حاج مهدی توکلی: به رای خود عمل نکنید، به اهل علم رجوع کنید

کد خبر: 57359
مهم است که انسان افکارش را از چه کسی می گیرد برای همین است که می فرمایند چیزی را نمی دانید از اهلش بپرسید.

وارث: مراسم شب شهادت امام صادق (ع) سخنرانی حاج مهدي توكلي و مداحی حاج حيدر خمسه و كربلايي محسن فرهنگيان و دیگر ذاکرین اهل بیت (ع) در روضه خانگی برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حاج مهدی توکلی را می خوانید:

حاج توکلی:

اسلام به ما دستور جهاد و دفاع داده نه جنگ!

اگر در مقابل حرم حضرت زینب سلام الله علیها کوتاه بیاییم مثل بقیع می شود پس باید دفاع کرد اگر ما از بقیع هم دفاع می کردیم دیگر آن را خراب نمی کردند قبر امام صادق علیه السلام گنبد داشت. داعش پای اعتقادش ایستاده و جانش را می دهد ما شیعیان هم باید این را یاد بگیریم. آنها معلوماتشان را از جاهای مطمئن نگرفتند. در زیارت جامعه ی کبیره می گوئیم ما علممان را از شما می گیریم، ما شخص دیگر را معتبر نمی دانیم اگر شما بگوئید قبول داریم.

اما داعشی ها مدرسه هایی دارند و از کلاس ابتدایی به آنها می گویند شیعه خلفای شما را لعن می گویند اگر کسی شیعه را بکشد ثواب دارد هر کس شیعه را بکشد با خلفا و رسول اکرم صلی الله علیه و آله محشور می شود. در گوششان این عقاید را می خوانند و شخصیتشان این گونه شکل می گیرد و بعد از انجام دادن چند جنایت، جنایات بعدی برایشان آسان می شود.

یک بار که در مکه بودم بین نماز مغرب و عشاء مفتی وهابیت آمد و برای مردم سخنرانی کرد می گفت اگر در روز عاشورا عروسی بگیری یا ولیمه بدهی چقدر ثواب دارد. مثلا از اول محرم در آنجا بالاترین جشنها را می گیرند، چراغانی می کنند بازارهایشان حراج می گذارند، دلیلشان هم این است که حضرت ابراهیم علیه السلام دشمنش را در این روز کشت، حضرت موسی علیه السلام فرعون را در این روز غرق کرد و همینطور ادامه داد تا رسید به این حرف که یزید هم در این روز پیروز شد. خط را اینچنین می گوید چون همه ی خوبان در این روز دشمنانشان را نابود کردند و یزید هم در این روز به پیروزی رسید باید این روز را گرامی داشت. این فکر را به مردم منتقل می کند یک آدم وهابی هم اعتقاداتش را از آنها می گیرند و اعتماد می کند.

به جای اینکه اعتقاداتش را از اهل بیت علیهم السلام بگیرند از وهابی ها می گیرند. متاسفانه در جامعه ی ما هم اخبارشان را از بی بی سی یا سایتها می گیرند. به همین دلیل هم هست که در قرآن خداوند می فرماید: به طعامتان نگاه کنید. یک خوراک برای جسم است و یک خوراک هم برای عقل است. امام فرمودند من تعجب می کنم انسان برای ماکولش این قدر زیاد اهمیت می دهد اما برای معقولش و خوراک عقل و روحش کم توجه می کند.

برای دانستن باید به اهل علم رجوع کنیم

در سخنان امامان هست: اگر یک ساعت پای منبر کسی بنشینید انگار یک ساعت او را بندگی کرده اید اگر از خدا بگوید، شما هم خدا را بندگی کرده اید و اگر از شیطان بگوید آن یک ساعت را به حساب شیطان می نویسند. یعنی مهم است که انسان افکارش را از چه کسی می گیرد برای همین است که می فرمایند چیزی را نمی دانید از اهلش بپرسید.

مهم است از چه کسی سوالتان را می پرسید باید از اهل و متخصص آن مساله را بپرسید. اگر چیزی را از مرجعتان پرسیدید اهمیت دارد. اگر به علما دسترسی ندارید از فقها بپرسید فرموده اند مبادا به نظر خودتان عمل کنید. بعضی ها هستند می گویند ما کاری نداریم علما و مراجع چه می گویند بلکه به عقلم توجه می کنم و هرچه عقلم بگوید انجام می دهد از این دسته آدمها در جامعه زیاد داریم که حجاب ندارند اما ذکر می گویند و تسبیح یا صلوات شمار دستشان است در صورتی که باید توجه کنند گفتن ذکر واجب نیست اما حفظ حجاب واجب است چه کسی گفته ذکر بگوئید اما حجاب را رعایت نکنید؟!

اسلام نگفته که جنگ کنید بلکه فرمان به دفاع داده امام حسین علیه السلام تا آخرین لحظه تیر پرتاب نکرد و فرمودند من نمی خواهم شروع کننده جنگ باشم. ولی فرمودند: اگر دستی بخواهد به ما ظلم کند و حریم ما را بشکند قطع می کنم.

یک عده هستند به رای خودشان عمل می کنند مثلا می گویند این آهنگ به نظر من مشکلی ندارد اما عده ای دیگر هستند که برای دیگران هم فتوا صادر می کنند مثلا می گویند این آهنگ حرام نیست و ثواب آن هم برای من اگر گناه هم داشته باشد گناهش پای من! فرموده اند فتوا ندهید. ابوحنیفه دو سال شاگرد امام صادق علیه السلام بود. اما شاگرد باید به قدری نزد استاد بیاید که خودش استاد شود و استاد به او بگوید می توانی بروی.

مناظره امام صادق علیه السلام و ابوحنیفه

ابو حنیفه دو سال نزد امام صادق علیه السلام آمده بود و همه جا می گفت اگر آن دوسال را شاگردی نمی کردم هلاک می شدم. در مدینه که حنایش رنگی نداشت به کوفه رفت و در آنجا فتوا می داد. امام صادق علیه السلام به او فرمودند: بر چه مبنایی فتوا می دهی؟ گفت بر مبنای قیاس! معنای ساده ی قیاس یعنی عقل، بعضی ها هم می گویند هرچه عقل به آن حکم کند شرع هم بدان حکم می کند در حالی که به این سادگی ها نیست و حساب دارد.

حضرت به او فرمود: بول نجس تر است یا منی؟ ابوحنیفه گفت: البته منی نجس تر است. حضرت به او فرمود: پس چطور فتوا دادی لباسی که به منی آغشته است یک بار با آب قلیل آب کشیدن آن را پاک می کند اما لباسی که با بول نجس شده را باید سه بار با آب قلیل آب کشید؟ ابو حنیفه گفت: من اشتباه کردم بول نجس تر است. حضرت به او فرمودند: اگر بول نجس تر است چطور فتوا دادی کسی که بول کرده با وضو به طهارت می رسد اما کسی که منی از او خارج شده باید حتما غسل کند؟ گفت من گیج شده ام!

حضرت از او سوال کرد: نماز مهمتر است یا روزه؟ ابوحنیفه گفت: نماز ستون دین است نماز مهمتر است. حضرت فرمود: پس چطور فتوا داده ای نمازهای زن حائض قضا ندارد اما روزه هایش قضا دارد؟ ابوحنیفه گفت: به این توجه نداشتم پس روزه مهمتر است. حضرت پرسید: اگر چنین است پس چرا گفته ای مسافر نباید روزه بگیرد اما نماز را باید بخواند. ببینید مردم پای منبر چه کسی نشسته بودند.

حضرت از ابوحنیفه پرسید: قتل مهمتر است یا زنا؟ ابوحنیفه گفت: قتل مهمتر است. حضرت از او پرسید اگر قتل مهمتر است پس چرا فتوا داده ای برای اثبات قتل یک شاهد کافی است اما برای اثبات زنا باید چهار شاهد باشد. ابوجنیفه پاسخ داد: پس زنا مهمتر است. حضرت از او سوال کرد: اگر زنا مهمتر است پس چرا برای قتل مجازات کشتن در نظر گرفته ای و برای زنا تازیانه و شلاق؟

امام صادق علیه السلام با ابوحنیفه در جمع کاری کرد که گفت می روم کوفه در منزل می نشینم و دیگر فتوا نمی دهم. حضرت فرمود: اگر گذشتگان شما هم هوی و هوس را کنار می گذاشتند و فتوا نمی دادند شما هم اینکار را می کردی! اما چون این کار را نکردند تو هم انجام نمی دهی!

منظور حضرت از گذشتگان اصحاب سقیفه بودند و حضرت فرمود: به رای خودت عمل نکن برای دیگران هم فتوا نده! پل برای دیگران نشو چرا می گویی گناهش گردن من؟

حاج توکلی: