حجت الاسلام رفیعی: هفت پایه امامت از دیدگاه امام صادق(ع)

امام صادق علیه السلام فرمودند: امامت ما بر هفت پایه استوار است. 1- مدارا: رسول اکرم صلی الله علیه و اله با این روش توانست اکثر مردم را به اسلام دعوت کند. 2- تقیه: یعنی اظهار عقیده نکردن در برخی شرایط. ما نباید در برخی مواقع عقایدمان را به مردم بازگو کنیم. در زمان امام علی علیه السلام دو نفر را گرفتند و گفتند که باید از علی برائت بجویید. یک نفر از آنها گفت که من از علی برائت جستم. و نفربعدی گفت که من عاشق علی هستم و در همان لحظه گردن او را زدند. خبر به امام علی علیه السلام رسید. امام فرمودند: آنکه برائت جسته تقیه کرده و آدم عاقلی بوده است. و آنکه برائت نجسته است، آدمی بوده که بر بهشت عجله کرده است. 3- الفت 4- آرامش 5- حُسن خلق 6- تقوا 7- اجتهاد
یک مردی بوده در مصر به نام عبدالملک مصری که منکر خداوند بود. اهل بحث هم بود. از مصر به مدینه آمد. گفت که قصدم دیدار امام صادق علیه السلام است. گفتند که امام به مکه رفتند. او هم به سمت مکه رفت و بعد از انجام مراسم طواف نزد امام رسید. امام فرمودند: چه می خواهی؟ عرض کرد یابن رسول الله من منکر خدا هستم. امام فرمودند: چرا؟ گفت: زیرا خداوند را ندیده ام. امام استدلالهایی آوردند. از جمله اینکه: آیا تو از مواد موجود در اعماق زمین مطلع هستی؟ آیا تا بحال دیده ای روز برشب سبقت بگیرد؟ آیا دیده ای ماه برخورشید سبقت بگیرد؟ آیا تا بحال به آسمان رفته ای؟ آیا تاکنون به مشرق یا مغرب سفرکرده ای؟ در تمامی این سوالها جواب این مرد منفی بود و پاسخی به جز نه گفتن نداشت. که باعث شد در برابر اینگونه استدلالهای امام به اسلام گرویده شود. و امام رو به هشام بن حکم فرمودند: هشام این مرد را دریاب که تازه مسلمان شده است.
روزی جوانی نزد امام صادق علیه السلام آمد. به امام عرض کرد من خدا را نمی بینم و چون خدا را نمی بینم نمی توانم او را بپرستم و او را قبول ندارم. حضرت فرمودند: آیا این عالم و هر چه که در آن هست کسی خلقشان کرده یا بوده اند؟ جوان عرض کرد که از هزاران سال قبل بوده اند و کسی خالق آنها نیست. امام صادق علیه السلام فرمودند: مگر تو هزارسال قبل بوده ای که ببینی اینها بوده اند یا خیر؟ عرض کرد: خیر. امام فرمود پس چگونه آن چیزی را که ندیدی قبول کرده ای که هست؟ تو هزار سال قبل نبوده ای پس چگونه قبول کردی که این عالم و هرچه که در آن است از قبل بوده اند؟ دراین لحظه جوان مسلمان شد.
با دیدن، نمی توان به یک قضیه ای اعتماد کرد. امام عالم ترین فرد است. امام صادق علیه السلام هیچ استادی نداشتند. امام جواد علیه السلام در هفت سالگی و امام زمان عجل الله تعالی فرجه در پنج سالگی دارای علومی بودند که هیچ کسی دارای آنها در این سن نبود. جوانان! ایمان شناسی را تقویت کنید. قدر وقتتان را بدانید. جای اینکه وقت خود را هدردهید، آن را صرف تلاوت قران کنید. در برابر دشمنی هایی که دشمن انجام می دهد از جمله پاشیدن نظام خانواده از هم، ترویج بی حجابی و ... پاسخ به شبهات را در خود تقویت نمایید.