا و بهره پول؛ در بعد اجتماعی شامل آزادی های مدنی، امر به معروف صاحبان قدرت و رعایت حقوق زنان و در بعد زیست محیطی شامل میزان آلوده کردن محیط زیست و ... است که بر اساس دستورات قرآن برای یک جامعه اسلامی استخراج شده است.


وی اضافه کرد: بر اساس این شاخص ها کشور نیوزیلند، لوکزامبورگ و اسکاندیناوی به ترتیب دارای رتبه های اول تا سوم هستند و تا رتبه 37 آن هیچ کشور اسلامی وجود ندارد و رتبه 38 متعلق به کشور مالزی و جمهوری اسلامی ایران نیز دارای رتبه 163 است.


وی با طرح این سوال که چرا رتبه و اقدامات ایران در برخی از شاخص ها دچار افت شده است، افزود: در نظام اسلامی ما امروز نوعی بی تفاوتی وجود دارد و به این دلیل است که در دهه های سوم و چهارم انقلاب شاهد مطرح شدن فیش های حقوقی میلیونی و اختلاس های کلان هستیم در حالی که در اوایل انقلاب روحانیون در ادارات کشور و وزارتخانه ها دارای نقش های کلانی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر کارکنان بودند اما امروزه به صرف اقامه نماز جماعت محدود شده اند.


معاون دولت به مردم شورای امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به اینکه باید توانمندی و قدرت گذشته را به روحانیون در ادارات برگرداند تا جلوی بسیاری از این آسیب ها گرفته شود، افزود: بر اساس قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر که مصوب شورای اسلامی است ائمه جماعت دستگاه های اجرایی عضو شورای امر به معروف شدند و باید اجرای این فرهنگ و واجب الهی را از رییس آن دستگاه مطالبه کنند.


وی اضافه کرد: در برنامه سال 95 این شورا تلاش شده تشریفاتی بودن آن از بین برود و شأن اجرایی پیدا کند و دیگر ارایه گزارش اقامه نماز جماعت و یا برپایی جشن های مختلف از سوی این شورا مورد قبول نیست.


هاشمیان با بیان اینکه برای نوسازی این شورا در دستگاه های اجرایی کشور فعالیت های زیادی شده است، افزود: بر اساس ماده 8 قانون امر به معروف و نهی از منکر امکان نصیحت و ارشاد در زمینه عملکرد قوای سه گانه، مؤسسات و نهادهای دولتی و غیردولتی و حتی نیروهای مسلح وجود دارد و در ماده 9 این قانون برای اشخاص حقیقی و حقوقی مجازات مشخص شده است.


هاشمیان با بیان اینکه هیچ مدیری حق توبیخ فرد آمر به معروف و ناهی از منکر را بر اساس قانون ندارد، تصریح کرد: اجرای امر به معروف و نهی از منکر نیازمند روحیه جهادی است و مقام معظم رهبری فرمودند در ابتدای اسلام 50 سال طول کشید تا فرزند حضرت زهرا را به مسلخ بردند و اگر در این انقلاب نیز به امر به معروف و نهی از منکر توجه نشود مشخص نیست پس از چند سال شبیه این اتفاق خواهد افتاد و باید تهاجم فرهنگی دشمن را جدی بگیریم.

/1102101305