حجت الاسلام مازندرانی: محبت اهل بیت(ع) راه نجات ما از گرفتاری های دنیوی
وارث: مراسم شام شهادت سیدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی با سخنرانی حجت الاسلام سید حسن حسنی مازندرانی و مداحی کربلایی نریمان پناهی و حاج احد قدمی در بیت الحسن مجتبی (ع) برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام سید حسن حسنی مازندرانی را می خوانید:

رحمت خدا بر کسی که جایگاه ائمه علیهم السلام را زنده نگه می دارد
امام صادق علیه السلام فرمود: خدا رحمت کند کسانی را که برنامه، زندگی و جایگاه ما را زنده نگه دارند. رحمت خدا بر فریادی که برای مصیبت ما زده می شود.
خداوند در قران می فرماید: ما پشت سر هم پیامبر فرستادیم اما مردم آنها را تکذیب کردند. استقبال مردم با تکذیب کردن آنها بود از بین 124 هزار پیامبر که آمدند حتی یک نفر با استقبال گرم مردم رو به رو نشدند. حتی حضرت آدم علیه السلام که مردمی وجود نداشت با یک بی مهری روبه رو شد که قابیل، هابیل را می کشد و داغش را بر دل حضرت می گذارد.
زیربنا و خشت جنایت را قابیل پایه گذاری کرد، اولین کسی بود که دست به جنایت زد و حضرت هابیل را شهید کرد. همینطور پیامبران آمدند و این بی مهری ها را نسبت به خانواده و همسرانشان هم دیدند.
مصیبت بارترین و غمناک ترین جنگ های حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله جنگ احد بود خدا به حضرت فرمود: اگر صبر کنی و دست به انتقام نزنی بهتر است؛ خدا برای دلداری به حضرت این آیه را فرمود: ثُمَّ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا تَتْرَىٰ ۖ كُلَّ مَا جَاءَ أُمَّةً رَسُولُهَا كَذَّبُوهُ ۚ فَأَتْبَعْنَا بَعْضَهُمْ بَعْضًا وَجَعَلْنَاهُمْ أَحَادِيثَ ۚ فَبُعْدًا لِقَوْمٍ لَا يُؤْمِنُونَ 1 ؛ ما پشت سر هم پیامبر فرستادیم و مردم هم بدون استثناء آنها را تکذیب کردند. ما هم ملت را توبه به نوبه نابود کردیم آنچنان که فقط حکایتشان باقی مانده، اگر تو را تکذیب کردند ناراحت نباش.
تنها کسی که به خدا نزدیک شد، قرب مقامی پیدا کرد رسول الله صلی الله علیه و آله بود. سُبْحانَ الَّذي أَسْري بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَي الْمَسْجِدِ الْأَقْصَي الَّذي بارَکْنا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آياتِنا إِنَّهُ هُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ 2 ؛ ما بنده ی خودمان را در یک شب از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی سیر دادیم. در سوره ی دیگر می فرماید: ثمَُّ دَنَا فَتَدَلیَ فَکاَنَ قَابَ قَوْسَینِْ أَوْ أَدْنیَ فَأَوْحَی إِلیَ عَبْدِهِ مَا أَوْحَی 3 ؛
این پیامبر به قدری به ما نزدیک شد که فاصله ی ما با ایشان اندازه دو کمان یا کمتر بود. این فاصله را برای تقریب به ذهن ما می فرماید یعنی شاید فاصله ی حضرت تا خدا حدود یک متر بود. تنها کسی که به این سفر ملکوتی و عرشی رفت فقط پیغمبر صلی الله علیه و آله بود و از نظر رتبه و مقامی فقط او نزدیک به خدا شد.
پیامبر صلی الله علیه و آله بیشتر از انبیای دیگر آزار دیدند
پیغمبر صلی الله علیه و آله به اصحابش فرمود: همه ی پیامبران مورد اهانت و تکذیب قرار گرفتند، اما هیچ پیغمبری را به اندازه من مورد اذیت قرار نگرفت. پیامبران دیگر را کفار آزار دادند اما رسول الله صلی الله علیه و آله را امت خودش اذیت کردند. جانشین او داخل مسجد بر او صلوات فرستاد اما بیرون مسجد چنان به صورت حضرت زهرا سلام الله علیها سیلی زدند.
چه کسی این سیلی را زد؟ یهودی؟ مسیحی؟ ای طرفداران امام حسین علیه السلام نگذارید حریم او به دست نامحرم برسد باید حریم ایشان حفظ شود. یک روز ام ایمن امام حسین علیه السلام را که نوزاد بود در آغوش داشت یک یهودی سر راه او آمد و خیلی از حضرت خوششان آمد خواست او را ببوسد اما ام ایمن به او گفت باید مسلمان شوی تا او را ببوسی آن یهودی بلافاصله مسلمان شد تا بتواند حضرت را ببوسد.
نزد رسول الله صلی الله علیه و آله آمدند و گفتند برای ما خیلی زحمت کشیدی ما می خواهیم مزد تو را بدهیم، آیه نازل می شود: قُل لا أَسئَلُكُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِی القُربى 4؛ حضرت فرمود: من مزدی از شما نمی خواهم اما فرزندانم را دوست داشته باشید. این محبت قلبی هیچ هزینه ای ندارد و حتی اظهار کردن به زبان هم نیاز ندارد.
در آیه ی دیگر می فرماید: این محبت شما را از گرفتاری های دنیا و آخرت نجات می دهد. آیا مزد رسالت این است که تمام اهل و عیال حضرت آواره ی شهرها و بیابان ها شود؟ ظلمی به این حد به هیچ پیغمبر نشد آنها را کشتند اما هیچ جسارتی به اهل بیتشان نکردند.
مردمان آن زمان که با آن حالت امامان را می کشند اگر حضرت عبدالعظیم حسنی خودشان را معرفی می کردند، چگونه با او برخورد می کردند؟ تا چند سال خودشان را معرفی نکردند و از طریق زیرزمین به زیارت حمزه ابن موسی ابن جعفر می رفت. در تاریخ نوشته اند که حضرت عبدالعظیم حسنی را زنده زنده دفن کردند! بعضی ها گفته اند او را با زهر به شهادت رساندند.
منصور دوانیقی کاخی در بغداد می ساخته که آجرش سادات زنده هستند! فرزندان کدام پیغمبر را لای دیوار زنده زنده دفن کردند؟! حضرت عبدالعظیم حسنی عالم، عابد، زاهد، با تقوا، مورد احترام دو امام معصوم، امام جواد و امام هادی علیهما السلام است. از اصحاب نزدیک و مورد قبول و علاقه ی آنها بود. زهد، علمش و تقوایش مورد تایید آن دو امام بود.
عرضه کردن اعتقادات به امام هادی علیه السلام
حتی فرزندان حضرت عبدالعظیم حسنی نمی دانستند که ایشان از ذریه ائمه علیهم السلام بودند. حضرت عبدالعظیم حسنی خدمت امام هادی علیه السلام رسیدند و خودشان نقل کردند که حضرت به او فرمود: مَرْحَباً بِكَ يَا أَبَا الْقَاسِمِ أَنْتَ وَلِيُّنَا حَقّاً 5 ؛
شما حقا از دوستان ما هستید. سپس اعتقاداتش را اینطور بیان کرد: من معتقدم که خدا یکی است و مانند او چیزی نیست، و از دو حدّ ابطال و تشبیه بیرون است، (خداوند جسم و صورت و عَرَض و جوهر نیست، بلکه پروردگار ، اجسام را جسمیّت داده و صورت ها را تصویر فرموده، و اَعراض و جواهر را آفریده است، او خداوند همه چیز و مالک و محدث اشیاست.) معتقدم که محمد صلیالله علیه وآله بنده و فرستاده او خاتم پیغمبران است، و پس از وی تا روز قیامت پیغمبری نخواهد بود، شریعت وی آخرین شرایع بوده و پس از او دینی و مذهبی نخواهد آمد. عقیده ی من درباره امامت این است که امام بعد از حضرت رسول صلی الله علیه وآله امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیهالسلام است، بعد از او حسن، پس از وی حسین و علی بن الحسین و محمّد بن علی و جعفر بن محمّد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمّد بن علی و سپس شما.
در این هنگام حضرت هادی علیهالسلام فرمود : پس از من فرزندم حسن امام است، لیکن مردم درباره امام بعد از او چه خواهند کرد؟
گوید: عرض کردم : ای مولای من، مگر آن چگونه است؟
فرمود: امام بعد از فرزندم حسن شخصش دیده نمی شود و اسمش در زبان ها جاری نمی گردد (چون در آن زمان خطراتی وجود داشت که بردن نام حضرت جایز نبود) تا خروج کند و زمین را از عدل و داد پر کند، همان طور که از ظلم و ستم پر شده باشد.
عبدالعظیم گفت: به این امام غائب هم معتقد شدم و دوست آنان دوست خدا و دشمن ایشان دشمن خدا است، طاعت آنان طاعت پروردگار و معصیت و نافرمانی از آنها موجب معصیت اوست.
من عقیده دارم که معراج و پرسش در قبر و هم چنین بهشت و دوزخ و صراط و میزان حقاند، و روز قیامت خواهد آمد و در وجود آن شکی نیست، و خداوند همه مردگان را زنده خواهد کرد و نیز عقیده دارم که واجبات بعد از اعتقاد به ولایت و امامت عبارتاند از: نماز، زکات، روزه، حج، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر.
در این هنگام حضرت هادی علیه السلام فرمود : ای ابوالقاسم ، به خدا سوگند این دین خداست که برای بندگانش برگزیده است، بر این عقیده ثابت باش. خداوند تو را به همین طریق در زندگی دنیا و آخرت پایدار بدارد
پی نوشت:
1- سوره مومنون آیه 44.
2- سوره اسراء آیه 1.
3- سوره نجم آیه
4- سوره شوری آیه 23.
5- التوحيد (للصدوق) ، صفحه 81 ، ناشر : جامعه مدرسين ، سال چاپ : 1398 قمری ، نوبت چاپ : اول