آيت الله سبحاني: بقاي تشيع وامدار فعاليت هاي عظيم امام صادق است

کد خبر: 57410
حضرت آيت الله سبحاني در حرم امام رضا(ع) گفت: امام صادق(ع) متناسب با شرايط عصر خود با تأسيس دانشگاهي، شريعت نبي مكرم اسلام را حفظ كردند در واقع بقاي تشيع وام‌دار فعاليت هاي عظيم امام صادق(ع) در طول 34 سال امامت شان است.
وارث: حضرت آيت الله جعفر سبحاني از مراجع تقليد همزمان با سالروز شهادت امام صادق(ع) پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر، در رواق امام خميني(ره) به ايراد سخنراني پرداخت.

وي با بيان اين‌كه امام صادق(ع) با 65 سال زندگي دنيوي، بيشترين طول عمر را در بين 13 معصوم(ع) داشتند، گفت: ايشان در كنار 34 سال دوران امامت با بركت خويش، 19 سال از دوران امامت امام محمد باقر(ع) و 12 سال نيز از دوران امامت امام سجاد(ع) بهره بردند.

حضرت آيت الله سبحاني تأكيد كرد: بخش عظيمي از بقاي تشيع وام‌دار فعاليت هاي عظيم امام صادق(ع) در طول 34 سال امامت ايشان است.

وي با بيان اين‌كه هر امامي برنامه اي متناسب با عصر و دوران معاصر خود داشته است، عنوان كرد: برنامه امام باقر(ع) و امام صادق(ع) با تأسيس دانشگاهي نبوي و علوي، شريعت پيامبر اكرم(ص) را حفظ كنند.

استاد حوزه علميه قم با تأكيد بر اين‌كه بخش اعظمي از شريعت از طريق حديث منتقل مي‌شود، خاطرنشان كرد: در دوراني كه خليفه ها نوشتن احاديث نبوي را ممنوع كرده بودند، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در مسجد نبوي حاضر مي‌شدند و به بيان حديث، معناي آيات، دروس اسلامي و تربيت افراد مي‌پرداختند.

حضرت آيت الله سبحاني بيان كرد: در حقيقت شريعت نبوي از طريق اين دو امام معصوم بيشتر از ساير ائمه اطهار(ع) محفوظ مانده و بيشترين آثار پيامبر اكرم(ص) از طريق اين دو بزرگوار به ويژه امام صادق(ع) به دست ما رسيده است به همين دليل ما شيعيان را بيشتر با نام جعفري مي‌شناسند.

وي با اشاره به نقش ائمه اطهار(ع) در نشر شريعت نبوي، تصريح كرد: پيامبر اكرم(ص) در رواياتي تأكيد كرده اند كه آيين اسلام همراه با 12 خليفه عزيز است، كه اين خليفه ها نه از امويان است كه ملت اسلام عليه آن‌ها شوريدند و نه از عباسيان، بلكه همان 12 معصوم از نسل ايشان هستند.

مرجع تقليد به ماجرايي كه در آن وصي و جانشين امام صادق(ع) با تدبير ايشان از خطر در امان ماند اشاره و ابراز كرد: منصور عباسي، پس از به شهادت رساندن امام صادق(ع) در حالي‌كه براي فريب عوام اشك مي‌ريخت، به والي مدينه دستور داد كه وصي امام صادق(ع) را گردن بزند و سرش را براي منصور بفرستد.

حضرت آيت الله سبحاني ادامه داد: امام والي مدينه در جواب به منصور گفت كه امام صادق(ع) پنج نفر شامل خود منصور، والي مدينه، همسر امام صادق(ع)، فرزندش محمد و فرزند ديگرش موسي(ع) را وصي خود قرار داده است، به همين دليل منصور از كشتن وصي و جانشين امام صادق(ع) منصرف شد.

وي با بيان اين كه امام صادق(ع) علاقه فراواني به اهل بيت، شيعيان‌شان و وحدت بين مسلمانان داشتند، عنوان كرد: اغلب اوقات به بعضي از دوستان و شيعيان‌شان پول مي‌دادند تا در شهر و بازار بگردند و آن پول را به افرادي بدهند كه به دليل اختلافات مالي با يكديگر درگير شده اند.

حضرت آيت الله سبحاني با اشاره به اين فرمايش كه «عصمت نتيجه علم به عواقب گناه است»، ادامه داد: طبق بيانات امام علي(ع)، متقين افرادي هستند كه بهشت و جهنم را مي‌بينند و هنگامي كه انساني به اين مرحله از بقين برسد، ديگر گناه نمي‌كند از اين رو افرادي كه براي كمتر گناه كردن از ما سؤال مي‌پرسند توصيه مي‌كنيم كه يقين خودشان را بالا ببرند.
/1102001307